Noutati din reteaua deschisa 

2% pentru dezvoltare comunitara

Sustine dezvoltarea comunitara! Faci bine nu doar unei singure persoane sau unui grup anume, ci comunitatilor extinse din intreaga tara! Reciteste Raportul anual al Fundatiei The Open Network pentru a afla detalii despre comunitatile si proiectele ce vor continua sa fie dezvoltate si cu ajutorul tau. Daca te-am convins ca iti meritam sprijinul, descarca aici formularul 230 si completeaza-l conform instructiunilor. Depune formularul completat pana la 25 mai si 2% din impozitul pe veniturile din anul 2012 va fi redirectionat catre Fundatia The Open Network pentru a fi investit 100% in dezvoltarea comunitatilor locale din intreaga tara.
Nu uita sa ne anunti printr-un email la info@theopennetwork.ro daca ai depus formularul sau sa ne soliciti sprijinul, daca intampini dificultati in completarea/depunerea acestuia!

Organizatia Locala de Femei Dumitresti pregateste "Balul Femeii"

In luna februarie 2013 OLF Dumitresti – centru s-a intrunit pentru a stabili cand si unde va avea loc ,,Balul Femeii” pentru ziua de 8 Martie. Totodata s-a hotarat ca de 1 Martie sa fie daruite martisoare femeilor in varsta si celor care nu au copii, martisoare confectionate in cadrul organizatiei cu contributie proprie. S-a propus ca la bal sa fie organizata o tombola cu diferite produse donate de organizatoare, iar banii obtinuti sa fie folositi ca ajutor financiar pentru copiii aflati in dificultate.

3 Apeluri noi POSDRU

Dupa anunturile privind deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre organizatiile care au proiecte in implementare, primavara vine cu noi oportunitati pentru beneficiarii POSDRU. Miercuri, 26 februarie, directorul AM POSDRU, Cristian Ababei, a declarat ca institutia pe care o conduce pregateste deschiderea in perioada martie-aprilie a 3 noi sesiuni de depunere de proiecte, in cadrul  urmatoarelor linii de finantare:
5.1. Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare;
5.2. Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca
;
6.1 Dezvoltarea economiei sociale
. Detalii aici.

Se cauta 24 de startup-uri cu potential pentru a primi sprijin financiar

“Antreprenor 2.0”, un proiect implementat de Fundaţia Post-Privatizare si partenerii sai, cauta 24 de startup-uri cu potential care vor beneficia de sprijin financiar. Proiectul isi propune sa dezvolte ecosistemul antreprenorial prin crearea unei retele de antreprenori. Totodata, prin intermediul unor serii de evenimente in intreaga tara, antreprenori sau viitori antreprenori vor avea ocazia sa invete de la Marius Ghenea, de la alti antreprenori de succes, specialisti sau antreprenori locali cum isi pot imbunatati ideea de afacere si cum o pot transforma intr-un business sustenabil. Participarea la program este gratuita. Detalii aici.

Sanatate Publica - Cereri proiecte 2013

Obiective program: imbunatatirea securitatii sanitare a cetatenilor; promovarea sanatatii incluzand si reducerea inegalitatilor; generarea si diseminarea informatiilor si cunostintelor legate de sanatate.
Pot depune proiecte: institutii publice in domeniul sanatatii, centre de cercetare, autoritati locale si regionale, administratii centrale, universitati, asociatii, organisme internationale, etc.
Activitati eligibile:
- cererea de proiecte 2: lupta impotriva bolilor cronice si promovarea unei imbatraniri sanatoase – 1.000.000 euro;
- cererea de proiecte 3: sprijin pentru promovarea Parteneriatului European pentru Inovare in imbatranirea activa si sanatoasa – 6.000.000 euro
.
Termen limita:   22 Martie. Detalii aici.

Solutii ICT pentru a sprijini ocuparea persoanelor de varsta a treia

Asociatia AAL – Ambiental Assisted Living – care gestioneaza programul comun cu acelasi nume a lansat cea de-a 6-a cerere de proiect cu titlul: “ICT solutions for supporting occupation in life of older adults“. Obiectivul cererii de proiecte este acela de a stimula dezvoltarea solutiilor utilizand tehnologii informatice si de comunicare pentru sustinerea si gestionarea activitatilor la locul de munca a persoanelor varstnice, inclusiv activitati sociale, de voluntariat, etc., pastrand totodata sanatatea si motivatia acestora pentru o viata activa.
Eligibilitate: Pot participa la program: institutii constituite legal in statele participante la program. Actiunile trebuie sa dureze intre 12 si 36 luni. Consortiul trebuie sa cuprinda intre 3 si 10 parteneri din cel putin 3 state participante la program, incluzand obligatoriu o organizatie a utilizatorilor finali, un partener de afaceri si o IMM (care poate fi considerat si partener de afaceri).
Termen limita:   30 Aprilie. Detalii aici.
Programul de asistenta nerambursabila germana 

Programul isi propune sa imbunatateasca educatia practica in scolile vocationale, profesionale, speciale si unitatile de asistenta sociala. Sunt incurajate proiectele pentru formarea si calificarea personalului. De exemplu, un ONG care vrea sa inceapa o retea de ingrijire in mediul rural, ar putea avea nevoie de sprijinul unui expert german pentru a invata cum sa organizeze o astfel de retea. Programul mai cuprinde asistenta nerambursabila pentru formarea de formatori, maistri si specialisti, instruirea personalului, know-how, exemple si demonstratii necesare profesorilor si tehnicienilor romani. Mai mult, programul poate dezvolta cooperarea cu scoli de arte si meserii, centre de mestesugari, asociatii agricole si patronale. Pot si organizate cursuri, workshopuri si seminarii pentru formare, calificare, recalificare, orientare profesionala.
Termen limita:   31 Decembrie 2013. Detalii aici.

