Du modtager denne email, da du er tilmeldt Transparency International Danmarks nyhedsbrev.

Lancering af TRAC-rapport

Sæt kryds i kalenderen d. 12. juni kl. 15-17, hvor vi præsenterer den nye "Transparency in Corporate Reporting"-rapport.
I samarbejde med fire studerende fra Copenhagen Business School har Transparency International Danmark lavet en analyse af transparensrapportering på de 20 største danske virksomheders hjemmesider. Analysen er fokuseret på emnerne antikorruption, ejerforhold og land-for-land-rapportering.
Præsentationen vil foregå hos CBS på Solbjerg Plads, d. 12. juni kl. 15-17. Nærmere detaljer vil blive annonceret på hjemmesiden.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig til sekretariatet@transparency.dk
 


I maj måneds nyhedsbrev kan du læse om Transparency Internationals initiativer op til Europaparlamentsvalget og om målingen af korruptionsniveauet i EU.

Du kan også læse om vores formands besøg i Uganda og om Transparency's syn på afsløringen af overvågning og bestikkelse hos Se & Hør.

Korruption og EU

Korruption er et problem, der ikke kun kan findes i de enkelte EU-lande, men også i selve EU-systemet. Det har EU imidlertid ikke villet undersøge selv i organisationens nyligt udgivne rapport om korruption i EU-landene. Transparency International har undersøgt hvor omfattende problemerne egentlig er, og har fundet en række områder, hvor der er behov for ændringer.

Læs mere om rapporten her

TI Danmark i Uganda

Knut Gotfredsen, formand for Transparency International Danmark, besøgte TI's afdeling i Uganda og hørte mere om de udfordringer, de står overfor som en organisation, der kæmper mod korruption i Østafrikas mest korrupte land.

Læs Knuts rapport her

EU pledge

Op til Europaparlamentsvalget har Transparency International bedt alle valgkandidaterne om at skrive under på et adfærdskodeks, der forpligter EU-politikerne til at samarbejde i retning af øget transparens og integritet i EU. Deadlinen er i dag, og vi offentliggør listen over danske underskrivere i morgen, så du kan nå at se, om din kandidat støtter op om kampen mod korruption i EU, før du stemmer.

Se de danske underskrifter her fra i morgen

Se & Hør

Sagen om Se & Hør har trukket store overskrifter i de sidste uger. Vi har kigget nærmere på om anklagerne overhovedet udgør korruption og på de mulige konsekvenser af en korruptionsskandale i et stort dansk mediehus.

Læs artiklen her
Transparency International Danmark er den danske afdeling af den globale, partipolitisk uafhængige NGO Transparency International (TI), hvis overordnede formål er at bekæmpe korruption overalt i verden.
 afmeld nyhedsbrev | opdater dine oplysninger her  
Copyright © 2013 Transparency International Danmark