www.theopennetwork.ro
Membru TON? Vino la Trainingul National! Click aici pentru detalii :)
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
Promovare in cadrul festivalului international "Umor... la Gura Humorului"
Articol: Daniela Ceredeev, manager proiect Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
 
In perioada 11—13 iulie a.c., voluntari ai Asociatiei Proiect Pro Europa au organizat mai multe workshopuri si standuri de promovare a proiectului Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania,  Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European  2009 – 2014, componenta 1 – Implicare, subcomponenta 1.2 – Voluntariat.
Atelierele s-au derulat pe tot parcursul Festivalului International de Grafica Satirica si Literatura Umoristica ''Umor ... la Gura Humorului'', aflat la cea de a 34-a editie. Evenimentul a reunit un numar de 182 de participanti, din 34 de tari, de pe patru continente, iar publicul larg al festivalului a depasit, conf. organizatorilor, 8000 de participanti.
Tinerii au oferit celor interesati informatii despre proiect si programul de finantare, flyere cu programul activit─âtilor CDL si au organizat gratuit, in toate cele trei zile ale festivalului, ateliere de pictura pe ceramica pentru copiii prezenti in Parcul Arinis.

 
Managementul proiectelor derulate prin Fond ONG
Articol: Daniela Ceredeev, manager proiect Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
 
In calitate de beneficiar al unui grant pentru dezvoltare comunitara al Fondului ONG, Asociatia Proiect Pro Europa  a fost reprezentata la cursurile organizate de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Operatorul Programului in Romania, in luna iulie a.c.
Trainingul s-a adresat managerilor de proiect si/sau managerilor financiari ai proiectelor finantate (sau aflate in etapa de precontractare) in cadrul Fondului ONG. Obiectivele cursurilor de formare au fost de a dezvolta capacitatea membrilor cheie ai echipei de proiect sa gestioneze in mod eficient resursele si aspectele tehnice, sa implementeze proiectul in conditii optime si sa coreleze rezultatele proiectului cu rezultatele intregului program. A fost, de asemenea, un spatiu de  interactiune cu alti manageri de proiect / financiari, de impartasire a bunelor practici si a experientelor legate de implementarea proiectelor.


Ateliere de lectura @Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna
Articol: Lavinia Boghean, responsabil activitati biblioteca, CDL

O componenta importanta a proiectului Centrul de Dezvoltare Locala Ciumarna o reprezinta atelierele de lectura si scriere creativa, flashmoburile de sensibilizare a comunitatii si de stimulare a interesului pentru consumul cultural in randul copiilor si tinerilor.
Acestea sunt o completare a activitatilor curente  ale CDL si au de fiecare data o alta tematica, stabilita prin raportare la calendarul evenimentelor nationale si internationale, dar si prin corelarea cu evenimente social-culturale locale si regionale, ceea ce asigura un bun impact al fiecarui  atelier public de acest fel. Pana la aceasta data, in proiect au fost realizate 4 astfel de flashmoburi in spatii nonformale, pentru a marca: Ziua Mondiala a Cartii, Ziua Europei, Saptamana Nationala a Voluntariatului,  Ziua Internationala a Prieteniei.
Bibliotea CDL este deschisa permanent copiilor si tinerilor din comunitate si ofera nu numai un important fond de carte scolara, enciclopedii, culegeri si caiete de vacanta, ci si activitati comune recreative si interesante.


Activitate OLB Dumitresti-centru
Articol: Vintila Viorica, coordonator OLF Dumitresti
 
Duminica 6 iulie, barbatii din OLB (Organizatia Locala de Barbati) Dumitresti-centru s-au intalnit la ,,Pensiunea lui Dan” din localitate, unde au discutat despre promovarea turismului in zona. Pentru a imbina utilul cu placutul, acestia au intins unditele in lacul din jurul pensiunii si alaturi de tineri, au impartasit idei despre tema propusa.
Deoarece pestele s-a lasat asteptat, nea Costel a propus sa intinda plasa pentru ca gratarul pregatit de proprietarul pensiunii sa nu ramana gol. Toti au dat o mana de ajutor iar efortul lor a fost rasplatit cu cativa ,,Novaci” numai buni de pus pe gratar.
Intalnirea a fost foarte placuta pentru toti participantii. Ei au hotarat ca in viitorul apropiat sa participe la alte activitati de acest gen.


Punte peste generatii
Articol: Doina Enache, coordonator OLF Poienita

In data de 15 Iulie 2014, la sediul OLF Poienita Vrancea, a  avut loc „Punte peste generatii” - intalnire de suflet intre generatii, intre locuitorii stabili si fii ai satului, actiune comuna organizata de OLF/OLB si tanara generatie. Desi amanata cu doua saptamani din motive pur obiective, activitatea si-a atins scopul. Toti participantii au fost activi: cei mici au recitat poezii, cateva membere OLF au cantat melodii vechi, specifice zonei, altii au depanat amintiri din tinerete, antrenand in discutii si pe cei cativa invitati, fii ai satului, plecati de peste o jumatate de secol pe alte meleaguri. Ei au laudat initiativa amenajarii camerei-muzeu. Au examinat cu nostalgie obiectele vechi, care i-au purtat cu gandul la anii copilariei si adolescentei: leaganul pentru nou-nascuti, patul de lemn cu tablii, razboiul de tesut, donitele pentru apa, bota, putineiul, costumele populare. Placintele “poale-n brau” si alte dulciuri specifice locului au emotionat si intretinut atmosfera amintirilor de odinioara.
Locurile natale, cu modul de viata specific fiecarei zone prin port, arhitectura traditionala, obiceiurile satului, pastrarea memoriei inaintasilor, reprezinta continuitate in viata comunitatii, fiind ca o punte de legatura intre generatii.
De aceea, in finalul intalnirii am distribuit diplome celor care s-au remarcat la aceasta activitate, indiferent de varsta (de la doi ani – David, ca pastrator al costumului national zonal, pana la cei mai varstnici, dar consecventi participanti, Aurelia si Miorica, 78 de ani).
Nu pot incheia pana nu amintesc faptul ca o alta surpriza a zilei au fost scaunele procurate prin proiectul PROMOVEAZA aplicat prin SAMDAM – TON GRANT si pentru care toti cei care beneficiaza de ele multumesc celor care i-au ajutat.

 Fond ONG - runda 2

Consortiul format din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia pentru Parteneriat si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi a publicat fisele de program corespunzatoare celor cinci componente ale programului Fondul ONG in Romania, runda a doua de apeluri de proiecte.
Suma totala pusa la dispozitia organizatiilor neguvernamentale in cea de-a doua runda, pentru implementarea de proiecte, este de peste 9.700.000 Euro. Pentru mai multe detalii consultati fisele de program postate in cadrul fiecareia dintre cele 5 componente: Implicare, Justitie sociala, Dezvoltare durabila, Servicii sociale si de baza, Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor. Retele si coalitii, sau sa le descarcati de aici .

Detalii aici. Termen limita: variabil.
 
Recomandam si:

Scoala pentru Democratie

Expert Forum (EFOR) si partenerii sai au deschis apelul de participare la o noua editie a Scolii pentru Democratie, un seminar non-formal care se va desfasura la Pensiunea Brandeberg, Simon (Bran), judetul Brasov (Romania) intre 22 si 28 august 2014. Scoala este dedicata democratiei si statului de drept si se desfasoara in contextul miscarilor civice din regiune si al apropierii Republicii Moldova si Ucrainei de Uniunea Europeana. [Sursa www.re-start.ro]
Detalii aici.
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.