www.theopennetwork.ro
Doneaza 2% »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Noutati din reteaua deschisa   Workshop si Seminar SPEAS
Articol: Monica Toderita, presedinte AGLT

Inceputul lunii martie a avut in prim plan doua evenimente care au adunat impreuna AGLT si organizatii partenere din Belgia. Primul eveniment a fost un workshop intitulat SPEAS, organizat de Kazou, in 9 martie, la Mechelen.  Activitatea a avut o prezentare inedita iar scopul ei a fost acela de a trece in revista toate actiunile proiectului Speas din 2010 si pana in prezent. S-au depanat amintiri, s-au revazut poze si filmulete, s-au pus intrebari si s-au oferit informatii.
Al doilea eveniment a fost Seminarul final al proiectului Speas desfasurat pe 11 martie la Bruxelles. La eveniment au participat: Domnul Ambasator Stefan Tinca, doamna director a Directiei  Relatii Internationale MTS - Adriana Ciorbaru, domnul presedinte al LCM - Marc Justaert, doamna director a Kazou - Nele Vanderttulst, doamna director executiv a Fundatiei TON - Cristina Chert, doamna presedinta a AGLT - Monica Toderita, 
doamna secretar a AGLT - Maria Prutianu, Ciprian Cuciureanu si Alina Bosanceanu, membri AGLT si GLT Arcus Resita, voluntari din alte organizatii. In cadrul acestui eveniment au fost prezentate rezultatele proiectului, planuri de viitor, participanti,  beneficiari, finantatori, oportunitati, viitoare posibile colaborari cu organizatii care sunt interesate de activitatile cu nevoi speciale.  
Seminarul a fost un succes, pentru ca proiectul SPEAS este o realizare pentru AGLT, pentru voluntarii din organizatie, pentru tineri si in special pentru copiii cu nevoi speciale. Proiectul Speas reprezinta o deschidere spre noi activitati care imbogatesc si infrumuseteaza timpul liber al unor copii cu adevarat speciali. 

Carnavalul Martisorului
Articol: Emilian Ceredeev, lider GLT 4Kids Ciumarna

La inceputul acestei luni, tinerii din Grupul Local de Tineret 4Kids Ciumarna au organizat un Carnaval al Martisorului. Activitatea se subscrie planului de activitati al proiectului Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna, derulat de Asociatia Proiect Pro Europa cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune, Actiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor.
Entuziasmati si creativi, peste 65 de copii si tineri s-au antrenat in jocurile si concursurile propuse de organizatori.  Au fost constituite  echipe de câte un tanar si un copil, fiecare echipa intrand in concurs si parcurgand mai multe probe: prezentarea cat mai originala si hazlie a costumului, proba de talent, proba de indemanare, proba de cooperare in echipa si – nu in cele din urma  - proba de dans.
La activitate au fost prezenti si parinti ai copiilor, care au si avut responsabilitatea de a monitoriza felul in care interactioneaza intre ei membrii fiecarei echipe si de a nominaliza propriile cinci echipe favorite. la final, doamnele prezente la carnaval au oferit tuturor prajituri facute in casa si limonada, care au fost foarte apreciate si „rasplatite” de tineri cu martisoare si flori.

Lansare proiect Citeste si tu!
Articol: Dan Ceredeev, presedinte APPE

De curand, Asociatia Proiect Pro Europa a lansat proiectul CITESTE SI TU!, ce se va derula in urmatoarele sase luni cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor, beneficiind de o finantare de 4950 euro. Proiectul consta in organizarea unei campanii de lectura si scriere creativă la care vor participa copii si tineri din peste 70 de institutii de invatamant si organizatii de tineret din tara, ce si-au afirmat pana in prezent intentia de a derula activitati specifice campaniei. Spre  finalul proiectului  se va realiza o expozitie de postere prin care vor fi propuse spre lectura cele mai prolifice texte literare si va fi publicat un volum ce va cuprinde lucrari si studii ale tinerilor pe marginea activitatilor campaniei, fise de jurnal, eseuri reflexive, imagini de la editiile anterioare ale concursului de postere, fotografii ale celor mai reprezentative si premiate lucrari, imagini de la atelierele de creatie. Sunt invitati sa se alature acestui program toti cei care mai cred in puterea formatoare a lecturii, dar si cei care abia o descopera!

