www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Simpozion International despre serviciile de sanatate din Romania
27 Septembrie 2014, Ooievaarsnest, Werft, 2440 Geel, Belgia
 
Importanti reprezentanti a numeroase institutii cu interes in dezvoltarea relatiilor bi-laterale in domeniul politicilor de sanatate Europene si a dezvoltarii serviciilor socio-medicale calitative pentru membrii comunitatilor Romanesti si Belgiene s-au intrunit in cadrul unui simpozion international la Geel, sambata 27 septembrie 2014.
S-a realizat o prezentare a serviciilor socio-medicale existente in Romania, a nivelului de finantare a acestora din perspectiva Ministerelor de resort, s-a facut o trecere in revista a celor mai importante statistici existente la nivel national si international cu privire la starea se sanatate a populatiei din Romania (in conformitate cu statisticile si studiile remarcate) si s-au discutat posibilitati de colaborare prin proiecte viitoare care sa contribuie la cresterea nivelului de sanatate al populatiei din Romania. Printre partenerii prezenti la aceasta intalnire amintim: CM M-T; J&J; Thomas Moore School, SOMEPRO; vzg Geels Roemeniekomitee; Crucea Alb-Galbena Antwerpen-Vlaanderen; Centrul de sanatate din Leuven; ADR Vlaanderen; Centrul de Recuperare AZ Geel; LOGO Kempen; HICT; Stage Roe. Din partea Romaniei au participat Cristina Chert (Director Executiv TON); Cristina Vladu (consultant pe programme de politici publice de sanatate TON); Ioan Suru (Coordonator local ADAM Slatina Timis).

Fundraising in reteaua TON pentru copiii asistati social
Articol: Daniela Ceredeev, trainer TON, moderator workshop

Trainigul national  de la sfarsitul lunii august a avut  o importanta componenta aplicativa, capabila sa  ofere participantilor un spatiu generos de experimentare a unor strategii de dezvoltare comunitara. La workshopul ce a avut ca tema fundrasing-ul, atragerea de resurse si redistribuirea lor,  participantii – membri in diverse grupuri informale din retea, CLD, GLT, OLF, OLB – au fost antrenati in doua exercitii al căror obiectiv comun a fost atragerea de fonduri pentru sustinerea unor copii aflati in dificultate. Doua grupe de voluntari, eterogene ca si componenta; doua metode de educatie nonformala; doua strategii de implicare comunitara; experimentarea persuasiunii, infrangerea reticentelor de comunicare cu persoane necunoscute si disconfortul emotional de a nu fi intotdeauna credibil. Insa, rezultatele  au meritat efortul.
Exercitiul nostru s-a incheiat de curand, la inceputul acestui an scolar, cand cei 32 de copii si tineri din Centrul de Plasament „Visatorii” Fundu Moldovei - Suceava au primit din partea retelei TON tot atatea pachete de rechizite, obiecte de igiena personala, carti si dulciuri, pregatite cu ajutorul tinerilor din GLT 4Kids Ciumarna. Multumiri si felicitari tuturor voluntarilor!


Ziua internationala a pacii
Articol: Andreea Popescu, voluntar Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna

Pentru a transmite lumii mesajul nostru de Ziua Internationala a Pacii, am organizat un atelier de pictura pe obiecte ceramice in cadrul Centrului de Dezvoltare Locala Ciumarna. Am pictat fluturasi, flori, porumbei si o multime de personaje ce ne fascineaza la varsta aceasta minunata, a povestilor. Impreuna cu cei 43 de prieteni care au participat  la atelier, ne-am dorit  ca sloganul evenimentului din acest an „Sa fie pace pe pamant!” sa fie cunoscut lumii intregi si ca fiecare dintre noi sa doreasca mai presus de orice pacea intre oameni.

Planteaza si tu copaci in cadrul unui eveniment-fenomen la nivel global
Articol: prof. Daniela Ceredeev, coordonator programe si tineret APPE

Si in acest an, de Ziua Internationala a ONU pentru Pace voluntarii Grupului Local de Tineret 4Kids Ciumarna, tineri beneficiari ai proiectului Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna si elevi ai Scolii Gimnaziale Vatra Moldovitei se alatura campaniei Plant a tree for Peace, organizata de Learning about Forests - LEAF si ENO-Environment Online, o scoală globala virtuala pentru cresterea responsabilitatii fata de mediu si dezvoltare sustenabila.
Evenimentul promoveaza educatia pentru pace si creste gradul de constientizare a tinerilor cu privire la importanta arborilor si a padurilor la o scara globala, iar demersul acestor tineri se inscrie in planurile noastre de actiune regionala si nationala de responsabilitate sociala.
Plantam copaci pentru pace. Planteaza si tu!


Zi de joaca la Campulung Moldovenesc
Articol: prof. Ionela Stefaroi, coordonator de programe sociale si de tineret, GLT Campulung Moldovenesc

Voluntarii GLT Super Noi Campulung Moldovenesc cred si dovedesc ca jocul poate fi considerat o activitate cu rol important in dezvoltarea si educarea copilului. Imediat dupa prima zi de scoala, 17 septembrie a.c., ei au organizat o activitate de tip Zi de joaca pe platoul din centrul orasului, la care au participat peste 30 de copii de toate varstele. Distractia a fost maxima, iar satisfactia voluntarilor pe masura. In sedinta de evaluare au stabilit planul de activitati pentru perioada urmatoare - activitati cu copii la un spatiu de joaca din oras, team-building si sesiuni de experimentare de noi metode de invatare.

Lansare de carte la Dumitresti
Articol: Vintila Viorica, coordonator CDL Dumitresti
 
Se spune ca intotdeauna este mai greu sa-ti fie recunoscute meritele acasa decat in alte locuri. Asa s-a intamplat si cu Violeta, fata care a crescut in Casa de copii Dumitresti, care a trebuit sa-si ia viata in propriile maini atunci cand a terminat studiile si care a devenit actrita si regizor de film la Roma, Italia.
Joi, 25 septembrie 2014, Violeta, la invitatia Consiliului Local de Dezvoltare Dumitresti - centru si a bibliotecii liceului, a venit la Dumitresti unde a lansat cartea ,,In numele inimii”, carte care oglindeste viata pe care a trait-o acasa si in orfelinat. Alaturi de copiii din Liceul Teoretic ,,Grigore Gheba” Dumitresti au fost reprezentanti ai presei, ai DGASPC Vrancea dar si cadre didactice care au indrumat-o pe Violeta in anii de scoala printre care domnul Nicolae Giurca, profesorul care a sfatuit-o sa urmeze drumul artei. Click aici pentru a citi articolul in intregime.

 Fond ONG - Runda 2

Obiectivul general al Fondului ONG este “sprijinirea dezvoltarii societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila” si contribuie la obiectivele generale ale Granturilor Spatiului Economic European de a reduce disparitatile economice si sociale si de a intari relatiile bilaterale intre Romania si statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Mai multe detalii aici.
 
Recomandam si:

Cursuri Erasmus+
 
Invata cum sa atragi fonduri europene prin programul Eramus+. Participa la cursurile organizate de ANPCDEFP. Click aici pentru a consulta lista de evenimente, gaseste o locatie si perioada care sa te avantajeaza si nu ezita, implica-te!
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.