www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
"Promoveaza-te" - granturi TON & SAMDAM

SAMDAM si TON au facut un contract de acordare de granturi grupurilor locale pentru o activitate sau un proiect, pe care grupurile doresc sa le organizeze. Pentru anul 2014 acest acord prevede 10 granturi de 300 de euro fiecare. Astfel, un total de 3000 de euro poate fi utilizat pentru proiecte care promoveaza dezvoltarea comunitara. Click aici pentru a afla detalii si pentru a descarca formularele necesare. Succes tuturor aplicantilor si cat mai multe proiecte de promovare reusite pentru comunitatile dumneavoastra.
Semne bune anul are
Articol: Maria Cordea, Presedinte ADL Cehu-Silvaniei

La prima intalnire din acest an a membrilor Asociatiei pentru Dezvoltare Locala-Cehu Silvaniei, la inceputul lunii ianuarie, s-a discutat despre  modul in care s-a finalizat proiectul «De la suflet la suflet », derulat in preajma sabatorilor Craciunului. Membrii ADL sprijiniti de voluntarii din GLT si avand ca parteneri alte asociatii din localitate, precum si institutii si agenti economici, au organizat o tombola cu ocazia  concertului de colinde  sustinut de corurile bisericilor din oras si de cele ale scolilor si gradinitelor. Banii obtinuti din vanzarea biletelor dar si de la sponsori au fost folositi pentru ajutarea a 30 de familii aflate in dificultate (persoane in varsta, someri, persoane cu handicap, familii cu multi copii). Lumina din ochii lor si cuvintele de multumire  ca si gandul ca au adus un pic din spiritul Craciunului in aceste case, au fost recompensa celor care au participat sau au contribuit la reusita proiectului amintit. In partea a doua a reuniunii, s-au stabilit temele proiectelor  care urmeaza sa fie trimise spre evaluare si in scrierea si derularea carora sunt implicati si tinerii voluntari. Intre acestea sunt demne de interes proiectul prin care se urmareste amenajarea unei ludoteci in localitatea noastra si cel prin care  se va promova imaginea  orasului prin popularizarea  aspectelor celor mai reprezentative.

Manifestare inedita pentru ajutorarea cazurilor sociale extreme
Articol: Mihaela Dobre, Coordonator OLF Galateea Mioveni

Pentru atmosfera sarbatorii de Craciun, femeile din grupul Galateea au lucrat cu mainile si imaginatia lor pomi de Cracin stilizati din materiale moderne sau reciclate care au impodobit un spatiu de expozitie la Casade Cultura Dacia – Mioveni. Manifestarea a fost numita ,,Povestea merge mai departe”- cu semnificatia aducerii bradului in modernitate, daruirii si impodobirii vietii sociale si familiale cu simbolul etern al bradului impodobit.
Vernisajul a fost transmis de televiziunea locala Absolut TV, apoi brazii au fost expusi la restaurantele din oras, unde se petreceau evenimente de sfarsit de an  ale companiilor sau grupurilor locale.
Evenimentul a fost inedit, spectaculos, insa avem de invatat pentru metode mai eficiente de marketing, in vederea colectarii unor sume mai importante. De asemenea, grupul de femei a beneficiat de o mai buna publicitate, de un plus de vizibilitate si cunoastere in comunitate. Cu banii stransi vor fi sprijiniti copii din familii cu saracie extrema dar care au rezultate foarte bune la scoala. Sinergii pentru viitor

S-au deschis doua noi linii de finantare (apeluri de propuneri de proiecte) "SINERGII PENTRU VIITOR", in cadrul Programului finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014. Ambele apeluri au in vedere proiecte de anvergura, dezvoltate la nivel judetean/municipal, regional sau national, orientate sa rezolve probleme sistemice, pentru un numar mare de beneficiari, inclusiv romi, care traiesc intr-un mediu multicultural, sunt confruntati cu marginalizarea si, uneori, discriminarea.
Primul apel are ca grup tinta principal copii vulnerabili/ aflati in situatii de risc si este orientat pe proiecte care propun masuri concrete si eficiente pentru cresterea bunastarii acestora, prin educatie si suport social. Cel de-al doilea este destinat tinerilor aflati in situatii de risc si se concentreaza pe sustinerea masurilor care conduc la o mai buna integrare sociala si profesionala a acestor.
Detalii aiciTermen limita: 10 Martie. 
 

Programul de finantare al Fundatiei Velux

Programul sprijina proiectele sociale adresate copiilor si tinerilor aflati in situatie de risc de excluziune sociala. Scopul sau este sa isi imbunatateasca conditiile si oportunitatile de viitor ale copiilor si tinerilor din Centrul si Estul Europei si Groenlanda. Pentru detalii despre principalele directiile ale programului, beneficiarii eligibili, tipurile de activitati finantate si alte informatii utile aplicantilor, va invitam sa urmariti inregistrarea prezentarii sustinute ieri de Peter Bengtsen, Senior Advisor, Fundatia VELUX, aici si sa descarcati suportul prezentarii de aici. Mai multe informatii despre program si fundatie se gasesc aici. Toate intrebarile referitoare la mecanismul de finantare vor fi adresate exclusiv Fundatiei VELUX la adresa de email pb@veluxfoundations.dk. Proiectele sunt cu depunere continua. 

 

Tu reciclezi, noi te premiem

Alucro si ECOTIC BAT lanseaza campania de educatie ecologica „Tu reciclezi, noi te premiem”. Aceasta campanie este desfasurata sub patronajul Ministerului Educatiei Nationale, a Inspectoratelor Scolare Judetene aferente si a Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, in perioada 03 februarie – 30 mai 2014.
Obiectivul acestei campanii il reprezinta constientizarea de catre tanara generatie a importantei reciclarii corecte a deseurilor, in special a dozelor de aluminiu si a bateriilor portabile uzate, precum si implicarea in colectarea efectiva a acestora. In aceasta campanie se pot inscrie cadrele didactice pana la data de 14 februarie 2014. Campania include ore de eco-educatie sustinute la nivelul institutiilor de invatamant de catre profesorii inscrisi, pe baza materialelor oferite ca suport de catre organizatori, precum si desfasurarea unei competitii de colectare selectiva a dozelor de aluminiu si a bateriilor si acumulatorilor portabili. Competitia este lansata atat la nivelul profesorilor coordonatori inscrisi, elevilor institutiilor de invatamant participante, precum si la nivelul scolilor din orasele participante. Detalii aici
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.