www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Dragi prieteni,
 
Cu sau fara zapada, Sarbatoarea Nasterii Domnului se apropie iar zvonurile de colinda se aud deja pretutindeni. Se simte iarasi atmosfera de poveste cu care vine intotdeauna Craciunul. Este momentul in care ne indreptam gandurile catre familie si cei dragi. 
 
TON este fara indoiala o alta familie in care gasim oameni dragi. In prag de sarbatoare putem da o alta interpretare pentru TON: T- traditie, O - Oameni, N- nazuinte. Toate acestea au dus la aparitia TON si la dezvoltarea frumoasa din primul an de activitate. Doresc tuturor Oamenilor din TON sa aiba incredere in Nazuintele lor, sa fie perseverenti si valorificand Traditia locala, visele pot deveni realitate.  
 
Din dulcea si frumoasa Bucovina,
ADAM Moldovita va transmite sanatate si lumina.
Si cu sufletul curat
Va dorim un an bogat!
 
Cu mult drag,
Mihaela Hiche, coordonator ADAM Moldovita, membru board TON
Suflet pentru suflet
Articol: Raluca Mares, coordonator TIM Constanta

Asociatia Grupurilor Locale Filiala "Tineri Mereu" Constanta deruleaza proiectul "Suflet pentru suflet", primul proiect umanitar initiat de catre TIM. Beneficiarii sunt 40 de copii din Centrul de primire urgenta din Constanta. Mesajul proiectului este "NU abuzului domestic asupra mamelor si copiilor".
Au participat pana acum mai mult de 250 de voluntari, la ateliere de creatie, animatie pentru copii, licitatii, 4 targuri de produse handmade si un targ de prajituri - cu vanzare (organizate atat in scoli cat si in centre comerciale), un bal caritabil. 3000 de lei s-au adunat din aceste actiuni, banuti care sunt folositi pentru beneficiarii proiectului, pentru : hainute, rechizite, jucarii, detergenti,etc.
Si, pentru ca anul 2014 este Anul International al Familiei, proiectul va continua pana in martie 2014, sub coordonarea Ralucai Mares. Multumim tuturor pentru caldura si dragostea cu care au daruit atat timp cat si si bani pentru acest proiect.

"Poveste de Craciun"
Articol: Daniela Ghitoiu, trainer T.O.N.
 
La Constanta am terminat scoala cu Balul "Poveste de Craciun" organizat in cadrul proiectului national "Sa invatam sa ne jucam". In fiecare an se organizeaza doua baluri: unul de Craciun si unul in luna aprilie (bal aniversar). Evenimentul din acest an a fost organizat de catre Scoala Gimnaziala "Ion Minulescu" Constanta (prof.Radulescu Viorica) si AGLT, Filiala "TIM" Constanta (coord.national proiect Ghitoiu Daniela), in parteneriat cu Directia pentru Sport si Tineret Constanta.
La bal s-au distrat mai mult de 100 de voluntari din 19 scoli din judetul Constanta, profesori si parinti. Duelul intre scoli a fost castigat de Scoala Gimnaziala "Remus Opreanu" Constanta, care va organiza urmatorul bal.
Va dorim un "Craciun frumos ", de aici, de la malul marii.

Garliciu, deschizator de drumuri pentru tinerii din Ghindaresti
Articol: Gica Nicula, coordonator CLD Garliciu
 
In data de 18 decembrie 2013, tinerii voluntari din Garliciu au primit vizita a 7 tineri din Ghindaresti, insotiti de domnul director al scolii din sat. Au asistat la o zi de joaca organizata de cei 8 voluntari din Garliciu, pentru 20 de copii din sat, cu ocazia sarbatorilor de Craciun.
Activitatea s-a bucurat si de prezenta domnului primar din Garliciu, care vorbeste cu mandrie de tinerii sai, care au ajuns sa "dea mai departe" si in satele vecine dragostea pentru voluntariat.
Pentru ca activitatea a placut, urmeaza cu siguranta sa auzim in vara de un nou GLT la Ghindaresti, dupa o tabara de formare AGLT.
Actiunea a fost coordonata de doamna director Gica Nicula.

Activitate de Craciun pentru tineri cu dizabilitati la centrul Arca din Constanta
Articol: Udrea Rafael, voluntar TIM
 
14 voluntari din AGLT Filiala TIM Constanta, doua zile au avut activitati la Centrul Arca, pe care le-au realizat impreuna cu 9 tineri cu dizabilitati. Au petrecut in jur de 4-5 ore pe zi. In cadrul atelierului lui Mos Craciun au realizat globulete si podoabe de Craciun, au impodobit bradul, au luat masa impreuna, si, la final, l-au intampinat pe Mosul.


Sinergii pentru viitor

S-au deschis doua noi linii de finantare (apeluri de propuneri de proiecte) "SINERGII PENTRU VIITOR", in cadrul Programului finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014. Ambele apeluri au în vedere proiecte de anvergura, dezvoltate la nivel judetean/municipal, regional sau national, orientate sa rezolve probleme sistemice, pentru un numar mare de beneficiari, inclusiv romi, care traiesc într-un mediu multicultural, sunt confruntati cu marginalizarea si, uneori, discriminarea.
Detalii aici. Termen limita: Februarie-Martie.

Busola Binelui de Sarbatori
 
Pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa faca fapte bune in perioada sarbatorilor de iarna, StiriONG lanseaza "Busola Binelui de Sarbatori", ce aduce laolalta campanii umanitare si civice pe care ONGurile din Romania le desfasoara in perioada sarbatorilor de iarna.
Sunteti invitati sa transmiteti informatii despre initiative si campanii similare si sa faceti trimitere la cat mai multe materiale relevante, la comunicare@stiriong.ro.
Articolul va fi actualizat permanent pana in preajma sarbatorilor. [Sursa: www.stiriong.ro] Detalii aici.

 
Recomandam si...

Brosura despre oportunitatile de internship in reteaua T.O.N.
Copyright © 2013 The Open Network for Community Development, All rights reserved.