www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
"Culorile toamnei" - expozitie foto la Moldovita
Articol: Diana Priscorneac, vicepresedinte A.D.A.M. Moldovita 

A  sosit, a  sosit  toamna!......si la Moldovita…. si o data cu ea si multe premii!
Culorile toamnei in satul meu” se intituleaza concursul de fotografie  ce se desfasoara zilele acestea la Moldovita in cadrul proiectului Game On, proiect finantat prin programul Tineret In Actiune, Actiunea 1.2  Initiative  Ale  Tinerilor. Acest proiect se deruleaza in perioada august 2013- iunie 2014 si reuneste opt  tineri liceeni, ambitiosi, spontani, talentati, mereu zâmbitori si, de ce nu, dornici de a-si petrece timpul liber intr-un mod placut si util. Sub atenta supraveghere a coordonatorilor Hiche Mihaela, Priscorneac Diana, Priscorneac Gabriel si Darie Silvia, acestia au inceput derularea activitatilor proiectului din luna august. Asteptam cu nerabdare ziua expozitiei (10 Noiembrie 2013, ora 11) pentru a vedea fotografia cu care norocosul participant va câstiga un aparat foto. S-auzim numai de bine, dragi prieteni!


Student belgian, in schimb de experienta in Dobrogea
Articol: Daniela Ghitoiu, Trainer T.O.N. 

In perioada 20-23 septembrie 2013 un student din Belgia, Victor, venit in Romania 3 luni pentru practica, a vizitat si regiunea Dobrogea. In data de 20 septembrie, vineri, la Cumpana a participat la mai multe activitati: vizitarea scolii romanesti, dialog cu tinerii de clasa a XII-a despre sistemul de invatamant belgian, zi de joaca in cadrul proiectului national "Sa invatam sa ne jucam". Gazdele acestei actiuni au fost doamna director a Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpana, prof.mCristina Costea si elevul de clasa a XII-a, Dan Tiberiu, coordonator GLT Cumpana. A fost un schimb de experienta placut elevilor romani, atat a celor mari cat si a celor mai mici. Ii uram sedere placuta in Romania lui Victor si la cat mai multe astfel de experiente.

Curs de formare pentru lideri de tineret in Borsa
Articol: Daniela Ghitoiu, Trainer T.O.N. 

In perioada 28 - 30 septembrie 2013, la Borsa / Judetul Maramures a avut loc un curs pentru lideri locali de tineret. 30 de tineri din 3 scoli (Scolile Gimnaziale 1,4 si 7) au experimentat jocul si noi modalitati de comunicare si lucru in echipa. 4 traineri inimosi au strabatut tara pentru a tine acest curs (Besnea Stefan Antonio, Cristian Filimon, Gabriel Alexoiu / Constanta si Raluca Radu / Cehu-Silvaniei).
Dorim sa aducem toate multumirile noastre echipei din Borsa, care a sustinut financiar acest curs: Toader Mihali - primar Borsa si Segiu Kotorbasc - adult de sprijin GLT / coordonator ADAM Borsa.
Scoala Gimnaziala Nr.4 Borsa a gazduit cursul si s-a bucurat luni, in ultima zi de curs, de ore de joaca realizate la 4 clase din scoala. Primaria Borsa este a doua din tara, dupa Primaria Negru Voda - jud. Constanta (noiembrie 2012),  care sustine integral implementarea proiectului national "Sa invatam sa ne jucam". Credem ca se poate! Ne dorim ca in viitor cat mai multe astfel de institutii sa aiba strategii coerente de dezvoltare a politicilor locale de tineret.  Click aici pentru a vedea un scurt film de prezentare a cursului. Transmitem toata consideratia noastra pentru echipa de organizare de la Borsa!


Curs de formare pentru lideri de tineret in Viscri
Articol: Daniela Ghitoiu, Trainer T.O.N. 
 
Intr-o aventura de suflet, s-au angajat 16 tineri din Viscri, in perioada 28-29 septembrie. Cu multa rabdare au descoperit jocul copilariei, modalitati noi de comunicare si lucrul in echipa. Au ras, au plans (la final) - s-au simtit copii; au lucrat impreuna, au planificat - s-au simtit lideri de tineret responsabili pentru bucuria altor copii. 
Melania Moldovan, gazda noastra si adultul de sprijin al GLT-ului din Viscri, alaturi de Cristina Chert / Fundatia The Open Network au facut posibil acest curs, sprijinindu-l financiar.  Click aici pentru a vedea, intr-un scurt film, ceea ce s-a intamplat acolo. 
Speram sa auzim cat mai des de activitatile realizate de acesti tineri si sa dezvoltam in viitor comunicarea regionala intre GLT-urile existente in Judetul Brasov: Viscri, Homorod, Rupea si Brasov.
 
Activitati A.D.A.M. CLUJ
Articol: Brandusa Munteanu, director executiv ADAM Cluj

Odata cu venirea toamnei, ADAM Cluj a reluat activitatile cu care si-a obisnuit deja membrii. In luna septembrie am desfasurat doua informari formale, am fost pe teren la sediul a doua firme, la un centru de zi si la un club de pensionari, unde am efectuat activitati de preventie: masurarea tensiunii, glicemiei, colesterolului, indicelui de masa corporala.
Totodata am derulat o ampla campanie de recrutare de voluntari, folosind atat canale de social media, site-ul, dar si apeland la sprijinul Centrului de Voluntariat Cluj Napoca.
In urma colaborarii dintre Asociatie si psihologul Alina Coc, doi membri ADAM Cluj au beneficiat pe parcursul lunii de consultatii de specialitate, la pret redus, prima sedinta fiind gratuita. In tot acest timp, magazinul a respectat orarul de functionare, iar serviciul de inchirieri si-a facut treaba, ajutand cativa membri. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul nostru: www.adam-cluj.fdaam.ro.

