www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Training regional TON - "Dezvoltarea prin proiecte" in regiunea S-E
Articol: Cristina Chert, director executiv T.O.N.
 
In perioada 2-4 Mai, Fundatia “The Open Network for Community Development” in parteneriat cu ADR-Flanders, Belgia, Orban Biriş European Consultants si partenerii locali (Primaria Orasului Babadag, OLF Babadag, Liceul „Dimitrie Cantemir” Babadag) au placerea de a va invita la trainingul regional „Dezvoltarea prin Proiecte”, intalnire de informare si formare deschisa autoritatilor publice locale, reprezentantilor societatii civile, trainerilor din reteaua deschisa „The Open Network for Community Development”.
Click aici pentru a descarca invitatia oficiala si pentru a afla toate detaliile despre eveniment!

Care mama-anume e mai buna-n lume?
Articol: Galoiu Nicoleta, coordonator OLF Chiojdeni, jud. Vrancea

Intr-un moment sau altul al vietii, fiecare dintre noi devine parinte. Acest lucru presupune asumarea unor responsabilitati si roluri. Ajungem sa le constientizam odata cu cresterea copiilor. Rolul de parinte este foarte important odata cu integrarea copilului in scoala. De aceea se impune mentinerea unei legaturi cat mai stranse intre scoala si parinti, revenindu-i scolii rolul de initiator in acest demers.  Sub titlul “Care mama-anume e mai buna-n lume?” s-a desfasurat, in luna martie, in colaborare cu cadre didactice din Scoala Gimnaziala Chiojdeni, o intalnire cu mame ale elevilor, avand drept scop crearea unui climat socio-afectiv pozitiv in familie, orientarea elevilor catre aprecierea valorilor culturale si spirituale si implicarea comunitatii in activitatile ce tin de bunul mers al scolii.
Click aici pentru a vedea si citi si alte materiale despre activitatile OLF Chiojdeni.

Ziua mondiala a sanatatii la Dumitresti
Articol: Vintila Viorica, coordonator CDL Dumitresti

"Ziua Mondiala a Sanatatii" a fost marcata de Comitetul pentru Dezvoltare Locala (CDL) Dumitresti printr-o actiune care s-a desfasurat la Caminul Cultural din centrul comunei. Sub denumirea "Masoara-ti tensiunea arteriala!" actiunea a venit in sprijinul locuitorilor din comuna Dumitresti care au putut sa-si masoare gratuit tensiunea arteriala. Oamenii din Dumitresti au primit cu bucurie acest gen de activitate avand in vedere faptul ca in ultimul timp tensiunea arteriala este o reala problema atat pentru tineri cat si pentru batrani. Voluntarii nostri au venit in sprijinul oamenilor si cu sfaturi, indrumandu-i pe unii sa mearga la doctor sau spunandu-le ce alimente sa evite.
Click aici pentru a vedea cateva imagini din cadrul activitatii desfasurate de CDL.


Traditii de primavara la Dumitresti
Articol: Vintila Viorica, coordonator CDL Dumitresti

In saptamana premergatoare sarbatorii de Florii, la Primaria Dumitresti au fost expuse lucrari cu tema “Traditii de primavara". Expozitia are loc in cadrul proiectului “Datini si obiceiuri stramosesti", realizat in parteneriat cu Primaria, Liceul Teoretic ,,Grigore Gheba", Caminul Cultural Dumitresti, ISJ Vrancea, Fundatia ,,The Open Network for Community Development", Scolile si gradinitele de pe Valea Ramnicului, Gradinite din orasele Focsani si Odobesti.

Expozitie de Primavara, schimb de experienta si lansare de proiect @Cehu Silvaniei
Articol: Laszlo Portik, responsabil comunicare ADL Cehu Silvaniei

Astazi, 12 aprilie, Asociatia Pentru Dezvoltare Locala din Cehu Silvaniei  organizeaza Expozitia de Primavara. In cadrul acestui expozitii, vom avea invitatii de exceptie din Moldovita (Asociatia de Ajutor Mutual coordonata de Mihaela Hiche), care vor prezenta techica incondeierii oualor de Paste. De asemenea, tinerii din Moldovita se vor  intalni cu tineri din Cehu Silvaniei, iar copii de la Asociatia Down Sindrom vor expune lucrarile manuale, respectiv dna Csere Maria va expune piese decupage. Tot cu acest prilej vom lansa oficial si proiectul media INFOCEHU, proiect castagator prin TON si SAMDAM.
Prin proiectul media INFOCEHU vrem sa ajutam  acele organizatii care nu au pagina de web sa isi creeze propriul domeniu si sa fie prezente  in spatiul online. Folosim Wordpress si accesorii “responsive”, ce pot fi citite si prin telefoane inteligente, tablete, platforme android, iPad, iPhone etc.  Aceasta oferta este gratuita, cei interesati sunt rugati sa trimite un email pe adresa de email: adlcehu@gmail.com sau sa completeze un formular online aici.


