www.theopennetwork.ro
Membru TON? Vino la Trainingul National! Click aici pentru detalii :)
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Noi voluntari in organizatii prin granturile SAMDAM-TON
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator Maratonul de promovare
 
In cadrul campaniei de recrutare de voluntari Implica-te si tu!, componenta a proiectului Maratonul de promovare, derulat cu sprijinul SAMDAM GIFTS, importator si distribuitor de obiecte promotionale, membru al grupului Samdam Europe si al Fundatiei romano-belgiene THE OPEN NETWORK for Commmunity Development (TON), au fost organizate standuri nonformale de informare si recrutare de voluntari la Pasul Ciumarna (La Palma ) si la Popasul Forestier Pronoare, in care s-au oferit informatii despre programele si proiectele Asociatiei Proiect Pro Europa, activitatile si realizarile Centrului de Dezvoltare Locala Ciumarna, ca si despre finantorii proiectelor organizatiei.
Intre materialele standurilor s-au regasit si pliante, reviste, bro┼čuri, cataloage, reviste si rapoarte anuale ale SAMDAM si TON, iar voluntarii nostri au oferit vizitatorilor handout-uri/flyere cu informatii sintetice si relevante despre activitatea fiecarui finantator.
Primele rezultate ale campaniei? 6 noi tineri voluntari in GLT 4Kids, 2 membri OLB si 4 membre OLF.

 
Antreprenoriat si educatie multiculturala @CDL Ciumarna
Articol: Ilinca-Maria Balabasciuc, voluntar GLT 4Kids, moderator ateliere CDL
 
Toti cei care doresc sa-si petreaca timpul liber intr-un mod creativ si atractiv sunt invitati sa participe la atelierele noastre de creatie, handmade si reciclare creativa pe care le organizam constant in proiectul Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania,  Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European  2009 – 2014, componenta 1 – Implicare, subcomponenta 1.2 – Voluntariat.
Ce invatam aici? Sa decoram diferite obiecte ceramice intr-un mod personal si inovativ; sa confectionam bijuterii, rame fotografice, bentite, posete si saculeti de calatorie; sa reconditionam si sa redecoram obiecte casnice vechi. Aici nu doar pictam, ci coloram “lumea” in nuante de curcubeu – prietenie, comunicare, colaborare, spirit de echipa si multa veselie.
Daca v-am convins, va asteptam cu drag, saptamanal, la atelierele noastre!

Activitati finale in proiectul Learn about nature!
Articol: Martha Morosan, C.N. „Petru Rares” Suceava, promotor RS – LEARN ABOUT NATURE!
 
In aceasta ultima luna de proiect, tinerii promotori de responsabilitate sociala voluntari in proiectul LEARN ABOUT NATURE! [foto in header] sunt antrenati in conceperea si editarea revistei-reportaj a proiectului. Revista va cuprinde articole pe tema responsabilitatii sociale, cu detalieri ale indicatorilor din domeniile social, mediu, economic si guvernanta, file de jurnal ale participantilor la activitati, eseuri si reflectii pe marginea dimensiunii educative a proiectului, raportul final si o ampla galerie foto. Revista va fi publicata in format fizic si in mediul online, inca inainte de finele lunii iulie.

Activitati CLS si OLF Taut
Articol: Marioara Negrutiu si membrii CLS, OLF Taut
 
Pe parcursul lunii iunie am reactualizat evidenta persoanelor varstnice  singure si bolnave, cu handicap precum si  celor cu asistenti sociali (avand un handicap grav) din satul Taut.
De asemenea am facut vizite la domiciliul unora dintre aceste persoane, carora le-am distribuit unele ajutoare:  un carucior (pentru un baietel de 13 ani cu tetrapareza  spastica), bastoane, carje. Aceste materiale le-am obtinut de la Centrul de sanatate Slatina Timis prin colaborare cu d-l Ioan  Suru. De asemenea, am distribuit si materiale sanitare de provenienta belgiana pentru acordarea de prim ajutor in caz de accidentari usoare.
La aceste vizite pe langa reprezentanti CLS, OLF  Taut a participat si noul preot al Parohiei Ortodoxe  Taut.
Suntem  in perspectiva de a organiza in cadrul vizitelor la domiciliu din viitorul apropiat,  prin implicarea unor sateni binevoitori  distribuirea de produse alimentare batranilor singuri, cu venituri foarte  mici.Cerere propuneri proiecte EaSI

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte «Inovatii ale politicii sociale pentru sprijinirea reformelor in domeniul social» a programului «Ocupare si inovare sociala (EaSI)» 2014-2020, componenta PROGRESS. Prezenta cerere de propuneri are ca scop incurajarea inovatiei si a reformelor in domeniul serviciilor sociale, pentru a aborda provocarile cheie identificate si a dezvolta raspunsuri inovatoare care corespund realitatilor nationale, locale si regionale, in conformitate cu abordarea investitiilor sociale. Pot depune proiecte entitati publice si private: autoritati locale, regionale si nationale, organisme ale societatii civile, universitati, agentii, camere, etc. Detalii aici. Termen limita: 30 iulie 2014
 
Recomandam si:

Servicii gratuite de consiliere psihologica, psihiatrica si sociala oferite de Fundatia Estuar

Fundatia Estuar a lansat un serviciu de tip Call Center de consiliere telefonica si online la nivel national. Acest serviciu este destinat oricarei persoane care are nevoie de consiliere psihologica, psihiatrica sau sociala.Serviciile nationale de consiliere psihologica, sociala si psihiatrica vor fi furnizate gratuit prin intermediul numarului de telefon national: 031.40.11.444, apelabil din orice retea fara suprataxe, intre orele 9.00 – 17.00.
Serviciul online de consiliere psihologica, sociala si psihiatrica poate fi accesat gratuit prin intermediul adresei de e-mail consiliere@estuar.org. Detalii aici.
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.