"Let's do it Romania!" la Vatra-Moldovitiei
Articol: Butnariu Loredana, membru fondator GLT Young Generation

Pentru noi, cei din G.L.T. Young Generation Vatra Moldovitei, voluntariatul reprezinta totul: un stil de viata, un motiv pentru care zambim si o imbunatatire de comportament.  Prin "Let's do it Romania! " si multe alte activitati noi ne dezvaluim devotamentul fata de comuna si grupul nostru.
In data de 5 octombrie, am realizat  un traseu Vatra-Moldovitei - Moldovita unde am reusit sa colectam 7 saci menajeri. Acesta e cel de-al doilea an in care participam la aceasta activitate si sigur nu va fi ultimul. La aceasta activitate au participat cinsprezece din cei treizeci de membrii, ceilalti absenti din diferite motive. Fata de anul precedent numarul voluntarilor a crescut surprinzator si va asiguram ca si in urmatorii ani va vom surprinde cu mai multi voluntari. Distractia a fost prezenta, bineinteles, cu toate ca vremea a fost mohorata. 
G.L.T Young Generation va transmite multe salutari, succes in urmatoarele activitati si sa fie intr-un numar cat mai mare! 

Programul Daphne III

Programul Daphne (2007-2013) urmareste sa contribuie la protejarea copiilor, tinerilor si femeilor impotriva oricarei forme de violenta si sa atinga un nivel ridicat al protejarii sanatatii si coeziunii sociale.
Programul are ca obiectiv specific sa contribuie la prevenirea si combaterea oricarei forme de violenta indreptata impotriva copiilor, tinerilor si femeilor, in viata publica sau privata, inclusiv exploatarea sexuala si traficul cu fiinte umane, prin luarea unor masuri preventive si oferirea de sprijin si protectie victimelor si grupurilor de risc. 
Detalii aiciTermen limita: 31 Octombrie.

ASSOCLIC - Etapa III

Ateliere Fara Frontiere a lansat, cea de-a doua etapa ASSOCLIC pe anul 2013. Pentru cele 500 de calculatoare alocate acestei etape pot aplica biblioteci de stat, organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat si institutii sociale care prezinta un proiect intr-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social in comunitate.
Detalii aiciTermen limita: 11 Noiembrie.

Cooperare pentru formare

Programul de asistenta nerambursabila germana 2011-2013 isi propune sa imbunatateasca educatia practica in scolile vocationale, profesionale, speciale si unitatile de asistenta sociala. Partenerii si beneficiarii pot fi grupuri scolare, institutii si organizatii din domeniul sanatatii / asistenta sociala, societati comerciale, asociatii, fundatii sau organizatii care sunt active in domeniul educarii si ingrijirii tinerilor, batranilor si a celor cu dizabilitati.
Programul ofera asistenta nerambursabila pentru formarea de formatori, maistri si specialisti, instruirea personalului, know-how, exemple si demonstratii necesare profesorilor si tehnicienilor romani. Mai mult, programul poate dezvolta cooperarea cu scoli de arte si meserii, centre de mestesugari, asociatii agricole si patronale. Pot si organizate cursuri, workshopuri si seminarii pentru formare, calificare, recalificare, orientare profesionala.
Detalii aiciTermen limita: 31 Decembrie.
Prima platforma gratuita pentru promovarea artei populare

Fundatia World Vision Romania a lansat in data de 9 octombrie 2013, la Muzeul de Etnografie al Transilvaniei din Cluj – Napoca, „Targul de la sat”, prima platforma online gratuita destinata promovarii mesterilor populari, realizata in cadrul proiectelor „Atelierul de mestesuguri”. Concomitent, s-a dat startul unei serii de zece expozitii de obiecte mestesugaresti care vor fi organizate in lunile de iarna in Transilvania de Nord. Obiectivul platformei “Targul de la sat” este sa prezinte celor pasionati de arta popularӑ obiecte autentice de artizanat romanesc. Inscrierea in catalog este gratuita si deschisa in continuare tuturor mestesugarilor, indiferent de mestesugul practicat, care locuiesc in mediul rural, in regiunile Sud – Vest Oltenia si Transilvania de Nord, respectiv in aria de desfasurare a celor doua proiecte “Atelierul de mestesuguri”. Inscrierile se fac online si la Centrele de Informare si Consiliere pentru Mestesugari deschise la sediile World Vision din Cluj si Valcea si la liceul UCECOM din Craiova. Detalii aici.
 
Erasmus+ - Curs pilot de scriere de proiecte

Participa la un curs-pilot de scriere de proiecte de tineret in contextul noului program european de finantare, Erasmus+, program ce urmeaza a fi implementat in perioada 2014-2020! Cursurile pilot de formare (6 la numar) se vor desfasura simultan in perioada 18 – 20 octombrie la Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara. 
Detalii aiciTermen limita: 13 Octombrie.

Copyright © 2013 The Open Network for Community Development, All rights reserved.