www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Ambasadorul Belgiei la Bucuresti, in vizita-fulger la Buzau
Sursa:  www.sanatateabuzoiana.ro

Autoritatile buzoiene au primit duminica dupa-amiaza, o vizita-fulger a ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Excelenta sa Philippe Beke, insotit de reprezentanti ai Fundatiei pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual (ADAMS) si „VZW Geels Roemeniekomitee” care au dorit sa identifice oportunitatea implementarii in judetul Buzau a unei forme de ingrijiri medico-sociale bazate pe solidaritatea dintre beneficiari si pe colaborarea dintre institutiile publice de sanatate si administratiile locale. Click aici pentru a citi articolul integral.


(Re)Activare ViBe
Articol:  Melania Moldovan, trainer T.O.N.

Fiecare poveste are un inceput iar povestea ViBe a fost reactivata. Pentru cei care nu stiu, ViBe reprezinta GLT din Viscri, un grup care desi exista de ceva ani, anul acesta a avut parte de o reactivare prin intermediul training-ului sustinut de Nicoleta Zaharia si Raluca Mare – GLT Tineri Mereu. Astfel, la sfarsitul lunii septembrie timp de 2 zile tinerii din Viscri au aflat mai multe despre activitatea AGLT, si-au gasit un nume, au creat noi relatii, si-au ales coordonatorii, au stabilit un program al activitatilor pentru urmatoarele 6 luni. Click aici pentru a citi articolul integral.

Activitate OLF Poenita
Articol:  Doina Enache, coordonator OLF Poenita

Duminica, 10 Noiembrie, la sediul OLF Poenita, comuna Dumitresti, judetul Vrancea, Doina si Georgeta, membre OLF Poenita, au convocat femeile organizatiei pentru discutii si comunicari. In prima parte a intalnirii, Georgeta le-a prezentat “camera muzeu” amenajata cu donatiile satesti, primite de la membrele OLF dar si de la alti locuitori ai satului Poenita. Click aici pentru a citi articolul integral.

Ziua Nationala fara Tutun
Articol:  Maria Pruteanu, trainer T.O.N.

In fiecare an, a treia joi din luna noiembrie, se deruleaza campania pentru marcarea Zilei Nationale fara Tutun, in scopul informarii populatiei generale cu privire la riscurile de sanatate asociate consumului de tutun si promovand politicile sociale de reducere a numarului de fumatori. Astfel, joi, 21 noiembrie 2013, voluntarii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Iasi in colaborare cu Asociatia Grupurilor Locale de Tineret – GLT “Hai Hui” Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi  au derulat  un eveniment de tip flashmob, simultan, in trei licee iesene, in pauza mare.

AGLT devine membru observator in FIMCAP
Articol:  Diana Filipciuc, Responsabil AGLT pentru cooperare internationala

Incepand cu anul 2011 AGLT a inceput sa participe alaturi de organizatii din Europa la cursurile si proiectele internationale sustinute de catre FIMCAP, iar in urma dorintei si implicarii exprimate de voluntari s-a demarat procesul de aplicare ca si membru. Fimcap a inceput ca o federatia internationala catalogica  pentru tineri, dar in timp s-a dezvoltat ca o federatie internationala umbrela ce reuneste atat organizatii catalice cat si non-catolice de pe patru continente: Europa, Asia, Africa si America Latina. Click aici pentru a citi articolul integral.


GLT "Tineri Mereu" stabileste parteneriate
Articol:  Vintu Ioan-Vladimir, voluntar GLT TIM Constanta

In luna noiembrie, la sediul GLT "Tineri Mereu" Constanta a avut loc o prima intalnire oficiala cu tineri dintr-un alt ONG - Civicum Voluntaris, din Constanta. Ne-am bucurat de aceasta vizita si, asa cum sta bine pentru doua ONG-uri de tineret, am discutat despre o viitoare colaborare intr-un proiect.
Am inteles ca noi suntem cu adevarat deosebiti - suntem atat de mici ca varsta si stim sa facem atat de multe! Uneori este util sa cunosti si alte dimensiuni ale voluntariatului in sfara "tineret" ca sa intelegi extraordinarul pe care tu-l traiesti in fiecare zi.
Multumim celor care ne dau sansa sa facem voluntariat, care ne ajuta sa dezvoltam abilitati manageriale si organizatorice, initiativa si atitudinea pentru tot ce ne place, sau ce nu ne place. Multumim parintilor, ca ne sunt aproape, chiar daca nu inteleg toti lumea noastra...
N.n. Vladimir Vintu si Emilian Ceredeev sunt doi tineri voluntari ale caror deosebite realizari le-au castigat cate o nominalizare intre finalistii de la Gala Nationala a Voluntariatului. Incurajeaza si tu acesti tineri-model oferindu-le votul tau. Click aici pentru a-l vota pe Vladimir si aici pentru a-l vota pe Emilian.
 
