www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
In vizita la copiii de la Asociatia Sindrom Down
Articol: Maria Cordea, presedinte Asociatia pentru Dezvoltare Locala Cehu Silvaniei
 
Vineri, 7 februarie, un grup de tineri voluntari apartinand GLT- Cehu Silvaniei, i-a vizitat pe copiii cu dizabilitati de la asociatia amintita. Pe langa darurile aduse - dulciuri si sucuri - voluntarii au participat la balul mascat organizat la sediul asociatiei. Ei au admirat si au aplaudat mastile ingenioase, apoi au dansat si i-au invatat jocuri amuzante pe copiii incantati de aceasta vizita. A urmat masa la care le-au fost oferite tuturor sarmale cu pasat si cu afumatura, gogosi, banzoaice si suc. S-au facut poze  si promisiuni de a se repeta asemenea actiuni prin care  copiii cu dizabilitati sunt implicati in activitati alaturi de ceilalti copii sau tineri de varsta lor, iar acestia din urma  s-au aratat deschisi si intelegatori cu cei vizitati, gata sa revina cu alte ocazii pentru a le aduce zambetul pe chipuri si pentru a le arata ca nu sunt singuri.

Tinerii GLT4Kids militeaza pentru toleranta
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator programe si tineret Asociatia Proiect Pro Europa

Tot mai multi copii si tineri  se alatura  voluntarilor GLT 4Kids in proiectul subsumat miscarii NO Hate Speech, initiata de Consiliul Europei intr-un parteneriat strategic EEA si Norway Grants pentru promovarea tolerantei si a drepturilor fundamentale ale omului. Dintre activitatile proiectului: sesiuni de debate, teatru-forum,  expozitii de fotografie si cafeneaua open-space, toate cu aceeasi tematica - combaterea discriminarii, a intolerantei, a inegalitatii de gen si a excluziunii sociale.

Vizite la domiciliu in Poienita, Dumitresti
Articol: Doina Enache, coordonator OLF Poienita-Dumitresti

In data de 15 Februarie, reprezentantele Organizatiei Locale de Femei din Poienita, Dumitresti, au iesit din tiparele obisnuitelor intalniri si au facut vizite la domiciliul membrelor (activitate numita VIZIDOM). Click aici pentru a citi raportul vizitelor si afla ce povesti si obiecte traditionale au fost descoperite cu aceasta ocazie.
Granturi Fundatia VELUX

Fundatia VELUX sustine proiecte educationale inovative ce promoveaza imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor si asigurarea unor sanse mai bune in viata de adult. Sunt sustinute, deasemenea, proiecte ce au demonstrat in alte contexte contributia lor la dezvoltarea social sustenabila a comunitatilor. Acestea pot avea o componenta importanta de diseminare si multiplicare si pot cuprinde:
  • Masuri de protectie sociala si de diminuare a stresului emotional (ex.: centre pentru copii strazii, unde se poate interveni pe termen lung)
  • Activitati de preventie (ex.:informare, educare, etc)
  • Sprijin pentru integrarea pe piata muncii (ex.:colaborari intre scoli si companii, cursuri de educatie antreprenoriala, scoli tehnice locale, centre pentru dezvoltarea competentelor agricole, etc.)
  • Dezvoltarea si reforma sistemului educational si de asistenta si protectie sociala (ex.: crearea unor institutii model, instruirea profesorilor si asistentilor sociali, furnizarea de burse si instruirea unor persoane resursa, etc).

Detalii aici. Termen limita: depunere continua.

20.000 euro pentru lansarea tinerilor in afaceri

Junior Achievement Romania deschide inscrierile la cea mai mare competitie de antreprenoriat, Company of the Year, dedicata tinerilor, pe doua categorii: elevi (15 – 19 ani) si studenti (19 – 30 ani). Echipele isi vor transforma ideile in produse si servicii reale cu sprijinul companiilor partenere si al antreprenorilor consultanti voluntari.
Detalii aici. Termen limita: 14 martie.

 

Au inceput inscrierile la Gala Societatii Civile

In perioada 27 februarie - 25 martie 2014 se desfasoara inscrierile la cea de-a XII-a editie a Galei Societatii Civile pentru proiectele non-profit ale organizatiilor neguvernamentale din Romania. Inscrierile se realizeaza online, pe www.galasocietatiicivile.ro.  
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.