Curs de formare in context TiA

Articol: Daniela Ceredeev, APPE

In perioada 19-21 aprilie 2013, Asociatia Proiect Pro Europa sprijina organizarea cursului Metode si instrumente de educatie nonformala in contextul Programului Tineret in Actiune la care sunt invitati sa participe lucratori de tineret, coordonatori de proiecte, voluntari, membri in organizatii nonguvernamentale, embri in grupuri informale de tineri, reprezentanti ai institutiilor publice implicate nemijlocit in lucrul cu tinerii. Cursul este gratuit pentru fiecare persoana inscrisa beneficiind de finatare din partea Comisiei Europene, prin Programul „Tineret in Actiune” si va fi sustinut de catre formatori experimentati si deosebit de carismatici ai ANPCDEFP, doamna Sonia Donca-Bercuci si doamna Marioara Butyka. Mai multe detalii aici.

Cu drag de Martisor!
Articol: Anastasia Ceredeev, GLT 4KIDS Ciumarna

Si in acest an, tinerii din Grupul Local de Tineret 4Kids Ciumarna au folosit prilejul Martisorului pentru a le aminti femeilor din comunitate ca sunt de neinlocuit in viata noastra, ca le sunt recunoscute munca si stradaniile atat de firesti zi de zi si ca fiecare clipa ce trece le innobileaza tor mai mult. Tinerii au oferit doamnelor martisoare si felicitari pe care le-au confectionat ei insisi in atelierele de creatie si handmade ale Centrului de Dezvoltare Locala Ciumarna, flori si bomboane de ciocolata. Darurile acestea atat de simbolice le-au adus un suras  timid si impacat pe chip, dar si – unora dintre cele care nu si-au mai revazut copiii de multa  vreme – o lacrima de dor atent tainuita in coltul ochilor. Activitatea vine in continuarea programului de tip VIZIDOM derulat de Asociatia Proiect Pro Europa inca de la infiintare si care isi propune mai ales sa acorde sprijin emotional si social batranilor din comunitate.

Sesiuni de informare ADAM Cluj
Articol: Munteanu Brandusa, director executiv

ADAM Cluj a desfasurat multiple activitati in primele luni ale anului, ceea ce, firesc, a dus la sporirea numarului de membrii inscrisi in Asociatie (81 membri noi in ianuarie, 110 membri noi in februarie). Lunile urmatoare, staff-ul ADAM Cluj va fi la fel de perseverent in ceea ce priveste organizarea serilor informative, a workshop-urilor si sesiunilor de preventie realizate pe teren. De asemenea, ADAM Cluj a primit o noua solicitare pentru serviciul Vizidom pe care o va onora, iar pentru luna aprilie, agenda prevede o actiune publica, in parcul Central. Click aici pentru a vedea calendarul sesiunilor de informare sustinute pana in prezent, precum si  pentru a afla ce alte sesiuni sunt programate pana la final de trimestru.

Saptamana de actiune in Vatra Moldovitei
Articol: Ancuta Negura, director FPLR

Saptamana comuna de actiune 1-8 martie 2013 a fost marcata la Vatra Moldovitei, judetul Suceava, prin doua activitati: o activitate comuna GLT-OLF  - confectionare si distribuire de felicitari, si o activitate a OLF- sarbatorirea zilei de 8 martie. La confectionarea de felicitari au participat atat membrii GLT Young Generation Vatra Moldovitei cat si doamnele membre in OLF, scrierea si distribuirea felicitarilor revenind tinerilor. Acestia au oferit aceste felicitari femeilor din localitate in ziua de 8 martie, aducandu-le un zambet pe chip.
Sarbatorirea zilei de 8 martie a avut loc la sediul Fundatiei Proiecte Limburg-Romania, cea care, prin presedintele sau, doamna Ancuta Negura, reprezinta inima ce, batand cu harnicie, a permis infiintarea acestor organizatii. Aici, doamnele au fost primite cu o prajitura, o ceasca de cafea si o floare. Decorul si fundalul muzical au creat o ambianta placuta, in care  doamnele prezente s-au simtit bine si mai ales apreciate.


