www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Publicatii TON
 
Fundatia The Open Network for Community Development tocmai a lansat Raportul Anual de Activitate - 2013, atat in Romana, cat si Engleza, precum si Calendarul de activitati pentru 2014. Va dorim lectura placuta si asteptam cu drag opiniile dumneavoastra legat de continutul publicatiilor.

Intalnirea boardului TON
 
In data de 8 Februarie 2014 membrii (romani) din Bordul Fundatiei The Open Network for Community Development s-au intalnit la Iasi pentru a analiza situatia TON din anul 2013 si pentru a stabili directive, linii de activitate pentru anul 2014. La aceasta intalnire au participat Dana Ceredeev, Mihaela Hiche, Maria Prutieanu, Ioan Suru si Directoarea Executiva a Fundatiei - Cristina Chert. Printre subiectele analizate: situatia financiara si situatia activitatilor pe 2013 si 2014, structura TON ( membrii, cotizatii, sponsori), viitoare proiecte, posibilitati de a deveni auto-sustenabil, traininguri regionale si traininguri nationale.

Selectie voluntari EVS

Asociatia EUROPANET (membru TON) face selectie pentru doi voluntari (18-30 ani) pentru a-i trimite in cadrul programului SEV (Serviciul European de Voluntariat) in Franta (langa Strasbourg). Perioada de voluntariat Iulie, August, Septembrie 2014 se va realiza in cadrul unei asociatii socio-culturale. Cei ce doresc sa intre in selectie sunt rugati sa trimita la neteuropa@ymail.com o scrisoare de motivatie si un CV (Europass). Cunoasterea limbii franceze si recomandari pentru perioade de voluntariat deja realizate constituie un avantaj in selectie. Termen limita pentru trimiterea aplicatiilor: 16 Februarie.
Metode si instrumente de educatie non-formala in context Eramus+
Articol: Monica-Georgeta Colban, profesor & membru Fundatia Proiecte Limburg-Romania

Intre 17-19 ianuarie 2014 am participat in calitate de membru al Fundatiei Umanitare Proiecte Limburg Romania, fundatie cu sediul in localitatea Vatra Moldovitei, la cursul ,,Metode si instrumente de educatie non-formala in context Erasmus+”, modul cofinantat de Conisia Europeana, Programul Tineret in Actiune. Cursul s-a desfasurat la Suceava si i-a avut ca formatori pe Bogdan Romanica si Andreea Tundrea, formatori ANPCDEFP. Programul de formare s-a adresat lucratorilor de tineret, coordonatorilor de proiecte, voluntarilor, membrilor grupurilor informale de tineri, reprezentantilor institutiilor publice implicate in lucrul cu tinerii. Citeste mai departe - click aici.

Ianuarie la Mioveni
Articol: Mihaela Dobre, coordonator Organizatia Locala de Femei "Galateea" Mioveni

OLF din cadrul Clubului Galateea Mioveni s-a reunit intr-o adunare de inceput de an mai putin oficiala ca ,,o intalnire intre fete”, in livingul casei unei mari doamne a grupului, pentru a pune in scena: povestirea de evenimente de sfarsit de an; planuri pentru inceputul de an, personale si ale organizatiei; tiparirea unor brosuri de prezentare si promovare a OLF, cu continut variat si atractiv; scurta analiza a actiunii de intrajutorare de Craciun ,,Povestea merge mai departe”; anuntarea activitatilor imediat urmatoare si planificarea unei iesiri la munte in zona Piatra Craiului – unde isi desfasoara activitatea si proiectele marete una dintre membrele OLF (care are o tabara de formare a atitudinilor de viata sanatoasa in armonie cu natura si achizitii culturale de bun nivel). Masa a fost plina cu ,,creatiile gastronomice” ale fiecarei nereide (membra a grupului ); n-am uitat sa ne admiram si analizam tinutele, silueta si ultimele preocupari personale sau de familie. Tabloul creat a oferit atmosfera unui stup de albinute sclipitoare, active si sincronizate pentru a culege si prelucra ,,mierea si polenul” unor activitati personalizate si foarte speciale.

Sinteza lunii @ADAMS
Articol: Ioan Suru, coordonator Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timis

In luna Ianuarie, ADAMS a realizat reale progrese atat in extinderea misiunii sale la nivel regional, cat si in consolidarea ofertei de servicii socio-medicale. Click aici pentru a descarca "jurnalul de bord" al organizatiei si afla care sunt cele 12 realizari pe care ADAMS le-a inregistrat intr-o singur luna!

