www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Open Day la SAMDAM Solutions - Iasi
Articol: Alina Scanteie, Secretariat TON
 
Partenerul SAMDAM Solutions a organizat pe 10 octombrie 2014 la Iasi evenimentul Open Day. In cadrul evenimentului a fost prezentata noua colectie de sezon si proiectele pe care doreste sa le implementeze cu partenerii in urmatoarea perioada. Evenimentul a avut loc in locatia noua din Iasi, SAMDAM Solutions avand o casa noua. Ii puteti gasi in continuare pe www.samdam.ro sau pe pagina Facebook la https://www.facebook.com/samdamgroup. SAMDAM Solutions ofera de 20 de ani solutii institutiilor care doresc produse personalizate, cadouri, materiale textile si haine personalizate pentru promovarea in cadrul activitatilor desfasurate.
 
Trainingul Regional T.O.N. - Taut, Bihor
Articol: Alina Scanteie, Secretariat TON
 
Trainingul Regional “Grupe de lucru - Departamente - Strategii de dezvoltare” din cadrul Retelei deschise TON s-a desfasurat in perioada 17-19 octombrie 2014, in Taut, jud. Bihor. La training au participat 35 de traineri regionali si coordonatori locali ai grupurilor informale si organizatiilor din reteaua romano-belgiana.
Programul de lucru a constat in realizarea unei strategii de dezvoltare calitativa si cantitativa a activitatilor din cadrul retelei, configuratiile organizatiilor din retea si realizarea calendarului comun de activitati in cadrul departamentelor TON.

CDL e ZEN!
Articol: prof. Daniela Ceredeev, manager proiect Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
 
In intervalul ZEN (10-11octombrie 2014),  de Ziua Educatiei Nonformale, intre orele 10,00 si 16,00, la Sala Polivalenta Ciumarna, tinerii voluntari din proiectul Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna vor modera ateliere de creatie si handmade simultane: pictura pe sticla, decorare si redecorare obiecte ceramice, masti traditionale, handmade si culinarit.
Tema atelierelor e una de actualitate:  No hate Speech e ZEN si fiecare lucrare realizata va reflecta intr-o maniera personala si creativa acest mesaj. Intre ateliere, participantii vor fi rasfatati cu cake-break si minisesiuni de animatie. La finalul fiecarei zile, vom organiza ExpoZEN – o galerie a tuturor creatiilor ZEN.
Ne dorim si ne asteptam ca multi-multi-multi prieteni ai educatiei nonformale sa fie preZENti alaturi de noi! (www.nonformalii.ro)
* Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna este un proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European  2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania,  componenta 1 – Implicare, subcomponenta 1.2 – Voluntariat.


Ziua Comuna de Actiune – AGLT,  2014
Articol: Anastasia Ceredeev, voluntar GLT 4Kids, AGLT, Salvati Copiii – filiala Suceava

Si in acest an, Ziua Comuna de Actiune AGLT a fost marcata de voluntarii GLT 4 Kids Ciumarna prin doua activitati specifice, Zile  de Joaca tematice, organizate la Scoala Gimnaziala Vatra Moldovitei si la Colegiul National „Petru Rares” Suceava.
Intreg designul activitatii, povestea zilei si jocurile propuse au urmarit pe de o parte promovarea valorilor si a istoricului AGLT si in aceeasi masura dezvoltarea spiritului de echipa si al celui competitional, marcat de fair-play, la nivelul  tuturor participantilor, voluntari si beneficiari, deopotriva.


Ziua Femeii din Mediul Rural la Ciumarna
Articol: Daniela Ceredeev, coord. de programe sociale si de tineret APPE

Voluntari ai Asociatiei Proiect Pro Europa au dorit sa arate femeilor din comunitate pretuirea si gratitudinea ce li se cuvin si au organizat de Ziua Femeii din Mediul Rural, pe 15 octombrie,  o serie de activitati dedicate lor: sesiune informativa privind proiecte de includere si de consiliere in vederea incadrarii pe piata muncii, derulate de ONG-uri de nivel local si regional; vizite la domiciliu si consiliere pentru batranele din satul Ciumarna; activitati comune – atelier de culinarit – in Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna.
*Ideea unei zile internationale care sa celebreze in fiecare an femeile din mediul rural a aparut in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Femei de la Beijing, septembrie 1995, si a fost recunoscuta de catre Adunarea Generala a ONU.


Noi voluntari in Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
Articol: Daniela Ceredeev, manager de proiect CDL

 
Ziua Comuna de Actiune AGLT-2014 a insemnat ziua in care voluntarilor Centrului de Dezvoltare Locala Ciumarna li s-au alaturat alti 7 tineri motivati sa se implice in singurul proiect de dezvoltare comunitara de acest fel din regiunea N-E. Acestia au moderat pentru prima data o Zi de Joaca, respectand designul propus de trainerii AGLT, dar adaptat specificului de varsta si preocuparilor participantilor locali. Feedback-ul lor vorbeste despre activism, motivare si pasiune pentru dezvoltare personala.
„Sa fiu pentru intaia oara animator intr-o zi de joaca a fost o experienta uimitoare. Sunt mandra de mine si imi doresc sa repet o asemenea lectie personala cat mai curand.” – Ioana Morosan
„Sunt fericita ca ne-a reusit tot ce ne-am propus. Copiilor le-au placut jocurile si povestea, iar arborele fermecat ne-a iesit  uimitor.” – Iasmina Balahura
„M-am simtit extraordinar in preajma copiilor si nu voi uita prea curand zambetele lor vesele si ochisorii stralucind de bucurii.” – Valentina Lupastean.Granturi Telekom - TeImplici.ro
 
Telekom Romania a selectat din cadrul celor 6 teme principale listate pe www.teimplici.ro, cele mai importante 12 arii de interes, in care va investi fonduri pentru dezvoltarea de proiecte de responsabilitatea sociala. Ariile de inscriere a proiectelor sunt: Educatie sanitara preventiva; Invata sa fii voluntar; Pregatire pentru viata; Nutritie sanatoasa; Sanatatea in mediul rural; Stil de viata sanatos; Dezvoltare durabila; Educatia in domeniul mediului; Inovatie in domeniul educatiei; Inovatie in domeniul sanatatii; Transportul alternativ; Protejarea copiilor, varstnicilor si a victimelor violentelor. Toate organizatiile non-guvernamentale cu proiecte care pot fi incadrate in aceste 12 arii sunt invitate sa le inscrie pe platforma www.teimplici.ro pana pe 12 noiembrie 2014. Mai multe detalii aici.
 
Recomandam si:

Ultima saptamana de nominalizari la Gala Voluntarilor
 
Pana pe 31 octombrie 2014 se mai pot face nominalizari la Gala Nationala a Voluntarilor organizata de Federatia VOLUM si partenerii sai. Timp de patru saptamani organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care lucreaza cu voluntari, precum si companiile care isi implica angajatii in proiecte de voluntariat sunt invitate sa isi nominalizeze favoritii, accesand www.galavoluntarilor.ro. Detalii aici. Sursa: www.stiriong.ro
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.