www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Parteneriat intre T.O.N., Ministerul Sanatatii si Ambasada Belgiei pentru promovarea sanatatii
Articol: Cristina Chert, director executiv T.O.N.

In data de 25 noiembrie 2013 Fundatia „The Open Network for Community Development” (TON) a semnat un parteneriat de colaborare cu Ministerul Sanatatii (MS) si Ambasada Belgiei în România in vederea dezvoltarii programelor de sanatate la nivel comunitar in Romania. In cadrul acestui parteneriat fiecare partener a convenit asupra participarii in anul 2014 la realizarea unui program specific la nivel national pentru a creste serviciile de asistenta socio-medicala in cadrul comunitatilor in care TON dezvolta activitati comunitare. Click aici pentru a citi articolul in intregime.

Culorile toamnei in satul meu
Articol: Hiche Mihaela, coordonator ADAM Moldovita
 
Duminica, 10 Noiembrie 2013, intr-o tarzie zi de toamna, in care parca ruginiul a pus stapanire peste tot si peste toate, a avut loc concursul de fotografie "Culorile toamnei in satul meu" in cadrul proiectului Game On, proiect derulat de Asociatia ADAM Moldovita si finantat prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative Ale Tinerilor. Invitatii au privit si admirat lucrarile de o frumusete deosebita, incearcand sa inteleaga starea de spirit a celor care au surprins momentul. "Oglinda", "Sezatoare", "Piticul" , "Insula", "Lumina de Sus", "Floarea inimii amare" sunt doar cateva din titlurile care insoteau fotografiile. "Insula" este titlul fotografiei (a se vedea poza din header) cu care fericitul participant - Danut Brustur - elev in clasa a IX-a B, la Liceul Tehnologic "Vasile Cocea" Moldovita, a castigat Marele Premiu, fiind rasplatit cu un aparat foto. Click aici pentru a citi intreaga poveste a evenimentului.
 
Fa o bucurie cu o jucarie!
Articol: Hiche Mihaela, coordonator ADAM Moldovita
 
In cadrul proiectului Game On, proiect initiat de ADAM Moldovita si finantat prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor, s-a derulat campania de responsabilizare sociala "Fa o bucurie cu o jucarie". Campania a vizat sensibilizarea tinerilor din Moldovita fata de situatia copiilor cu dizabilitati din centre de plasament si implicarea in campanii de voluntariat. Astfel, in doar o saptamana, tinerii din cadrul proiectului si responsabilii de proiect au reusit sa implice mai multe persoane din comunitate cu ajutorul carora s-au adunat zeci de jucarii, haine, fructe si dulciuri. Toate aceste donatii vor fi oferite unor copii cu dizabilitati din centre sociale situate in localitatile sucevene Scheia, Adancata si Mihoveni, duminica 15 decembrie 2013. ADAM Moldovita multumeste tinerilor Game On si tuturor celor care s-au implicat in aceasta campanie dovedind ca "Nu este nimic mai puternic decat o inima de voluntar".

Newsletter Moldovita
Articol: Jos Wijnen, Kruibeke, Belgia

Odata cu sfarsitul anului va prezentam o noua "scrisoare informativa" si va invitam la festinul gogosilor. Anul care tocmai se incheie a fost plin de initiative, atat in Kuribeke, cat si in Moldovita, initiative ce se vor regasi si in anul 2014. Despre toate acestea si inca multe altele puteti citi aici
. Va dorim lectura placuta si un 2014 cu multe impliniri!


Sa fim mai buni!
Articol: Doina Enache, coordonator OLF Poienita

La ultima activitate a OLF Poienita, Dumitresti, Vrancea, din 10 noiembrie 2013, sub deviza „Pot sa ajut!”, ne-am propus ca activitatea din decembrie sa se desfasoare ca o actiune de binefacere in luna cadourilor, cand spiritul sarbatorilor de iarna te face mai bland, mai intelegator, mai aplecat catre cei de langa tine si mai ales catre cei care au probleme deosebite (copii ori batrani). Membrele OLF, ca nişte albinute, au strans tot ce au considerat ca este de folos in camara unei case de batrani. In timp ne-am interesat de existenta unor asezzminte de acest gen in judetul nostru si, dupa mai multe cautari ne-am oprit la Caminul de batrani Oreavu, comuna Gugesti, judetul Vrancea. Ziua deplasarii noastre acolo a coincis cu ziua voluntariatului, 5 decembrie. Click aici pentru a citi intreaga poveste a acestei actiuni.


Caravana stirilor TVR1 lauda activitatea ADAM Slatina-Timis

Povestea de succes a ADAM Slatina-Timis a fost promovata de TVR1. Click aici pentru a vedea si asculta un sumar al alternativei la ingrijirele de sanatate, cu si pentru oameni, se cladeste zi de zi in Slatina. Spune si tu povestea mai departe, posteaza linkul pe pagina ta de Facebook sau arata video-ul colegilor tai de organizatie.