Luna Padurii la Poienita
Articol: Enache Cristea, coordonator Organizatia Locala de Barbati  Poienita

In data de 7 Aprilie, profitand de mai multi factori (momentul = timpul, specificul terenului din zona, posibilitatea realizarii muncii in aer liber, ajutorul Primariei Dumitresti prin domnii Primar, Viceprimar si Consilierul local-Poenaru Ionut,) am imbinat utilul cu placutul si a rezultat un lucru minunat: plantarea unei perdele de puieti (salcami, salcie) pe islazul satului. Mobilizarea a fost buna! Alaturi de adulti au participat si tineri si copii din zona realizand mai mult decat o prestatie comuna. A fost o lectie despre munca, despre importanta pastrarii padurilor pentru protejarea mediului natural din orizontul local, pentru sanatatea oamenilor. Totul s-a desfasurat sub nota responsabilitatii, a bucuriei lucrului implinit, a voiosiei! Rezultatul muncii noastre il vedem insa abia in anul urmator, in primavara, cand, de data aceasta „se numara bobocii”, si nu toamna.

Sinteza lunii Martie @ADAMS
Articol: Ioan Suru, coordonator Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timis

In luna Februarie, ADAMS a participat la intalniri cu stakeholderi in Caras-Severin, la CJAS, la Comisia de Dialog social a Prefecturii sau la Comisia de Invatamant CJ. De asemenea, luna Martie a fost bogata si in evenimente in-house (curs de formare privind ingrijirile la domiciliu) precum si evenimente de celebrare a interventiilor pentru sanatate (2 ani de SMURD in Caras-Severin, Ziua internationala a asistentei sociale la Universitatea Eftimie Murgu). Despre toate acestea si multe altele puteti afla printr-un click aici.

Ziua internationala a autismului
Articol: Maria Pruteanu, secretar Asociatia Grupurilor Locale de Tineret

Miercuri, 2 aprilie, GLT Hai-Hui Iasi a participat la o actiune in parcul Voievozilor, impreuna cu Asociatia Surasul Albastru, cu ocazia Zilei internationale de constientizare a autismului. Sub egida sloganului “Autismul, un mod de viata” au fost prezentate momente artistice, jocuri interactive cu si pentru copiii cu autism.
Astfel, AGLT prin GLT “ Hai Hui” a fost alaturi de mai multe  organizatii din Iasi care au promovat cauza persoanelor cu autism prin desfasurare de  actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei afectiuni care atinge, conform celor mai recente studii, una din 100 de persoane, ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor.


Voluntari in campania "Bun venit pe lume"
Articol: prof. Daniela Ceredeev, coordonator voluntari

La inceputul lunii aprilie a.c., voluntari ai Grupului Local de Tineret 4Kids Ciumarna    s-au alaturat  Campaniei ”Bun venit pe lume!”, derulata de organizatia SALVATI COPIII pentru dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti. Impreuna cu elevii Scolii Gimnaziale Vatra Moldovitei, acestia au pregatit tablouri pictate pe sticla, oua incondeiate si felicitari pascale lucrate in tehnica quiling pe care ulterior le-au vandut in cadrul unui eveniment caritabil, ce a avut loc la Galeria Shopping City Suceava, destinat achizitionarii unui incubator de transport pentru Spitalul din Vatra Dornei.
Organizatia Salvati Copiii si-a propus sa sprijine alte 25 maternitati cu incubatoare pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalitatii infantile si pentru a sprijini gravidele si mamele din 15 comunitati sa aduca pe lume copii sanatosi si sa le ajute la cresterea copiilor lor. Detalii https://ro-ro.facebook.com/SalvatiCopiiiSuceava.


Un nou GLT la Campulung Moldovenesc
Articol: Anastasia Ceredeev, coordonator GLT4Kids

La Campulung Modovenesc a luat fiinta un nou Grup Local de Tineret, coordonat de d-na Ionela Stefaroi, profesor la Colegiul National „Dragos Voda” din localitate.
La numai o luna de la infiintare, tinerii voluntari se dovedesc a fi nu numai entuziasti si dedicati, ci si foarte determinati sa produca o schimbare de mentalitate si de perspectiva in orasul bucovinean. In cadrul Programului „Scoala altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” ei au organizat activitati recreative  in mai multe dintre scolile din oras si au avut un deosebit succes.
Suntem fericiti ca numarul voluntarilor din AGLT este in continua crestere. Bun venit, GLT SUPER NOI, in AGLT!


