www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Ioan Suru, decorat Cavaler in Ordinul Coroanei al Casei Regale Belgiene

14 Noiembrie - Pentru deosebitele rezultate in promovarea cooperarii romano-belgiene si in dezvoltarea comunitatii locale prin transfer de bune practici, Ioan Suru (Johny, cum il stim noi) a primit titlul de "Ridder in de Kroonorde" (Cavaler in Ordinul Coroanei al Casei Regale Belgiene) in cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Belgiei in Romania. Alaturi de Ioan Suru au fost Jozeph Goebels, presedinte al Fundatiei T.O.N. si al ADR Vlaanderen, precum si Raed Arafat. Felicitari Johny, suntem mandri de tine!

Anul 2014 - 25 de Ani de Cooperare Romano-Belgiana
Articol: Alina Scanteie, office manager T.O.N.

In perioada 16 - 19 noiembrie 2014, la Iasi a avut loc o saptamana de evenimente Romano-Belgiene pentru a celebra „25 de Ani de Colaborare Romano-Belgiana”.
Saptamana Romano-Belgiana a fost lansata prin deschiderea expozitiei “Anul 2014 - 25 de Ani de Colaborare Romano-Belgiana”, un eveniment de istorie orala, o expozitie a marturiilor celor care au contribuit la salvarea satelor romanesti prin infratirea comunitatilor Romano-Belgiene.
Fiecare zi din cadrul Saptamanii Romano-Belgiene a dezvaluit un traseu istoric si cultural de colaborare dintre cele doua tari, demers realizat pe baza marturiilor existente (mobile si imobile).
Click aici pentru articolul integral.
 
Toamna la OLF Galateea
Articol: Maria Prutieanu, secretar AGLT

In seara de 26 octombrie 2014, femeile din grupul Galateea-Mioveni au organizat o manifestare traditionala specifica satelor de deal – Focul lui Sumedru, manifestare precrestina a comunitatilor vechi- care marca intrarea in anotimpul rece cu ritualul de ardere a raului, a neimplinirilor de peste an si trecerea in alt timp purificat si innoitor. Click aici pentru articolul integral si aici pentru galerie foto.

Concurs international „Craciun in Europa” – ed. a IV-a
Articol: Madalina Nesciuc, voluntar CDL Ciumarna
 
In cadrul proiectului Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna, proiect finantat prin granturile norvegiene SEE 2009 – 2014, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European  2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, Asociatia Proiect Pro Europa organizeaza cea de-a IV-a editie a Concursului international Craciun in Europa – concurs de felicitari si decoratiuni la care se pot inscrie  copiii si tinerii care doresc sa-si valorifice creativitatea si competentele artistice, dar si sa voluntarieze in sprijinul celor mai putin norocosi decat ei. Cele mai reusite exponate vor fi oferite copiilor institutionalizati din Asezamantul Social „Sfantul Leontie” Radauti si din Centrul de Plasament „Visatorii” Fundu Moldovei si batranilor din  Caminul „Sfantul Ioan” de la Suceava. Un copil sau un batran are nevoie de o bucurie mica de sarbatori. Cei care pot s-o ofere, sunt invitati sa ni se alature!

APPE va invita sa paVoluntar de Craciun

Asociatia Proiect Pro Europa deruleaza Campania “Voluntar de Craciun” si va invita sa participati la activitatile ce urmeaza a se desfasura în perioada 17 noiembrie – 22 decembrie 2014:
 • Concurs international Craciun în Europa, editia a IV-a – concurs de ornamente de Craciun specifice tarilor europene participante la proiect
 • Campania Fii Dar voluntar! – daruri pentru copiii si batranii din asezamintele sociale
 • Spectacol caritabil Colindul prieteniei
 • Asezamantul de copii „Sf. Ierarh Leontie” Radauti,  21 decembrie 2014
 • Centrul de Plasament „Visatorii” Fundu Moldovei, 22 decembrie 2014.
Click aici pentru a descarca anuntul de lansare a campaniei. Detalii si pe http://appe.wblog.ro/

Participam la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, ed. a IV-a
Articol: Daniela Ceredeev, coord. proiecte ecologice si de responsabilitate sociala
 
Asociatia Proiect Pro Europa va participa si in acest an la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, eveniment ce reprezinta o forma de recunoastere si promovare a campaniilor dedicate protectiei mediului si reducerii consumului de resurse naturale, desfasurat sub umbrela Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si al Agentiei Nationale Pentru Protectia Mediului.
Proiectele nominalizate sunt Learn about Nature!, derulat in parteneriat cu Colegiul National „Petru Rares” Suceava, cofinantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, prin programul Spatii Verzi-2014, si O floare pentru scoala mea, derulat in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Vatra Moldovitei.
ECOTIC, impreuna cu partenerii Galei, premiaza in fiecare an cele mai bune proiecte si exemple de bune practici destinate imbunatatirii conditiilor de mediu in cadrul comunitatilor locale, precum si programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii, institutii publice, institutii de invatamant si organizatii nonguvernamentale. Detalii: http://www.ecotic.ro.


Sustine ADAM Cluj in competitia teimplici.ro
Articol: Brandusa Munteanu, director executiv ADAM Cluj

ADAM Cluj a pus la cale un proiect foarte util - FIECARE VIATA CONTEAZA!, prin care se doreste organizarea de cursuri de prim ajutor in licee. (Descrierea aici: http://teimplici.ro/index.php/proiecte/view/id/87)
Din pacate, procedura necesita si o autentificare, pentru a putea vota, dar speram ca utilitatea proiectului va va determina sa ne ajutati.
Cum puteti ajuta ADAM Cluj?
 • Accesati site-ul: http://teimplici.ro/
 • Intrati pe bara de sus la AUTENTIFICARE (ultima din dreapta)
 • Completati datele de la sectiunea CREEAZA CONT
 • Dupa ce ati creat contul si v-ati logat, fie accesati linkul: http://teimplici.ro/index.php/proiecte/view/id/87, fie mergeti la sectiunea EDUCATIE, rubrica EDUCATIE SANITARA PREVENTIVA, scroll down in josul paginii, unde este proiectul FIECARE VIATA CONTEAZA si ... VOTATI proiectul!Mol pentru comunitate - Ed. V

Fundatia Pentru Comunitate si MOL Romania anunta lansarea unui program privind finantarea unor proiecte de terapie emotionala si prin arta, avand ca scop reabilitarea psiho-sociala a copiilor cu deficiente, afectiuni cronice sau în curs de recuperare dupa afectiuni grave.
 
Tipuri de proiecte eligibile:
 • programe de terapie emotionala: terapii de grup, terapii prin trairi personale pozitive, prin experiente si acumulari personale
 • proiecte de terapie prin arta: instrumente vizuale, muzica, activitati de autoexprimare creativa, individuale si de grup.
Click aici pentru detalii.
 
Recomandam si:

Cursuri Erasmus+
 
Invata cum sa atragi fonduri europene prin programul Eramus+. Participa la cursurile organizate de ANPCDEFP. Click aici pentru a consulta lista de evenimente, gaseste o locatie si perioada care sa te avantajeaza si nu ezita, implica-te!
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.