Ateliere de creatie @ADAM Moldovita
Foto: a se vedea in header
Articol:
Priscorneac Belei Diana, vicepresedinte Asociatia de Ajutor Mutual Moldovita

In zilele de  6 si 7 februarie 2014, la sediul A.D.A.M. Moldovita, activitatile din cadrul proiectului Game On au continuat cu cateva Ateliere de creatie. La aceste ateliere au participat 47 de elevi din clasele I-IV indrumati de tinerii membri ai proiectului, alaturi de doamna educatoare Darie Silvia si doamnele profesoare Hiche Mihaela si Priscorneac Diana. In prima zi copiii au ales unul din atelierele pregatite cu grija: pictura, colaj sau  tehnica quilling. Preocupati ca totul sa iasa bine, copiii au lucrat cu placere punandu-si creativitatea in valoare. Dupa o ora s-a facut schimb de locuri pentru ca fiecare sa-si arate talentul in alta ipostaza.In ultima parte a atelierului fiecare participant a construit cate un fulg delicios din jeleuri. Vizibil incantati, copiii au promis ca vor veni si a doua zi. Citeste mai departe - click aici.

Responsabilitatea sociala pe intelesul celor mici
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator programe sociale si tineret APPE

Pe perioada vacantei intersemestriale, grupe de cate 20 de copii si tineri de la Asezamantul „Sf. Ierarh Leontie” Radauti au participat la mini-sesiuni de informare pe tema dezvoltarii durabile si a principalelor domenii de responsabilitate sociala. Formatori au fost 6 tineri din  Grupul Local de Tineret 4Kids Ciumarna, promotori de educatie ecologica si RS in proiectul Think Green! si beneficiari ai sesiunilor de training Societal. Participantii au fost informati despre activitatea Patrulei de Reciclare, proiect al Asociatiei Romane de Reciclare (RoRec) in care GLT 4Kids este implicat, despre colectarea selectivă a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si au formulat ei insisi un cod de conduita fata de mediu.

Voluntari in campania NO Hate Speech
Articol: Prof. Daniela Ceredeev, coordonator programe si proiecte educative

Voluntarii GLT 4Kids si membrii  Consiliului Scolar al Elevilor Vatra Moldovitei se vor alatura in perioada imediat urmatoare campaniei europene NO Hate Speech, initiata de Consiliul Europei intr-un parteneriat strategic EEA si Norway Grants pentru promovarea tolerantei si a drepturilor fundamentale ale omului. Promovarea valorilor democratice, a drepturilor omului, buna guvernare, combaterea discriminarii, a intolerantei, a inegalitatii de gen si a excluziunii sociale sunt cateva dintre elementele centrale ale programului. Activitatile noastre vor incepe de Valentine's Day, intr-o incercare de reinterpretare a „zilei tuturor inimilor”.

Trainerii TON participa la campania de informare Erasmus+
Articol: Prof. Daniela Ceredeev, coordonator programe si proiecte educative

In aceasta perioada Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale organizeaza  o campanie de informare pentru programul Erasmus+ in mai multe judete si in Bucuresti. Formatorii regionali ai TON, Regiunea N-E/Suceava, au participat la evenimentul organizat de ANPCDEFP la Suceava. In timpul sesiunii de informare au fost prezentate si dezbatute oportunitatile acestui nou program al Uniunii Europene destinat educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului. Temele abordate au fost: cadrul general Erasmus +, intelegerea  principiilor si elementelor de baza; liniile de finantare; cum pot beneficia de Erasmus + diferite tipuri de candidati; ce este de facut pas cu pas pentru a depune un proiect. Detalii despre orasele din tara in care se organizeaza astfel de evenimente si in alte orase din tara pe: http://www.anpcdefp.ro
Granturi Fundatia VELUX

Fundatia VELUX sustine proiecte educationale inovative ce promoveaza imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor si asigurarea unor sanse mai bune in viata de adult. Sunt sustinute, deasemenea, proiecte ce au demonstrat in alte contexte contributia lor la dezvoltarea social sustenabila a comunitatilor. Acestea pot avea o componenta importanta de diseminare si multiplicare si pot cuprinde:
  • Masuri de protectie sociala si de diminuare a stresului emotional (ex.: centre pentru copii strazii, unde se poate interveni pe termen lung)
  • Activitati de preventie (ex.:informare, educare, etc)
  • Sprijin pentru integrarea pe piata muncii (ex.:colaborari intre scoli si companii, cursuri de educatie antreprenoriala, scoli tehnice locale, centre pentru dezvoltarea competentelor agricole, etc.)
  • Dezvoltarea si reforma sistemului educational si de asistenta si protectie sociala (ex.: crearea unor institutii model, instruirea profesorilor si asistentilor sociali, furnizarea de burse si instruirea unor persoane resursa, etc).

Detalii aici. Termen limita: depunere continua.

Recomandam si:

 

Programul Scoala Altfel

Organizatiile neguvernamentale pot depune proiecte in cadrul programul ”Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” ce se va desfasura in perioada 7- 11 aprilie 2014 si va consta in derularea, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, intr-o saptamana din al doilea semestru scolar, a unui orar special format doar din activitati cu caracter non-formal. Proiectele pot fi depuse pe platforma: http://sae.edu.ro/2014/despre.php. Detalii aici.
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.