Activitati ADAM Cluj
Articol: Munteanu Brandusa, coordonator ADAM Cluj

Luna noiembrie a fost din nou o luna aglomerata, asa cum se intampla mai mereu: o actiune de preventie, doua workshop-uri, doua informari si o intalnire de lucru cu o parte din voluntari, in vederea imbunatatirii proiectului de informare informala (IN). Între timp Magazinul a fost deschis la program normal, iar serviciul de inchirieri a mai ajutat cateva persoane.
Click aici pentru a vedea programul detaliat al actiunilor.

Gala Voluntarilor la Constanta
Articol: Daniela Ghitoiu, trainer T.O.N.
 
Pe data de 5 decembrie, la Constanta a avut loc Gala Voluntarilor, eveniment organizat de DJST Constanta in colaborare cu ONG-uri si institutii publice.
Asociatia Grupurilor de Tineret filiala Tineri Mereu Constanta a avut trei castigatori:
- categoria "Coordonatorul de voluntari" - Iulia Panait, coord. TIM
- categoria "Voluntarul Junior" - Vladimir - Ioan Vintu, trainer
- categoria "Voluntarul Anului" - Raluca Mares, coord.TIM
Un eveniment frumos, care a adus multa bucurie prin aceste premii voluntarilor TIM si totodata o recunoastere la nivel de judet tinerilor nostri.

Gala Voluntarilor in cadrul proiectului national "Sa invatam sa ne jucam"
Articol: Daniela Ghitoiu, trainer T.O.N.
 
In data de 8 decembrie 2013, la Constanta, a avut loc prima Gala a Voluntarilor in cadrul proiectului National "Sa invatam sa ne jucam".  S-au bucurat de acest eveniment 245 de elevi participanti, 40 de cadre didactice si 25 de parinti, din 35 de scoli prezente la Gala. Cu sprijinul partenerilor si sponsorilor nostri, am putut oferi 2500 de diplome, 69 de medalii si 8 trofee, intr-o atmosfera frumoasa. Cei mai activi voluntari au fost premiati, alaturi de scoli, profesori si directori.  Am avut alaturi oameni care au pus bazele acestui proiect, care au crezut in el si care au muncit pentru ca el sa creasca si sa aibe un asemenea succes, prin deschiderea pe care o ofera copiilor si adolescentilor. Acest eveniment s-a bucurat de expozitia de fotografie din cadrul proiectului Give  Art a Social Voice!, derulat de Asociatia Europanet.

Voluntarul Anului 2013 - Activism si Drepturile Omului
Articol: Daniela Ceredeev, trainer T.O.N.

In 12 decembrie a.c., Federatia Volum – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania, a organizat o noua editie a Galei Nationale a Voluntarilor prin care se realizeaza o binemeritata recunoastere publica a celor care isi daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-si dezvolta comunitatile”.
Emilian Ceredeev, liderul GLT 4Kids Ciumarna, a fost declarat Voluntarul Anului 2013 – in domeniul Activism Civic si Drepturile Omului si a fost premiat de Zoli Toth, Ambasador al Voluntariatului in Romania, Ambasador Earth Hour si presedinte al Asociatiei Star Education (detalii www.galavoluntarilor.ro)
.

Proiectul THINK GREEN! premiat la Gala Proiectelor de Mediu
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator proiect

Proiectul Think Green!, de educatie ecologica si responsabilitate sociala, dezvoltat de Asociatia Proiect Pro Europa, cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat si MOL Romania,  a fost premiat la cea de-a V-a editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, desfasurata sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.
La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor centrale si din tara, actori importanti din domeniul reciclarii, companii de top din domeniul IT&C, reprezentanti ai ONG-urilor de mediu, ai institutiilor de invatamant si reprezentanti media, organizatorii editiei din 2013 – ECOTIC, Alucro – Every Can Counts, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews.ro. Premiul, constand in aparatura electronica, ne-a fost oferit de Vlamir Impex, unul dintre sponsorii galei.


Campania "Voluntar de Craciun" continua
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator programe sociale si tineret APPE

In aceasta perioada, tinerii GLT 4Kids si membrii Consiliului Scolar al Elevilor de la Scoala Gimnaziala Vatra Moldovitei dedica multe ore de voluntariat campaniei de responsabilitate sociala Voluntar de Craciun, aflata la cea de-a III-a editie. Prin activitatile campaniei, ne propunem sustinerea celor peste 170 de copii si tineri din Asezamantul Social „Sfantul Leontie” de la Radauti si din Centrul de Plasament „Visatorii” Fundu-Moldovei, ca si a celor peste 60 de batrani din Azilul „Sfantul Ioan cel Nou” de la Suceava.
Pentru fiecare copil sunt pregatite daruri constand in rechizite, carti, jocuri, jucarii, dulciuri, fructe si obiecte de igiena personala, iar pentru batrani – pachete de alimente, medicamente de intretinere, paturi si obiecte de igiena personala. Darurile vor fi oferite la sediile organizatiilor pe care dorim sa le sustinem, in perioada 18-22 decembrie a.c.


