www.theopennetwork.ro
Membru TON? Vino la Trainingul National! Click aici pentru detalii :)
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Zilele comunei Vintileasca
Articol: Marinescu Ana-Maria
 
In data de 8.06.2014 am sarbatorit zilele comunei Vintileasca astfel primarul comunei in colaborare cu scoala Vintileasca au organizat un festival cu datini si traditii ale zonei Valea Ramnicului spre marea bucurie a locuitorilor comunei. La acest festival au fost implicati membri ai GLT si OLB, acestea participand atat la organizarea festivalului cat si la programul artistic desfasurat. Acest festival se organizeaza an de an pentru locuitori avand drept scop mentinerea traditiilor si a portului specific localitatii.

Ziua Mondiala impotriva Fumatului @Taut
Articol: Marioara Negrutiu, coordonator CLS Taut

Activitatea „Fumatul si consecintele sale Preventie – combatere- autoeducare” s-a desfasurat in data de 31 mai  „Ziua mondiala fara fumat”. Am pregatit anticipat 4 afise A4 repartizate la cele 2 ABC din centrul satului, la scoala Taut si la locul desfasurarii activitatii - Piata comunei Batar.
S-au pregatit de asemenea 50 pliante CLS Taut  in vederea distribuirii participantilor, cu scopul popularizarii la nivel de comuna a CLS Taut si a rolului sau. S-au tiparit 50 pliante cu tema activitati din proiect, cuprinzand referiri la: factorii de risc pentru sanatate , consecintele fumatului si recomandari pentru sanatatea personala si celor din jur. De asemenea s-au pregatit 50 exemplare ale Testului Fagerstrom, care au fost distribuite si completate de cei prezenti la locul desfasurarii activitatii. S-au distribuit celor prezenti si 50 exemplare pliante „Plaman de fumator cu emfizem pulmonar”.

Jocurile continua la Homorod!
Articol: Monica Toderita, trainer T.O.N.
 
Sambata, 17 mai, doi voluntari din GLT Homorod au participat la Training-ul TON organizat la Viscri. S-a discutat, s-au schimbat pareri, s-au aflat lucri noi si s-au facut planuri.
Duminica, 18 mai, ultima zi din SNV(saptamana nationala a voluntariatului) am avut in Homorod o intalnire cu voluntarii grupului local, ocazie cu care am vorbit despre ce inseamna voluntariatul pentru ei si cum in ce fel se pot ei implica in comunitate. Grupul lor cuprinde cinci voluntari, dar se intalnesc saptamanal si fac activitati cu copiii din localitate. Au o sala cu materiale frumos organizata, in care pot avea activitati cand vremea nu permite activitati in aer liber.
Bineinteles nu a lipsit nici ziua de joaca, unde au participat multi copii, de diferite varste , unii insotiti de mamici sau surori mai mari. Copiii si voluntarii s-au distrat impreuna profitand de vremea frumoasa, de jocurile antrenante si de entuziasmul de a petrece intr-un mod placut timpul liber.

ADAMSlatina-Timis in reteaua incubatoarelor de inovatie sociala
 
Proiectul ADAMSlatina-Timis este acum promovat si pe site-ul BENISI. BENISI este abrevierea titlului de “Building a European Network of Incubators for Social Innovation”. Reteaua de parteneri BENISI urmareste stabilirea de incubatoare ale inovatiei sociale la nivel european. Astfel, reteaua va identifica cel putin 300 proiecte de inovatie sociala al caror potential de replicare este ridicat si va oferi sprijin in implementarea acestora. Retelele sunt, de facto, structuri colaborative si, astfel, detin o capacitate crescuta de raspandire a bunelor practici si a expertizei intr-un domeniu, ceea ce le face sa fie o optiune ideala pentru dezvoltarea unui program european care sa puna in balanta initiative locale cu o viziune continentala.

Premianti @Gandeste verde!
Articol: Aurelian-Leonard Loghin, premiant Gandeste Verde!
 
Suntem GLT-ul cu cei mai multi premianti in  concursul Gandeste Verde! [Fotografie in header]. Copii si tineri din Grupul Local de Tineret 4Kids, am participat la concursul de fotografie si mesaj de protejare a mediului inconjurator, organizat de SAMDAM si TON cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului. Competitia a fost pentru noi o foarte buna ocazie de a le arata prietenilor nostri de pe facebook ca suntem ingrijorati de soarta acestei planete si ca participam la multe activitati de protejare a mediului. Am postat pe pagina concursului fotografiile noastre, le-am vorbit  tuturor despre concursul la care participam, am adunat multe like-uri si – iata! – suntem premianti.
Premiile ne-au fost oferite de Samdam si constau in: premiul cel mare – un cos de picnic complet echipat; 8 seturi biciclisti si 8 seturi palete de plaja. Multumim SAMDAM! Multumim TON!
Detalii aici

Expozitie de fotografie-reportaj in proiectul "Learn about Nature"
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator de proiect, prof. Carmen Amoraritei, responsabil educatie ecologica
 
De Ziua Mondiala a Mediului, tinerii promotori de educatie ecologica si responsabilitate sociala din cadrul proiectului LEARN ABOUT NATURE! au organizat  la Colegiul National „Petru Rares” Suceava, beneficiar al proiectului, expozitia de fotografie-reportaj cu genericul Viitorul naTUrii DECIZI!.
Expozitia a promovat explicit conceptul de responsabilitate sociala si de voluntariat pentru mediu si a fost organizata in doua sectiuni: cea de fotografie cu mesaj eco si cea de fotografie-reportaj a proiectului LEARN ABOUT NATURE!. Inca de la lansarea proiectului, de Ziua Mondiala a Pamantului, membrii echipei de proiect au inceput sa pregateasca aceasta expozitie, activitatea in sine avand un semnificativ scop evaluativ. Expozitia s-a desfasurat intr-un cadru nonformal, in foisorul-sala de curs in aer liber construit in cadrul proiectului si in parcul reabilitat de tinerii voluntari. Click aici pentru a citi articolul in intregime.


