www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Atelier fotografie @ Training National T.O.N, Constanta
Articol: Dan Ceredeev si Andrei Seitan, traineri
 
...exista o vorba care spune ca mana intinsa care nu spune o poveste este ignorata! Asa este si in situatia prezentarii unei activitati doar narativ, in forma scrisa!
Atelierul Foto a avut ca beneficiari reprezentantii OLB-urilor din Romania si Belgia. Ei au beneficiat de informatii legate de rolul fotografiei intr-o prezentare, de suportul pe care il pot acorda prin imortalizarea momentelor din timpul actiunilor derulate, importanta fotografului la activitati, coeziunea intre organizatii si bineinteles informatii de ordin tehnic.
In a doua parte au avut ca tema sa fotografieze momente din celelalte ateliere si din comunitate si la final sa livreze o fotografie pe care o considera ei reprezentativa. Astfel la final a avut loc o expozitie cu fotografiile rezultate. Autorii au putut sa transmita mesajul lor verbal prin metoda "Photo Voice".
Atelierul s-a incheiat cu votarea de catre toti participantii la trainingul national a acestor fotografii. Cele mai multe voturi a obtinut fotografia colegului nostru Nicu VINTILA SONTICA din Dumitresti. Acesta a fost premiat in plen cu un autocolant cu totemul Greenpeace! Deci retineti: Aud => Uit! Vad => Retin!! Fac => Invat!!!


Scoala de vara "Femeie - in familie si in mediul social"
Articol: Dobre Mihaela, coordonator OLF Galateea, Mioveni
 
In perioada 02-06 septembrie 2014 s-a desfasurat la Mioveni Scoala de vara a OLF Galateea,  Femeie- in familie si in mediul social, a treia activitate anuala 2014 prevazuta in calendarul TON.
Activitatea oraganizata sub forma unui training regional cu reuniuni de formare tematice si ateliere practice, incheiate cu ora de miscare a fost o reusita, mai ales in contextul in care formarea grupului de participante s-a facut prin anunţ public cu afis raspândit in toate colţurile orasului.
Click aici pentru a citi articolul integral.

CDL e ZEN
Articol: prof. Daniela Ceredeev, manager proiect Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna

In intervalul ZEN (10-11octombrie 2014),  de Ziua Educatiei Nonformale, intre orele 10,00 si 16,00, la Sala Polivalenta Ciumarna, tinerii voluntari din proiectul Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna vor modera ateliere de creatie si handmade simultane: pictura pe sticla, decorare si redecorare obiecte ceramice, masti traditionale, handmade si culinarit.
Tema atelierelor e una de actualitate:  No hate Speech e ZEN si fiecare lucrare realizata va reflecta intr-o maniera personala si creativa acest mesaj. Intre ateliere, participantii vor fi rasfatati cu cake-break si minisesiuni de animatie. La finalul fiecarei zile, vom organiza ExpoZEN – o galerie a tuturor creatiilor ZEN.
Ne dorim si ne asteptam ca multi-multi-multi prieteni ai educatiei nonformale sa fie preZENti alaturi de noi! (www.nonformalii.ro)
* Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna este un proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European  2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania,  componenta 1 – Implicare, subcomponenta 1.2 – Voluntariat.


Ziua Mondiala a Zambetului
Foto in header. Articol: Madalina Nesciuc, voluntar Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
 
In prima zi de vineri a lunii octombrie, in lumea intreaga se sarbatoreste Ziua Mondiala a Zambetului.  Cel care a venit cu ideea unei zile mondiale a zambetului este americanul Harvey Ball, care, în 1963, a creat funny-face-ul, imagine devenită simbolul veseliei si al bunei-dispozitii.
In spiritul evenimentului, voluntari ai Centrului de Dezvoltare Locala Ciumarna au organizat pentru copiii din comunitate momente de animatie cu clovni si arlechini, concursuri de baloane, ateliere de creatie „povesti cu happy-end” si story-telling. Mesajul activitatii: exprima-ti emotiile pozitive pentru ca ele te fac liber!


Un nou GLT in reteaua AGLT
Articol: Anastasia Ceredeev, trainer AGLT, mentor 2B
 
In perioada 3-5 octombrie 2014, am sustinut o sesiune de formare in spiritul AGLT, pentru 26 de tineri din localitatea Cozmesti, judetul Iasi. Tinerii, elevi ai Liceului Tehnologic din localitate, au fost informati despre misiunea si activitatile AGLT, modul de constituire a unui Grup  Local de Tineret, oferta de formare a organizatiei si au participat la diverse exercitii de team-building si de stimulare a comunicarii interpersonale. Continuturi si metode de invatare total inedite, in context nonformal, provocare si oportunitate de dezvoltare personala pentru fiecare dintre ei.
Sesiunea, sustinuta cu sprijinul Asociatiei Proiect Pro Europa si al conducerii liceului din localitate, s-a incheiat cu perspectiva infiintarii unui grup de tineret si la Cozmesti, judetul Iasi, coordonat de d-na prof. Mioara Tirtirau, director al liceului si de d-na prof. Pompilia Agavriloaiei. Bun venit in AGLT! Multe multumiri, d-na director!

Banca ZEN de educatie nonformala
Articol: Emilian Ceredeev, moderator eveniment, voluntar GLT 4Kids

Voluntari ai GLT 4Kids Ciumarna vor organiza, de Zilele Educatiei Nonformale, un targ de metode si instrumente de educatie nonformala interactiv, intr-un spatiu nonformal, dar cu o importanta rezonanta culturala - Cetatea de Scaun a Sucevei.
Targul va avea doua componente simultane:
1. standuri la care participantii vor fi informati despre activitatile si proiectele noastre legate de tema educatiei nonformale; vor primi diverse materiale de prezentare a unor metode din cele mai creative si stimulative din sfera EN; vor putea consulta brosuri si diverse publicatii de specialitate; vor dezbate pe tema educatiei nonformale si a impactului ei in dezvoltarea personala.
2. ateliere interactive de metode de educatie nonformala, in care facilitatori vor fi atat voluntarii care au participat la diferite sesiuni de formare organizate de Programul Tineret in Actiune: Metode si instrumente de educatie nonformala in context Tineret in Actiune; Lider 2B; Mentor 2B; cat si cei care au urmat Cursurile de baza pentru grupurile locale de tineret, nivel avansat si trainer, coordonate de AGLT, ADR Vlaanderen si Somepro v.z.w.Termene limita Erasmus+ 2015

Au fost publicate in Jurnalul Oficial termenele limita pentru programul Erasmus+ in anul 2015. Mai multe detalii aici.
 
Recomandam si:

Cursuri Erasmus+
 
Invata cum sa atragi fonduri europene prin programul Eramus+. Participa la cursurile organizate de ANPCDEFP. Click aici pentru a consulta lista de evenimente, gaseste o locatie si perioada care sa te avantajeaza si nu ezita, implica-te!
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.