Grant SAMDAM-TON pentru Maraton de promovare
Articol: Dan Ceredeev, presedinte APPE

In perioada aprilie – august 2014, Asociatia Proiect Pro Europa deruleaza proiectul Maratonul de promovare, care are ca scop cresterea interesului comunitatii pentru implicare voluntara in  proiectele si programele asociatiei derulate la nivel local, regional, national.
Proiectul  va avea trei componente complementare: Targul de promovare Asociatia Proiect Pro Europa – realizari si perspective; Campania de recrutare de voluntari Implica-te si tu!; Expozitie itineranta Proiecte si Programe de Dezvoltare Durabila.
Grantul de 300 euro va fi utilizat pentru procurarea materialelor promotionale, tiparirea raportului anual - 2013 al  asociatiei, realizarea standurilor de promovare in spatii nonformale si – partial – pentru pregatirea  Targului de Promovare. Toate celelalte cheltuieli legate de proiect vor fi acoperite prin contributia voluntara a membrilor asociatiei.


Scoala altfel - jocuri altfel
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator programe sociale si tineret APPE

Saptamana consacrata de catre MEN educatiei-altfel a insemnat o multipla oportunitate pentru voluntarii GLT 4Kids Ciumarna de a-si valorifica si de a-si reconfirma competentele de animatori socio-culturali pentru activitatile cu copii şi tineri. In acest interval, peste 350 de copii din mai multe scoli din judetul Suceava au participat la activitati de tip zile de joaca si au experimentat o multitudine de jocuri outdoor. Astfel: Scoala Gimnaziala „Stefan cel Mare” Putna si Scoala Gimnaziala Gura Putnei (11 clase de elevi) – animatori Cristina Lucaci, Paul Lucaci; Scoala Gimnaziala Vatra Moldovitei (2 clase) – animatori Andreea Micutar, Madalina Nesciuc; Scoala Primara Valea Stanei, Scoala Primara Sparturi (4 clase) – animatori Ramona Letchi, Casandra Brustur; GPN Ciumarna, GPN Valea Stanei (2 grupe) – traineri Anastasia Ceredeev, Emilian Ceredeev.
Metodele si tehnicile folosite au fost selectate dintre cele propuse si experimentate de voluntari in sesiuni succesive de formare in cadrul taberelor de formare organizate de AGLT si in sesiunile de formare ale Proiectului national „Sa invatam sa ne jucam!”.


"Sa invatam sa ne jucam" @ Focsani
Articol: Anastasia Ceredeev, trainer "Sa invatam sa ne jucam"

Programul „Scoala altfel” a insemnat pentru elevii Liceului de Arta din Focsani cursul de formare in cadrul proiectului national „Sa invatam sa ne jucam”, la care au participat 18 elevi din clasele a VII-a si a IX-a. Cursul a fost organizat la initiativa Asociatiei Culturale a Elevilor Artisti „Milcovia”, formata din elevi si profesori din liceu, este o componenta a proiectului social cu acelasi nume, care se deruleaza aici inca din 2010 si care foloseste si promoveaza jocul ca stil de viata in perioada de formare a copilului.Programul COERENT

Luni, 17 martie 2014, s-a deschis Apelul de propuneri de proiecte "Coerent", a patra linie de finantare in cadrul Programului RO10 "Copii si tineri în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), finantat prin intermediul Granturilor SEE. Apelul are in vedere sa sustina initiative concrete de reducere a inegalitatilor la nivel national si de imbunatatire a masurilor antidiscriminare, dezvoltate prin cooperarea actorilor sociali de la nivel local si regional. Astfel,  "Coerent" vizeaza proiecte care urmaresc combaterea excluziunii sociale in randul persoanelor apartinând grupurilor vulnerabile. Detalii aici. Termen limita: 19 Mai.

Recomandam si...

Cursuri Erasmus+
 
Invata cum sa atragi fonduri europene prin programul Eramus+. Participa la cursurile organizate de ANPCDEFP. Click aici pentru a consulta lista de evenimente, gaseste o locatie si perioada care sa te avantajeaza si nu ezita, implica-te!
 
ONG-urile cu activitate economica intra in categoria IMM-urilor
 
ONG-urile, cooperativele si societatile agricole care desfasoara activitati economice au fost recunoscute ca intreprinderi mici si mijlocii si vor beneficia de toate avantajele aferente acestei incadrari, potrivit legilor in vigoare. Decizia a fost adoptata de Camera Deputatilor, care a adus modificari la Legea nr. 346/2004, privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor.
Detalii aici. [sursa: www.finantare.ro]

Drepturile copilului - invitatie participare la consultare publica

Care sunt cele mai eficace masuri pentru a combate violența impotriva copiilor? Care sunt cele mai mari provocari cu care se confrunta sistemele naționale de protecție a copilului? Cum poate sprijini UE sistemele naționale de protecție a copilului? Pentru a raspunde la aceste intrebari, Comisia Europeana a lansat o consultare publica online cu scopul de a sprijini statele membre sa elaboreze sisteme integrate și eficace de protecție a copilului. Detalii aici.
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.