Copy
Du modtager denne email som medlem af Transparency International Danmark.

Hvad sker der?

8. december:
Seminar om korruption og militant ekstremisme ved Sarah Chayes
Læs mere her

9. december:
Foredraget "Mørkelygten" ved Jesper Tynell
Læs mere her

9. december:
International anti-korruptionsdag


2016:
Glædelig jul og godt nytår!


14. januar:
Bestyrelsesmøde.

27. januar:
Corruption Perception Index 2015 udgives
 
Der skal herfra Transparency International Danmark lyde et "glædelig jul og godt nytår" til alle vores medlemmer.
De sidste par måneder er ikke gået stille for sig, og I kan i dette nyhedsbrev læse lidt om hvad vi har foretaget os, kommende arrangementer og aktuelle emner i kampen for anti-korruption.


Event: Jesper Tynell - "Mørkelygten"

Med udgangspunkt i sin bog Mørkelygten, vil Jesper Tynell tale om embedsmændenes arbejde og relationen til politikere. Vi er stolte af at kunne præsentere denne Cavlingspris-vindende journalist!

Læs mere om arrangementet og tilmelding her

Tre workshops om anti-korruption afviklet i november

Med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling afviklede vi i november tre workshops om anti-korruption for virksomheder, der opererer, eller ønsker at operere, i udlandet.

Læs mere her

"Korruption (Tænkepauser, nr. 32)" af Mette Frisk Jensen
Vi hylder det nyeste bidrag til bogserien Tænkepause. Denne version skrevet af Mette Frisk Jensen handler nemlig om korruption i Danmark og tackler idéen om Danmark som et af verdens "mindst korrupte lande" på rigtig fin facon.

Her kan man bl.a. læse om hvorledes finanssekretær Christian Birch i 1802 havde reserveret en pulje statsobligationer til sig selv (tilsvarende hans egen årsløn 660 gange). Da Birch blev opdaget, forsvarede han sig selv med det faktum at han havde brugt alle pengene på statslotteriet, så det hele var jo kommet tilbage i statskassen igen!

Vi sender bogen ud til alle ny medlemmer, og eksisterende medlemmer er velkommen til at kontakte os såfremt et eksemplar ønskes.

Læs mere her


Event: Sarah Chayes om korruption og militant ekstremisme

Vi får besøg af anti-korruptionsforkæmper Sarah Chayes, der vil tale om korruption og militante ekstremistgrupper (bl.a. ISIS i Syrien, Boko Haram i Nigeria og Al Qaeda i Mali). Der vil på dagen desuden også være andre talere.

Læs mere om seminaret og tilmelding her


Korruption i verdens fodboldforbund

Transparency International har nyligt bragt en rapport om korruption i verdens forskellige nationale fodboldforbund. Dommen lyder entydigt: Manglen på ansvarlighed og gennemsigtighed er desværre ikke begrænset til FIFAs hovedkontor og topstyring!

Læs mere her
 

Korruptionssager i kommuner og regioner

Vi har opgjort en kort oversigt over seneste offentlige korruptionssager i kommuner og regioner. Selvom sagerne ikke alle har været igennem det nødvendige retsinstanser ønsker vi hermed at belyse hvorledes denne risikozone endnu ikke er dækket tilstrækkeligt ind i det danske samfund.

Læs mere her

Aktive medlemmer søges

Vi søger pt. aktive medlemmer, der kunne tænke sig at bidrage til en arbejdsgruppe om korruption i sport.

Læs mere her

Nyheder om korruption fra resten af verden

Som et nyt tiltag vil i denne version af nyhedsbrevet bringe et udpluk af relevante overskrifter og korruptionshyeder fra resten af verden fra den seneste periode.
Denne periode har været præget af mange korruptionsnyheder fra sportens verden.

Læs mere her
Transparency International Danmark er den danske afdeling af den globale, partipolitisk uafhængige NGO Transparency International (TI), hvis overordnede formål er at bekæmpe korruption overalt i verden.
 afmeld nyhedsbrev | opdater dine oplysninger her  
Copyright © 2013 Transparency International Danmark