www.theopennetwork.ro
Acasa »
Friend on Facebook Urmareste-ne pe Facebook
Forward to Friend Trimite unui prieten
8 Martie la Bicestii de Sus
Articol: Vintila Viorica, coordonator OLF Dumitresti Vrancea
 
Copiii de la Gradinita Bicestii de Sus au sarbatorit Ziua femeii prin cantece, poezii si piese de teatru. Femeile care au participat la aceasta actiune au fost incantate si bucuroase sa ii asculte pe cei mici si i-au rasplatit cu aplauze. Mesajul lor a fost :,,La multi ani tuturor femeilor!"

Participare la Targul de Produse lucrate manual
Articol: Mihaela Dobre, coordonator OLF Mioveni, Arges
 
In data de 27 februarie s-a deschis in holul casei de Cultura a Sindicalelor Dacia-Mioveni o expozitie extinsa cu produse lucrate manual de catre femeile cu simt artistic dezvoltat, locuitoare in principal in comunitatea orasului. Noutatea reprezentarii a fost ca si barbatii, iubitii sau sotii lor au fost coparticipanti, au suplinit prezenta la stand si au dat detalii cu multa satisfactie despre lucrarea femeilor implicate. Click aici pentru a citi articolul integral.

Zambet de primavara
Articol: Iulia Dumuta, coordonator GLT Impreuna Mereu, Cehu Silvaniei

Sambata, 1 Martie, cand primavara a inceput sa se instaleze in natura si in calendar, membrii GLT-IMPREUNA MEREU din CEHU SILVANIEI, SALAJ, s-au gandit sa aduca aceasta bucurie si in sufletele celor peste 40 de locatari - femei si barbati - ai Caminului pentru persoane varstnice din localitate. Acestia au fost incantati de vizita noastra si le-au dat lacrimile de bucurie cand le-am daruit martisoarele confectionate chiar de noi. Apoi au inceput sa ne povesteasca despre copiii si nepotii lor, sa ne arate poze din tinerete, sa ne puna o multime de intrebari, sa ne imbratiseze si sa ne sarute, sa ne multumeasca iar si iar ca nu i-am uitat (am fost la ei si de Craciun) pentru ca multi sunt singuri si bolnavi. Zambetul le-a aparut din nou pe fete cand  ne-am facut fotografii impreuna si cand au inceput fiecare sa-si laude martisorul primit de la noi. Click aici pentru a citi articolul integral.

Sinteza lunii Februarie @ADAMS
Articol: Ioan Suru, coordonator Asociatia de Ajutor Mutual Slatina-Timis

In luna Februarie, ADAMS a stabilit noi parteneriate (Liga Studentilor Medicinisti, Federatia Omenia, ASMA) si s-a implicat in dezvoltarea de proiecte finantate prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman. Click aici pentru a descarca intregul "jurnal de bord" al organizatiei si afla care sunt cele 8 pe care ADAMS le-a intreprins intr-o singur luna!

Participam la lansarea oficiala a Erasmus+
Articol: Daniela Ceredeev, coordonator programe si tineret APPE
 
O delegatie a Asociatiei Proiect Pro Europa va participa in perioada 10-11 martie a.c. la un amplu eveniment de lansare a programului Erasmus+ organizat de ANPCDEFP, la Palatul Parlamentului.
Programul se inscrie  in cadrul mai larg al Conferintei internationale cu tema Mentinerea tinerilor pe piata fortei de munca, in sistemul educational si/sau in programe de formare profesionala: Provocari comune - solutii comune, conferinta organizata de Ministerul Educatiei Nationale, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, sub egida Guvernului Romaniei si a Comisiei Europene.
Lansarea programului Erasmus+ se va bucura de prezenta doamnei Androulla Vassiliou, comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, alaturi de domnul Remus Pricopie, ministrul educatiei nationale si de domnul Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica. Detalii si pe http://www.anpcdefp.ro.

 

Granturi Fundatia VELUX

Fundatia VELUX sustine proiecte educationale inovative ce promoveaza imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor si asigurarea unor sanse mai bune in viata de adult. Sunt sustinute, deasemenea, proiecte ce au demonstrat in alte contexte contributia lor la dezvoltarea social sustenabila a comunitatilor. Acestea pot avea o componenta importanta de diseminare si multiplicare si pot cuprinde:
  • Masuri de protectie sociala si de diminuare a stresului emotional (ex.: centre pentru copii strazii, unde se poate interveni pe termen lung)
  • Activitati de preventie (ex.:informare, educare, etc)
  • Sprijin pentru integrarea pe piata muncii (ex.:colaborari intre scoli si companii, cursuri de educatie antreprenoriala, scoli tehnice locale, centre pentru dezvoltarea competentelor agricole, etc.)
  • Dezvoltarea si reforma sistemului educational si de asistenta si protectie sociala (ex.: crearea unor institutii model, instruirea profesorilor si asistentilor sociali, furnizarea de burse si instruirea unor persoane resursa, etc).

Detalii aici. Termen limita: depunere continua.

Recomandam si:

Gala Societatii Civile
 
Gala Societatii Civile este un proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din Romania. Prin intermediul competitiei anuale sunt promovate si premiate cele mai bune proiecte desfasurate de organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice, punand astfel in valoare si aducand un plus de vizibililitate initiativelor civice. Proiectul si-a construit notorietatea de-a lungul celor unsprezece editii, care au promovat peste 1.500 de proiecte non-profit. Festivitatea de acordare a premiilor reprezinta un prilej si un loc intalnire intre sectorul asociativ si reprezentantii sectoarelor public si privat si mass-media.
In competitie se pot inscrie asociatii, fundatii, grupuri de initiativa si persoane fizice. Sunt eligibile proiectele care s-au finalizat cel tarziu in decembrie 2013, care au rezultate cuantificabile si demonstrabile, exceptand proiectele inscrise la editiile anterioare ale competitiei cu aceeasi perioada de desfasurare. Evaluarea proiectelor se va desfasura in perioada 2 aprilie – 12 mai 2014. Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc in luna iunie 2014.
Detalii aici.


Voluntariatul Schimba in Bine

Asociatia Envision a lansat campania online Voluntariatul schimba in bine. Aceasta campanie urmareste promovarea voluntariatului ca generator cheie de schimbare pentru oameni si comunitati, prin distribuirea in mediul online a unor testimoniale filmate cu voluntari, de diferite varste si provenind din categorii sociale diverse. In semn de recunostinta pentru contributia lor la dezvoltarea comunitatii, Asociatia Envision ofera tuturor voluntarilor care vor impartasi experienta lor, sansa sa castige un premiu la sfarsitul campaniei - un voucher de cumparaturi la eMAG, in valoare de 500 RON, oferit de Fundatia eMAG. Detalii aici.
 
Recomandam si...
Copyright © 2014 The Open Network for Community Development, All rights reserved.