www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Doua nominalizari la Gala Voluntarilor
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator tineret & programe APPE

Asociatia Proiect Pro Europa este nominalizata la doua dintre categoriile de concurs ale Galei Nationale a Voluntarilor, organizata de Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania - VOLUM:
1. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul Educatie – proiectul Centrul de Dezvoltare Locală Ciumârna;
2. Proiectul de voluntariat al anului în domeniul Protecţia mediului şi animalelor – proiectul Learn about Nature!.
Pentru validarea impactului proiectelor avem nevoie de voturile vostre, pe site-ul competitiei, la rubrica dedicata finalistilor. Linkul direct poate fi accesat aici. Va multumim!


Noi instrumente de lucru in retea
Articol: Cristina Chert, director executiv T.O.N.

Fundatia The Open Network anunta lansarea unui nou instrument - en. T.O.N. trainer appointment - ce poate fi folosit pentru a solicita si programa intalniri cu trainerii regionali din reteaua T.O.N. Recomandam folosirea acestui instrument de catre comunitatile locale, partenerii din Romania sau Belgia si orice alt actor social interesat sa stabileasca o legatura cu trainerii din retea. In plus, am pregatit si calendarul activitatilor din retea pentru anul 2015 - click aici pentru download.
 
Patrimoniu local pastrat de OLF Jitia
Articol: Scoala Jitia, Vrancea

Jitia - asezare cu un bogat potential artistic, pastratoare a unor traditii si obiceiuri stravechi, a conservat portul, dansul si muzica straosesti. In cadrul O.L.F. Jitia, in cadrul comunitatii, se petrec intotdeauna lucruri interesante si consider ca este necesar sa aducem lumina in istoria oamenilor din comuna Jitia. Traditia stramoseasca, mestesugul popular sunt prezente in viata comunitatii. Sunt femei tinere,care din generatii in generatii duc mai departe mestesugul tesutului la razboi, mestesugul confectionarii costumelor populare, mestesugul acului si a suveicei. Fiecare dintre noi avem cate o pagina in istoria acestei localitati. Doamna Tapor Florica si-a transformat casa veche intr-un muzeu popular, intr-un atelier cu razboaie de tesut si impreuna cu mama sa si alte tinere duc mai departe traditia jitiana. Doamna Tapor Florica se afla intr-un parteneriat cu Comitetul de Cultura Judetean cu comunitatea locala, cu organizatia O.L.F. M-am alaturat grupului acesta inimos tocmai din dragoste fata de traditiile locale.
Click aici pentru a vedea galerie foto.

5 Decembrie - Ziua internationala a voluntarilor
Articol: Daniela Ghitoiu, presedinte TEAM
 
Intr-o atmosfera de poveste, vineri, s-a desfasurat Gala Voluntarilor la Constanta. Asociatia Together Everyone Achieves More (TEAM) a participat atat la organizarea evenimentului, dar si-a nominalizat si voluntarii pentru 3 categorii, din 17 puse in concurs.
Evenimentul a adunat mai mult de 300 de oameni de voluntariat din Constanta. Spectacolul artistic care a sustinut evenimentul a fost de mare calitate: de la batalia dacilor, la muzica si dans.
Tinerii TEAM-isti au venit in echipa sa-si sustina nominalizatii. Finalul galei i-a gasit fericiti, cu trei premii in portofoliu:
- Raluca Damian - Voluntarul anului 2014
- Raluca Damian - Voluntarul cel mai popular din Constanta in  2014
- Popa Monica - Voluntarul Junior 2014
Desi proaspat infiintata, echipa a aratat o forta si o coeziune bune, adunand cel mai mare numar de voturi online, din toate categoriile nominalizate pentru popularitate. Multumim celor care ne-au votat si care au incredere in noi! Multumim structurilor TEAM din toata Romania.
Aparitiile in presa scrisa, radio, TV din ultimele 6 luni (mai mult de 3 emisiuni TV, 3 emisiuni radio, peste 20 articole de presa) au adus asociatiei o foarte buna vizibilitate locala. De asemenea, multele proiecte initiate,  colaborarile cu alte ONG-uri, scoli, institutii, actiuni de voluntariat, au facilitat tinerelor noastre castigarea acestor premii. Felicitari fetelor! 

Tabara nationala de poveste la Constanta
Articol: Daniela Ghitoiu, presedinte TEAM
 
In perioada 28 decembrie 2014 - 2 ianuarie 2015, la Constanta, la Hotel Sport se va derula o tabara nationala gratuita pentru 60 de tineri voluntari din toata tara, in cadrul proiectului "Gandeste activ".
Asociatia TEAM impreuna cu Directia pentru Sport si Tineret Constanta a pregatit tinerilor patru cursuri de exceptie:
- Curs de formare de lideri de tineret, nivel incepator, pentru cei care nu au avut contact cu voluntariatul pana acum
- Curs de managementul proiectelor, pentru tineri cu initiativa, dornici sa invete sa identifice nevoi ale comunitatii lor si sa managerieze proiecte si actiuni 
- Curs de teambilding si comunicare pentru tineri voluntari care doresc sa-si perfecteze abilitatile de comunicare si lucrul in echipa
- Curs de formare pentru infiintarea unor structuri de tineret / grupuri de voluntari informale, in scoli sau comunitati.
Sunt invitati sa participe la acest proiect tineri din cele mai active structuri ale Asociatiei TEAM : Mioveni, Beius, Motru, Craiova, Bucuresti, Corbu, Negru Voda, Cumpana, Zalau si Constanta.
Se anunta un revelion de poveste, intr-o mare sarbatoare a voluntariatului. La multi ani! Tinerii voluntari din cadrul Asociatiei TEAM va doresc un an plin de activitati si proiecte, de ganduri bune si fapte frumoase. Multumim Fundatiei TON si intregii echipe pentru sustinere si promovare. Fii parte din retea!
 
Toamna la OLF Galateea
[Erata] Articol: Mihaela Dobre, coordonator OLF Galateea Mioveni

In seara de 26 octombrie 2014, femeile din grupul Galateea-Mioveni au organizat o manifestare traditionala specifica satelor de deal – Focul lui Sumedru, manifestare precrestina a comunitatilor vechi- care marca intrarea in anotimpul rece cu ritualul de ardere a raului, a neimplinirilor de peste an si trecerea in alt timp purificat si innoitor. Click aici pentru articolul integral si aici pentru galerie foto.
 Apel finantare United Way

United Way Romania invita organizatiile neguvernamentale sa aplice in cadrul competitiei pentru finantarea proiectelor anului 2015.  Mai jos sunt informatii detaliate despre procesul de aplicatie si termene, criteriile de eligibilitate si despre continutul Scrisorii de intentie. Mai multe detalii aici.
 
Recomandam si:

Gala Nationala a Voluntarilor
 
Federatia VOLUM si partenerii sai pregatesc seara de premiere a meritelor voluntariatului din Romania, in cadrul singurei competitii nationale care ofera recunoastere publica rezultatelor voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari si centrelor de voluntariat din intreaga tara. Click aici pentru a afla ma multe detalii.
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.