GLT Young  Generation Vatra Moldovitei a implinit un an
Articol: Ancuta Negura, FPLR

GLT Young  Generation Vatra Moldovitei a sarbatorit pe 16 martie 2013 un an de activitate. Au ales sa isi sarbatoreasca evenimentul in rândul celor mai mici. Ziua de joaca a fost pregatita de toti membrii GLT- ului: Ioana Bindiu, Loredana Butnariu, Andreea Bindiu, Madalina Farcal, Valentina Farcal, Georgiana Balahura, Sergiu Cenusa, Gabriela Irimescu, Georgel Subran, Gabriel Şubran, Liviu Vaman, Iosif Popescu, Anton Twardowski, Mihaela Rusu, Oto Negura, Cristian Solcan, Catalina Hojda, Bianca Negura, Daniela Morosan, Dana Trufan. Cei mai mici au fost prezenti in numar mare, ca de obicei. Fotografii de la acest eveniment au fost postate pe pagina de facebook a  grupului

Sesiune informativa OLF-OLB Vatra Moldovitei
Articol: Cristina Bindiu, OLF Vatra Moldovitei, FPLR

Pe 20 martie 2013 OLF si OLB Vatra Moldovitei au desfasurat o actiune  informativa comuna pe tema asigurarilor  private individuale si de grup. Actiunea s-a desfasurat in parteneriat cu Generali Romania. S-au prezentat variante de asigurari medicale facultative (individuale si de grup), de asigurari de viaţă dar si de asigurari pentru copii, care sa vina in sprijinul oamenilor cu venituri variate si cu nevoi asemanatoare. Atmosfera a fost antrenanta, iar ambianta placuta a fost asigurata de Fundatia Proiecte Limburg Romania.
30 000 000 Euro pentru organizatiile neguvernamentale prin FONDUL ONG

In cadrul Programului “Fondul ONG”, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, un buget total de 30.000.000 Euro va fi disponibil pentru finantarea proiectelor societatii civile din Romania. Obiectivul general al Programului este sprijinirea dezvoltarii societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila. Un website dedicat, care va contine toate informatiile despre Program, va fi dezvoltat in perioada imediat urmatoare. Informatiile despre acest website dedicat vor fi publicate pe www.fdsc.ro. Lansarea oficiala a programului va avea loc in data de 18 aprilie 2013. Detalii aici

Alte surse de finantare:

Programul comunitar F7 - finantari pentru proiecte TICTermen limita: 16 Aprilie;
Solutii ICT pentru ocuparea persoanelor de varsta a treia; Termen limita: 30 Aprilie;
Cooperare pentru formare - Programul de Asistenta Nerambursabila Germana; Termen limita: 31 Decembrie 2013. 
Premiul European pentru Sectorul Public

Nu ratati ocazia de a va inscrie si de a vi se recunoaste la nivel european proiectele si realizările publice cele mai inovative, eficiente și eficace. Tema competitiei din anul acesta este "Infruntand furtuna: Solutii creative intr-o perioada de criza".
Termen limita: 12 Aprilie. Detalii
 aici.

Vizite de Studiu in UE pentru specialisti in educatie

 O vizita de studiu este o vizita pe termen scurt de 3, pana la 5 zile, pentru un grup restrans de specialisti si decidenti care reprezinta diferite grupuri de formatori in domeniul educational si profesional. Acestia sunt participanti la program care vor sa analizeze un aspect particular al educatiei pe tot parcursul vizitei intr-o alta tara participanta.
Termen limita: 28 Martie. Detalii 
aici.

Alte oportunitati:

Burse cofinantate de Michelin Romania si Ambasada Frantei; Termen limita: 12 Aprilie;
Implica-te! Salveaza Padurile! Concurs european cu premii; Termen limita: 15 Aprilie;
Parteneriate internationale intre scoli - Concurs de proiecte; Termen limita: 30 Aprilie;
Conferinta de Atragere a Fondurilor in Comunitate; Termen limita: 15 Mai.
Copyright © 2013 The Open Network for Community Development, All rights reserved.