Burse si tutorat pentru liceeni si absolventi de liceu romi

Liceenii si absolventii de liceu romi se pot inscrie pana luni, 11 martie 2013, in cadrul Programului de Dezvoltare Personala Profesionisti romi in domeniul medical. In cursul anului academic 2012 - 2013, sunt oferite sesiuni de pregatire in regim gratuit, pentru 200 de elevi si absolventi de liceu de etnie roma, la materiile biologie si chimie/ fizica. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea in unitatile de invatamant superior cu profil medical si sunt realizate de profesori de specialitate. In plus, elevii selectati in program participa la tabere de motivare si primesc burse lunare.
Termen limita:   11 martie. Detalii aici.

Freshhh2013 - Competitie internationala pentru studenti

Grupul MOL a dat startul celei de-a saptea editii a competitiei internationale Freshhh2013, destinata studentilor pasionati de stiintele naturale. Acestia vor avea de rezolvat diverse provocari, in echipe, putand castiga premii totale in valoare de 20.000 euro. Concursul face parte din strategia grupului MOL de atragere a talentelor si de promovare a diversitatii. Scopul este de a familiariza tanara generatie cu stiintele naturale si cu industria de petrol si gaze, precum si cu activitatile internationale ale Grupului MOL. De la prima editie, din 2007, peste 8.000 de studenti din aproape 70 de tari au participat la competitie, provenind de la 200 din cele mai prestigioase universitati din lume.

Termen limita:  17 martie. Detalii aici si aici.


Vizite de studiu in UE pentru specialisti in educatie si formare profesionala

Vizitele de studiu reprezinta una din actiunile cheie ale programului transversal  din domeniul invatarii pe tot parcursul vietii. O vizita de studiu este o vizita pe termen scurt de 3, pana la 5 zile, pentru un grup restrans de specialisti si decidenti care reprezinta diferite grupuri de formatori in domeniul educational si profesional. Acestia sunt participanti la program care vor sa analizeze un aspect particular al educatiei pe tot parcursul vizitei intr-o alta tara participanta. Grupul este de obicei format din 10 pana la 15 participanti. Candidatii care doresc sa ia parte la o vizita de studiu ar trebui sa completeze formularul online de candidatura de pe site-ul Cedefop: http://studyvisits.cedefop.europa.eu. Gasiti acolo toate instructiunile.
Termen limita:  30 Martie. Detalii aici.


Conferinta de Atragere de Fonduri in Comunitate

Pe 18 si 19 aprilie, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) organizeaza, la Cluj, cea de-a zecea editie a Conferintei de Atragere de Fonduri in Comunitate. Inscrierile la conferinta se pot face prin completarea unui formular disponibil pe site-ul ARC, iar cei care se inscriu inainte de 8 martie beneficiaza de o taxa speciala (cu o reducere de 50 de Ron fata de pretul intrarii). Evenimentul reuneste experti in fundraising, specialisti in relatii publice, directori si presedinti ai organizatiilor neguvernamentale, reprezentanti din sectorul business si experti internationali in atragere de fonduri.
Termen limita:   8 Martie. Detalii aici.

Gala Societatii Civile 2013

Gala Societatii Civile este un proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului non-profit din Romania.
Editia a XI-a a Galei Societatii Civile continua traditia consolidata in fiecare an, aceea de a recunoaste si promova fiecare initiativa luata pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate si de a premia spiritul civic si responsabilitatea sociala in Romania.
In competitie se pot inscrie asociatii, fundatii, grupuri de initiativa si persoane fizice. Sunt eligibile proiectele care s-au finalizat cel tarziu in decembrie 2012, care au rezultate cuantificabile si demonstrabile, exceptand proiectele inscrise la editiile anterioare ale evenimentului cu aceeasi perioada de desfasurare.
Termen limita:   12 Martie. Detalii aici.

Premiul European pentru Sectorul Public EPSA 2013

Institutul European de Administratie Publica (EIPA) a lansat o noua competitie pentru Premiul European pentru Sectorul Public EPSA 2013. Inscrierea se realizeaza on-line in perioada 25 ianuarie 2013 - 12 aprilie 2013! Nu ratati ocazia de a va inscrie si de a vi se recunoaste la nivel european proiectele si realizările publice cele mai inovative, eficiente și eficace. Tema competitiei din anul acesta este "Infruntand furtuna: Solutii creative intr-o perioada de criza".
Termen limita:   12 Aprilie. Detalii aici.
Copyright © 2013 The Open Network for Community Development, All rights reserved.