www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
    Important    "Promoveaza" - Granturi T.O.N. - SAMDAM

12 Octombrie 2013, la "Train of trainers" in The Open Network for Community Development, s-a lansat concursul de proiecte SAMDAM-TON "Promoveaza". Click aici pentru a afla detalii si pentru a descarca formularele necesare. Succes tuturor aplicantilor si cat mai multe proiecte de promovare reusite pentru comunitatile dumneavoastra.
Curs de lideri de tineret @ Bucuresti
Articol: Daniela Ghitoiu, trainer T.O.N.

In perioada 26-28 octombrie 2013, in Bucuresti s-a realizat un curs de formare de lideri de tineret in cadrul proiectului national "Sa invatam sa ne jucam".  Au participat doua scoli la curs: Scoala Gimnaziala Nr.114 "Principesa Margareta" (in al treilea an de proiect) si Liceul Marin Preda (debut de proiect). 30 de elevi si 4 traineri au experimentat un program plin de jocuri in cele trei zile de curs.
Multumiri domnelor profesoare Nicoleta Popa si Monica Oprea pentru organizarea acestui curs si celor patru traineri care l-au tinut: Oana Durac, Iulia Panait, Florentina Codreanu (Constanta) si Fabian Popovici (Bucuresti). Click aici pentru a vizualiza filmuletul realizat pentru acest curs.

Activitati de toamna @ ADAM Cluj
Articol: Munteanu Brindusa, director executiv ADAM Cluj

Luna aglomerata la ADAM Cluj, octombrie aducandu-ne foarte aproape de pragul de 1500 membri! Cea mai importanta actiune a fost asa numita Voluntariada, adica o intalnire intre voluntarii actuali, partenerii belgieni, precum si cei care au dorit sa devina voluntari ai Asociatiei, scopul intalnirii fiind acela de a ne cunoaste mai bine si de a intelege care este rolul A.D.A.M. Cluj pe plan local.
Am reluat cu succes proiectul de INformare INformala – serile informative dedicate tinerilor, studentilor si, deopotriva, am derulat doua informari in cadru formal. Intrucat nu am dorit sa neglijam workshop-urile, am dat drumul celui de-al treilea nivel al cursului de invatare a limbii pentru adulti. In urma colaborarii dintre Asociatie si psihologul Alina Coc, trei membri ADAM Cluj au beneficiat pe parcursul lunii de consultatii de specialitate, la pret redus, prima sedinta fiind gratuita.
Luna octombrie ne-a gasit deruland doua campanii de preventie pe teren, deschizandu-ne astfel o colaborare cu un nou Club de Pensionari din oras (Grigorescu). De asemenea, am fost primiti de catre directorul fabricii La Lorraine si am discutat despre eventuale oportunitati de colaborare, mai ales in ceea ce priveste preventia. Am raspuns invitatiei si astfel am participat la intalnirea organizata de Institutia Prefectului Judetului Cluj, cu scopul de a consolida dialogul cu societatea civila. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul nostru: adam-cluj.fdaam.ro.

 

Granturi SEE pentru incluziune sociala si diversitate culturala

Doua noi programe prin care Romania va atrage granturi SEE, cu o valoare cumulata de aproximativ 29 milioane de euro, au fost semnate joi, 26 septembrie a.c., de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Cele doua programe sunt „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, respectiv „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”. Granturile alocate prin intermediul primului program vor fi utilizate pentru dezvoltarea coeziunii sociale si economice la nivel local, regional si national. In cadrul celui de-al doilea program, se va investi in cresterea dialogului cultural si protejarea identitatii europene prin intelegerea diversitatii culturale, constientizarea diversitatii culturale si intarirea dialogului intercultural, respectiv schimburi culturale intre statele donatoare si Romania. Detalii aici.