Dezvoltare comunitara la Garliciu
Articol:  Daniela Ghitoiu, trainer T.O.N.

In 15 noiembrie, la Garliciu a avut loc o intalnire cu tineri si adulti, toti voluntari din comunitate. S-a diseminat investitia de bani pe care au facut-o partenerii flamanzi in acest an - 10 000 de euro. S-a discutat importanta acestui parteneriat bilateral. Avem in aceasta comunitate un Consiliu Local de Dezvoltare, care cuprinde OLF, OLB, GLT. Pentru viitor, s-au planificat actiunile mari din anul 2014 si s-au gasit modalitati si resurse de realizare a lor. Desi este un sat imbatranit, cu multi tineri care pleaca, Garliciu arata ca este o resursa in retea. A initiat consituirea de modele (GLT, OLF, OLB) in localitati invecinate.

 
Unda verde pentru Erasmus+

Erasmus+, noul program al UE pentru educatie, formare, tineret si sport, planificat sa inceapa in ianuarie, a fost aprobat de Parlamentul European. Programul, care se va desfasura pe o perioada de sapte ani si care are ca scop stimularea dezvoltarii competentelor si a capacitatii de insertie profesionala si sprijinirea modernizarii sistemelor de invatamânt, de formare profesionala si pentru tineret, va beneficia de un buget de 14,7 miliarde euro, cu 40% mai mare decât nivelurile actuale. Detalii aici.
 

Cooperare pentru formare

Programul de asistenta nerambursabila germana 2011-2013 isi propune sa imbunatateasca educatia practica in scolile vocationale, profesionale, speciale si unitatile de asistenta sociala. Partenerii si beneficiarii pot fi grupuri scolare, institutii si organizatii din domeniul sanatatii / asistenta sociala, societati comerciale, asociatii, fundatii sau organizatii care sunt active in domeniul educarii si ingrijirii tinerilor, batranilor si a celor cu dizabilitati.
Programul ofera asistenta nerambursabila pentru formarea de formatori, maistri si specialisti, instruirea personalului, know-how, exemple si demonstratii necesare profesorilor si tehnicienilor romani. Mai mult, programul poate dezvolta cooperarea cu scoli de arte si meserii, centre de mestesugari, asociatii agricole si patronale. Pot si organizate cursuri, workshopuri si seminarii pentru formare, calificare, recalificare, orientare profesionala.
Detalii aici. Termen limita: 31 Decembrie.

Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale 2014

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti anunta lansarea programului Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale 2014, prin care, in urma unei selectii riguroase, vor fi finantate proiecte de acest gen din intreaga lume. Orice institutie/organizatie/ONG/entitate culturala din Romania care are un astfel de proiect este incurajata si invitata sa participe la selectia pentru acest program, care a acordat anul trecut finantari cuprinse intre 10.000 si 200.000 USD. Data limită: 6 decembrie 2013. Finanţator: Ambasada Statelor Unite in Romania.

 

"Donez, verb activ" - burse ARC pentru jurnalism despre filantropie

Bursele ARC „Donez, verb activ“ isi propun sa le ofere jurnalistilor posibilitatea sa scrie despre donatorii romani care schimba lumea in care traiesc si atitudinea societatii despre actul filantropic.
Trei echipe formate dintr-un reporter si un fotograf vor primi din partea ARC o bursa de cate 1.000 de euro si vor avea la dispozitie maximum sase luni ca sa spuna o poveste despre oameni care doneaza strategic pentru o cauza care ii misca – povesti personale care pot inspira si alti oameni sa se implice in comunitatea lor prin donatii directe. Detalii aici.

Invitatie de inscriere pe harta serviciilor socio-educationale

Grupul de initiativa al Platformei Nationale pentru Educatie invita furnizorii de servicii sociale si educative sa se inscrie pe Harta serviciilor socio-educationale.
Acest instrument - resursa (www.pentrueducatie.ro) ofera furnizorului de servicii recunoasterea calitatii activitatii, atat in cadrul comunitatii de practica, cat si la nivelul publicului larg.
Completati formularul online prin accesarea website-ului www.pentrueducatie.ro, butonul Adauga un serviciu.

Imbunatatirea cadrului legal si fiscal privind sectorul ONG din Romania

Centrul pentru Legislatie Nonprofit (CLNR) va invita la o dezbatere online cu privire la identificarea principalelor probleme de natura juridica si fiscala cu care se confrunta organizatiile neguvernamentale din Romania. Ne propunem totodata sa identificam impreuna o serie de solutii si propuneri de imbunatatire a cadrului juridic si fiscal cu impact asupra activitatii organizatiilor. Problemele si solutiile identificate vor face obiectul unui atelier de lucru in cadrul Forumului ONG 2013, organizat de CENTRAS in perioada 9-10 decembrie 2013.
 
Recomandam si...
Copyright © 2013 The Open Network for Community Development, All rights reserved.