Du modtager denne email, da du er tilmeldt Transparency International Danmarks nyhedsbrev.

Lancering af CPI 2013

I anledning af offentliggørelsen af årets Corruption Perception Index (CPI), inviterer Transparency International Danmark til offentligt møde om indekset og den danske organisations arbejde d. 10. december 2013
Til mødet vil vi gennemgå årets CPI, samt dykke lidt nærmere ned i hvordan Danmark er havnet på den plads vi har fået. Hvad er det egentlig for noget data der ligger bag og hvad gør udslaget? Derudover vil vi sammenligne CPI´en med en anden undersøgelse, som beskriver danskernes egen opfattelse af hvordan det står til med korruption og integritet i den offentlige sektor. Er der uoverensstemmelser? Ser Danmark måske renere ud udefra end indefra?
Tilmeld dig arrangementet inden d. 6. december ved at skrive til lanbert@transpancy.dk


Læs mere om arrangementet her
 
Debat om whistleblowere i Landstingssalen


Whistleblowere til debat i Landstingssalen
D. 7. november havde Transparency International indkaldt til debatmøde om whistleblower-lovgivningen i  Damark, i samarbejde med Amnesty International og Arbejderen. Landstingssalen var tæt pakket med tilhørere der var mødt op for at høre whistleblowere Anders Kærgaard og Dorte Jensen fortælle om deres oplevelser med systemet der i høj grad har svigtet dem. Begge har forsøgt at anmelde ulovligheder på deres arbejdsplads, og begge er blevet mødt af alvorlige repressalier i form af politianmeldelse, fyring og isolation på arbejdspladsen.

Læs mere om arrangementet her
Novembers nyhedsbrev indeholder en invitation til lanceringen af årets Corruption Perception Index d. 10. december hvor vi håber at se en masse af jer.
Du kan også læse mere om whistleblowere i Danmark og om debatten der blev afholdt i Landstingssalen d. 7. november. Desuden kan du læse mere om GGGI, nye initiativer for antikorruption blandt virksomheder i EU, og e-læringsværktøjer der skal sørge for at uddanne medarbejdere til at undgå korruption.

Nyt EU direktiv om virksomheders rapportering om antikorruption

For at øge virksomheders gennemsigtighed kræver et nyt EU direktiv nu at bestemte virksomheder skal rapportere hvordan de arbejder for at undgå korruption.
Direktivet forventes at blive endeligt vedtaget i foråret 2014.

Læs mere om direktivet her

GGGI - dansk deltagelse i en global organisation i modvind

Det startede med en artikel om en tidligere statsministers flyrejser på 1. klasse og er p.t. endt med at en udviklingsminister er trådt tilbage, at den nye udviklingsminister har besluttet at udtræde af bestyrelsen og overvejer om Danmark skal ophøre med at støtte GGGI. Transparency International Danmark blev tidligt kontaktet af flere journalister, som  ville høre vores mening om, hvorvidt der var tale om korruption i en revisionsrapport fra Sydkoreas Rigsrevision. Vi har fulgt sagen og undersøgt nogle af de underliggende dokumenter. De fleste kritisable forhold må nok klassificeres som udtryk for administrativ inkompetence. Det kan dog undre, at Danmark har accepteret at udbetale 90 millioner DKK til en organisation, hvor man har meget begrænset indsigt i de administrative procedurer, og hvor der ikke ligger en klar aftale om årlig ekstern revision.

Læs artiklen her

Nyt læringsværktøj om antikorruption

Et nyt online læringsværktøj kan hjælpe med at øge medarbejderes bevidsthed om bestikkelse og bidrage til en dybere diskussion om hvordan man bedst reagerer på dilemmaer vedrørende korruption og smørelse. Den online version e-RESIST indeholder 10 moduler og er frit tilgængeligt.

Læs mere om værktøjet her

Arrangement om whistleblowere d. 3. december

I anledning af den internationale menneskerettighedsdag d. 10. december inviterer Djøf til en debat om lovgivningen på whistleblower området.
Transparency International Danmark opfordrer til en ny lovgivning på whistleblower området og bestyrelsesmedlem Marina Buch Kristensen vil på mødet fortælle hvorfor. Desuden deltager Amnesty International og Pernille Boye Koch, 1. suppleant til folketinget for Radikale Venstre. Regeringen har nedsat et udvalg der skal undersøge om der er behov for at indføre en whistleblowerordning i Danmark. Mange whistleblowers betaler en høj pris, både personligt og arbejdsmæssigt, når de vælger at gøre opmærksom på uregelmæssigheder eller ulovlige forhold på deres arbejdsplads.

Ønsker du at deltage så skriv til lanbert@transparency.dk, bemærk at der kun er et begrænset antal pladser.

Læs mere her

Transparency International Danmark er den danske afdeling af den globale, partipolitisk uafhængige NGO Transparency International (TI), hvis overordnede formål er at bekæmpe korruption overalt i verden.
 afmeld nyhedsbrev | opdater dine oplysninger her  
Copyright © 2013 Transparency International Danmark