Competitie Europeana pentru Inovare Sociala

European Social Innovation Competition va finanta cu cate 30.000 de euro trei proiecte de antreprenoriat social. Propunerile trebuie sa urmareasca integrarea pe piata muncii a categoriilor vulnerabile (tineri, someri pe termen lung, persoane cu dizabilitati, etc.). Solutiile pot varia, de la  crearea de noi oportunitati de angajare, la dezvoltarea capacitatii antreprenoriale a categoriilor vizate. Cele mai bune trei initiative antreprenoriale (selectate de juriu), vor primi fiecare cate 30.000 de euro. Se asteapta de la castigatori sa foloseasca aceasta finantare pentru a-si pune in practica ideile, in beneficiul grupurilor-tinta, dar nu exista restrictii impuse referitoare la cum vor fi folositi banii.
Detalii aiciTermen limita: 11 Decembrie.
Identificare parteneri pentru aplicatii la FOND ONG

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza in perioada 26 – 27 noiembrie 2013 un seminar pentru facilitarea interactiunii si discutiilor privind oportunitatile de cooperare si dezvoltare de parteneriate (Matchmaking Seminar), intre organizatii neguvernamentale din Romania si organizatii/institutii din statele donatoare (Norvegia, Islanda si Lichtenstein).
Evenimentul este organizat la Bucuresti, ca si activitate suport pentru consolidarea relatiilor bilaterale in cadrul programului de finantare Fondul ONG in Romania, parte a granturilor SEE si norvegiene 2009 – 2014.

Termen limita: 11 Noiembrie. Detalii aici.

Gala Nationala a Voluntarilor

Organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care lucreaza cu voluntari, precum și companiile care isi implica angajatii în proiecte de voluntariat sunt invitate sa isi nominalizeze favoritii, accesand www.galavoluntarilor.ro. Competitia premiaza si aduce recunoastere publică voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari si centrelor de voluntariat din întreaga tara. Nominalizarile se realizeaza exclusiv online folosind portalul inscrierilor.
Termen limita: 12 Noiembrie. Detalii aici.

Gala Premiilor pentru un mediu curat

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezinta o forma de recunoastere si de promovare a campaniilor dedicate protectiei mediului. Astfel, organizatorii premiaza in fiecare an cele mai bune proiecte si exemple de bune practici destinate imbunatatirii conditiilor de mediu in cadrul comunitatilor locale, precum si programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii, institutii publice si organizatii nonguvernamentale. Proiectele se vor inscrise in urma transmiterii pe adresa de mail claudia.nicolae@ecotic.ro sau office@ecotic.ro a formularului  disponibil pe www.alucro.ro. Formularul include descrierea proiectului dedicat protectiei mediului sau responsabilizarii, dar si date de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru inscrierea in Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat.
Termen limita: 5 Decembrie. Detalii aici.

Curs scriere proiecte Erasmus+

ANPCDEFP PLUSeaza si va livreaza un curs de scriere de proiecte de tineret in contextul noului program european de finantare, Erasmus+, program ce urmeaza a fi implementat in perioada 2014-2020!
Ati derulat proiecte Tineret in Actiune? Acum aveti posibilitatea sa continuati cu proiecte de tineret si in contextul noului program european de finantare, Erasmus+.
Ati vrut sa derulati proiecte europene de tineret, dar nu ati facut asta pana acum? Puteti sa va pregatiti acum si sa invatati sa scrii proiecte de tineret in contextul noului program european de finantare, Erasmus+.
Cursurile se desfasoara la
Pitesti, Sfantu-Gheorghe, Suceava, Zalau, Deva, Targu-Jiu, Targoviste, Sibiu, Alba-Iulia, Ploiesti, Giurgiu, Targu Mures, Moneasa, Slatina, Focsani, Satu-Mare, Ramnicu Valcea, Constanta, Bistrita, Oradea, Baia Mare.
Fiti pregatiti din timp, pentru a depune proiecte in 2014!

Termen limita: Variabil. Detalii aici.

Recomandam si:

Newsletterul "Cea mai dulce zi" - Asociatia Cele Mai Frumoase Sate din Romania
Copyright © 2013 The Open Network for Community Development, All rights reserved.