Tineri voluntari ai GLT4Kids premiati la gala liderilor europeni
Articol: Anastasia Ceredeev, finalist Gala Voluntarilor

In aceste zile, patru tineri membri ai GLT 4Kids au fost premiati de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania  si Ministerul Educaţiei Nationale pentru proiectul de educatie ecologica si responsabilitate sociala THINK GREEN!, inscris in competitia nationala Lider European, ce a avut ca scop dezvoltarea abilitatilor de leadership ale elevilor si dezvoltarea unor activitati legate de valorile si temele europene.
La competitie au participat peste 70 de proiecte derulate de tineri liceeni din intreaga tara, dintre  acestea fiind selectate 8 proiecte finaliste. Proiectul nostru s-a inscris in lista celor opt proiecte finaliste si a si fost premiat, ceea ce pentru noi, promotorii de educatie ecologica si RS, inseamna o confirmare a faptului ca demersurile noastre in directia dezvoltarii durabile sunt promitatoare, dar si o motivare in plus la asumarea consecventa a tuturor indicatorilor - mediu, social, economic si buna guvernanta - din planul de actiune RS elaborat si adoptat in proiectul Think Green!.

 


Ghidul Erasmus+ a fost publicat

Organizatiile care doresc sa solicite finantare in 2014 in cadrul Erasmus+, noul program al Uniunii Europene pentru educatie, formare profesionala, tineret si sport, pot incepe pregatirea cererilor lor de grant incepand de joi, 12 decembrie. Noul ghid al programului Erasmus+, care contine informatii detaliate privind modalitatile de solicitare a finantarii, este disponibil aici.

Fondul Bilateral - al 2-lea apel pentru proiecte

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza al doilea Apel pentru cereri de finantare din cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale. 
Prin intermediul acestuia, organizatiile neguvernamentale din Romania sunt sprijinite in cautarea de parteneri din statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein), dezvoltarea de parteneriate sustenabile si pregatirea viitoarelor aplicatii de proiecte depuse in cadrul Fondului ONG.
Detalii aici. Termen limita: 20 Februarie.
 
Schema de granturi LOCAL pentru copii si tineri aflati in situatii de risc

Programul RO10 “Copii si tineri aflati in situatii de risc si Initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si promovarea incluziunii sociale” este finantat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014. “LOCAL” se adreseaza nevoilor specifice ale romilor prin sprijinirea masurilor care au ca tinta copiii si tinerii aflati in situatii de risc care traiesc in comunitati aflate in zone rurale sau urbane, cu o populatie roma numeric relevanta. Aceasta se concentreaza pe imbunatatirea accesului copiilor si tinerilor aflati in situatii de risc la educatia formala si non-formala. Valoarea minima a sumei care poate fi solicitata pentru realizarea unui proiect este de 40.000 de euro, iar cea maxima este de 200.000 de euro.
Detalii aici. Termen limita: 25 Februarie.

Busola Binelui de Sarbatori
 
Pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa faca fapte bune in perioada sarbatorilor de iarna, StiriONG lanseaza "Busola Binelui de Sarbatori", ce aduce laolalta campanii umanitare si civice pe care ONGurile din Romania le desfasoara in perioada sarbatorilor de iarna.
Sunteti invitati sa transmiteti informatii despre initiative si campanii similare si sa faceti trimitere la cat mai multe materiale relevante, la urmatoarea adresa: comunicare@stiriong.ro. Articolul va fi actualizat permanent pana in preajma sarbatorilor. [Sursa: www.stiriong.ro] Detalii aici.

Premiul Mentor 2013
 
Cunoasteti un profesor bine pregatit profesional, devotat, entuziast, care a sustinut pregatirea scolara a copilului dumneavoastra, organizand cercuri de specialitate, sustinandu-l la concursuri, dandu-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului sau?
Cunoasteti un antrenor, care a descoperit talentul copilului dumneavoastra si care l-a ajutat sa-si dezvolte aptitudinile in domeniul sportiv cel mai potrivit pentru el?
Va mai amintiti un profesor, care v-a lansat in cariera si la care v-ati putut intoarce oricand pentru sfaturi si sprijin profesional?
Daca ii cunoasteti, nominalizati-i la Premiul Mentor pentru Excelenta in Educatie.
Dintre cei nominalizati, Consiliul Director al Fundatiei pentru Comunitate va alege zece personalitati din domeniul sportului, artelor, culturii si a stiintelor, care vor obtine Premiul Mentor pentru Excelenta in Educatie. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diploma si o suma in valoare de 8.000 de lei. Consiliul va avea in vedere contributia mentorului la succesele celor pregatiti de el.
Termen limita: 31 Decembrie.
 
Recomandam si...
Copyright © 2013 The Open Network for Community Development, All rights reserved.