Zile de joaca in Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator proiect

Pe toata perioada vacantei de vara, tinerii voluntari ai GLT 4Kids Ciumarna  vor organiza Zile de joaca saptamanal, pentru a oferi copiilor si tinerilor alternative de petrecere a timpului liber de calitate, creative si recreative in aceeasi masura. La activitati sunt asteptati copii si tineri din toate satele comunei  Vatra Moldovitei, dar si din localitatile limitrofe. Zilele de Joaca au de fiecare data o alta tematica, anuntata din timp participantilor, si care vizeaza informarea si educarea lor in spiritul recunoasterii si implicarii in evenimente/campanii nationale si internationale. In luna iunie zilele tematice au fost: Ziua Internationala a Copilului, Ziua Mondiala a Mediului, Ziua Internationala a Strumfilor, Ziua Drapelului National.
Toate aceste activitati sunt organizate in cadrul proiectului Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania,  Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European  2009 – 2014, componenta 1 – Implicare, subcomponenta 1.2 – Voluntariat.


Ateliere de responsabilitate sociala in Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
Articol: Anastasia Ceredeev, moderator ateliere RS

Intre obiectivele proiectului Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna se inscrie si cel al dezvoltarii unor comportamente si atitudini responsabile fata de mediu in randul participantilor, continuturi relevante ale educatiei pentru o viata sanatoasa.
In acest sens, organizam periodic ateliere RS de culinarit si de deprindere  a unor obiceiuri alimentare sanatoase. In cadrul acestor ateliere, participantii invata sa-si pregateasca ei insisi prajiturele de casa si sucuri naturale din fructe de sezon si din fructe de padure, sa le ofere intr-un mod cat mai atractiv si celor din jurul lor, sa organizeze minievenimente de prezentare a acestor produse in cercurile de prieteni.
La atelierul organizat de voluntarii GLT 4Kids la Asezamantul de Copii „Sfantul Leontie” de la Radauti au participat 27 de copii si tineri asistati, care au pregatit prajituri pentru toti cei 135 de prieteni ai lor din intregul asezamant.


Voluntari ai GLT 4Kids formati in spiritul programului ERASMUS+
Articol: Anastasia Ceredeev,, Mentor 2B, Erasmus+

In perioada 5-9 iunie a.c. doi voluntari ai GLT 4Kids Ciumarna au participat la doua sesiuni de formare organizate in cadrul Programului ERASMUS+, respectiv cursul de formare Lider 2B si cursul pentru formarea mentorilor din Serviciul European de Voluntariat – Mentor 2B. Cursurile au fost organizate la Sinaia si au fost sustinute de formatori din reteaua Erasmus+/Tineret in Actiune: Sonia-Maria Donca-Bercuci, Carmen Marcu, Mihaela Amariei.
Tematica sesiunilor a vizat mai multe aspecte: clarificarea conceptelor de lider/mentorat in cadrul Programului Erasmus+, inclusiv in ceea ce priveste rolurile asumate; tipurile de activitati desfasurate si relatiile cu voluntarii si cu ceilalti membri ai echipei de proiect; dezvoltarea competentelor de lider/mentor pentru sprijinirea voluntarilor – sectorul de tineret al Programului ERASMUS+; cresterea calitatii serviciului de mentorat in proiectele de mobilitate SEV.Cerere propuneri proiecte EaSI

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte «Inovatii ale politicii sociale pentru sprijinirea reformelor in domeniul social» a programului «Ocupare si inovare sociala (EaSI)» 2014-2020, componenta PROGRESS. Prezenta cerere de propuneri are ca scop incurajarea inovatiei si a reformelor in domeniul serviciilor sociale, pentru a aborda provocarile cheie identificate si a dezvolta raspunsuri inovatoare care corespund realitatilor nationale, locale si regionale, in conformitate cu abordarea investitiilor sociale. Pot depune proiecte entitati publice si private: autoritati locale, regionale si nationale, organisme ale societatii civile, universitati, agentii, camere, etc. Detalii aici. Termen limita: 30 iulie 2014
 
Recomandam si:

Servicii gratuite de consiliere psihologica, psihiatrica si sociala oferite de Fundatia Estuar

Fundatia Estuar a lansat un serviciu de tip Call Center de consiliere telefonica si online la nivel national. Acest serviciu este destinat oricarei persoane care are nevoie de consiliere psihologica, psihiatrica sau sociala.Serviciile nationale de consiliere psihologica, sociala si psihiatrica vor fi furnizate gratuit prin intermediul numarului de telefon national: 031.40.11.444, apelabil din orice retea fara suprataxe, intre orele 9.00 – 17.00.
Serviciul online de consiliere psihologica, sociala si psihiatrica poate fi accesat gratuit prin intermediul adresei de e-mail consiliere@estuar.org. Detalii aici.
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.