Du modtager denne email fordi du har tilmeldt dig Transparency International Danmarks nyhedsbrev.

Hvad sker der?

13. august: Bestyrelsesmøde.

20. august: Udgivelse af rapporten Exporting Corruption om implementering og håndhævelse af OECD-konventionen imod bestikkelse af embedsmænd.

31. august og 1. september: Globalt årsmøde (AMM) i Kuala Lumpur for alle TI's medlemslandes afdelinger. Formand Knut Gotfredsen og næstformand Natascha Felix deltager.

2.-4. september: International Anti-Corruption Conference (IAAC) i Kuala Lumpur. Formand Knut Gotfredsen og næstformand Natascha Felix deltager.

18. september: Vi afholder heldagskonferencen Nye Trends i Anti-korruption i samarbejde med Dansk Industri og CBS. Læs mere her.

 

Kommende studiejob i vores sekretariat

Er du studerende og kunne du godt bruge et udfordrende og lærerigt studiejob? Vores nuværende studentermedhjælp Katrine er snart færdiguddannet, så hendes stilling vil blive slået op inden længe. Hold øje med vores hjemmeside og Facebook!
Vi håber, I alle sammen har haft en god sommerferie! I august måneds medlemsnyhedsbrev kan du læse om de mange sager om korruption i kommunerne, der er kommet frem i løbet af sommeren, om vores kommende konference, der skal hjælpe danske virksomheder til at undgå korruption i udlandet, og en anmeldelse af bogen "Red Notice". 


Svindler fra Købehavns Kommune skal tre år i fængsel

En tidligere regnskabsmedarbejder i Københavns Kommune er blevet idømt tre års fængsel for at have svindlet Københavns Kommune for 17,7 mio. skattekroner over en periode på 13 år. Pengene brugte han bl.a. på sommerhus, biler, ringe, ure og rejser.

Læs mere her

Tiltale: socialrådgiver bedraget kommune for 2 mio. kroner
I Rudersdal Kommune er en sag om korruption også kommet frem - her er en kommunal medarbejder tiltalt for at have ført 2 mio. kroner fra kommunens budget over i hendes mands firma, bl.a. under dække af at være udgifter til anbringelse af et barn.

Læs vores svar her


Boganmeldelse: Red Notice

Bogen Red Notice - How I Became Putin's No. 1 Enemy af Bill Browder fortæller en skræmmende historie om korruption, mord og en mands kamp mod de russiske myndigheder. Vores formand, Knut Gotfredsen, har læst bogen, og deler her hans tanker om den.

Læs anmeldelsen her


Korruption i indkøb af passystemer til kommunen

Også Høje-Taastrup har overskredet grænsen for god kommunal skik. Her har en medarbejder gjort sig inhabil ved at tage bijob hos et firma, der ville byde på passystemsløsninger - og det med kommunens tillladelse.

Læs mere her
 


Konference - Nye trends i anti-korruption

I samarbejde med Dansk Industri og Copenhagen Business School afholder vi den 18. september en heldagskonference for private danske virksomheder, der opererer i udlandet eller gerne vil det, og vil sikre sig selv mod korruption.

Læs mere her

TI-DK i pressen

Transparency International Danmark deltager aktivt i den nationale debat om korruption, og er ofte i de danske nyhedsmedier i den forbindelse.

Du kan følge vores optræden i medier her
Transparency International Danmark er den danske afdeling af den globale, partipolitisk uafhængige NGO Transparency International (TI), hvis overordnede formål er at bekæmpe korruption overalt i verden.
 afmeld nyhedsbrev | opdater dine oplysninger her  
Copyright © 2013 Transparency International Danmark