Reminder- PERSUITNODIGING. Diner Dakmoestuin Schieblock R'dam
28 juni 2013


Reminder - PERSUITNODIGING

Jonathan Karpathios van Vork & Mes kookt op eerste Cool green events diner

In het menu staat de oogst van de dakmoestuin en de kwekerij van Jonathan centraalGeachte redactie,

Vorige week ontving u van ons een uitnodiging voor het eerste diner sinds de opening in april 2012 van de dakmoestuin op het Schieblock, dat zal plaatsvinden op vrijdag 28 juni 2013 van 18.00 - 22.00u. De organisatie ligt in handen van Cool green events, samen met bureau Zus, een van de organisatoren die op 21 en 22 juni jl. ook op de Dag van de Architectuur het pop-up event in de voormalige Shelltoren, 24Hofpoort organiseerde. 

De gasten die al een kaartje hebben weten te bemachtigen gaan na een rondleiding en uitleg over de gewassen op het dak, als eerste genieten van een vijf-gangen diner dat zal worden klaargemaakt door Jonathan Karpathios, eigenaar van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. De gerechten, op basis van biologische ingrediënten uit zijn eigen kwekerij en enkele producten van de dakmoestuin, worden op locatie klaargemaakt. Eten en drinken doen we tussen het groen en schitterende gewassen, aan mooi gedekte tafels met het uitzicht op de skyline van Rotterdam op de dakmoestuin van het Schieblock .

De avond sluiten we af in de Cool green theetuin met thee op basis van diverse verse kruiden en slow koffie.


Tickets zijn nog beschikbaar en kosten Euro 50,- per persoon.


Noot voor de redactie

Journalisten en food bloggers zijn uitgenodigd en van harte welkom om het eerste diner op de Dakmoestuin van het Schieblock in Rotterdam bij te wonen. Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Monica Abdoel: monica@coolgreenevents.com of
06-41990467

Niet in de gelegenheid om het diner bij te wonen? Schrijven over Cool green events vinden we altijd leuk! De meeste foto's in deze uitnodiging zijn eigendom van Cool green events en mogen gebruikt worden bij het plaatsen van artikelen, blogs etc. over het betreffende event in relevante media. Voor gebruik van de foto's van Jonathan Karpathios graag eerst even overleg. Bezoek voor aanvullende informatie over Cool green events de website: www.coolgreenevents.com

Monica Abdoel 
Cool green events Het restaurant

Vork & Mes, het restaurant van Jonathan Karpathios bevindt zicht in het Haarlemmermeerpaviljoen. Een bijzonder ontwerp van Asymptote Architects uit New York.
Het paviljoen is gelegen aan de rand van het Haarlemmermeerse bos 'drijvend' op een meer en omringt door de moestuin. 

Een prachtige plek waar je even alles kunt vergeten, en welke ons er aan herinnert hoe dicht we bij de natuur leven. Oog in oog met water, lucht en eindeloos groen.

Kijk voor meer informatie over
Vork & Mes op: www.vorkenmes.nl

Kijk voor meer informatie over de kwekerij op: www.eerlijkeoogst.nl 
Ga zeker een keer kijken of meld je aan als vrijwilliger via info@eerlijkeoogst.nl
Tickets zijn nog beschikbaar!

  • Het eerste diner op locatie van Cool green events
  • Het allereerste diner op de dakmoestuin van het Schieblock.
  • Chef-kok Jonathan Karpathios zal koken op deze bijzondere dag vol primeurs! 
Er zijn nog plekken beschikbaar dus gasten kunen er nog bij zijn! De prijs voor een onvergetelijke avond aan tafel op deze unieke locatie bedraagt Euro 50,00 pp voor een vijf-gangen diner, inclusief welkomstdrankje, water uit de Join the Pipe tap en home-made sappen met verse kruiden. Een mooie selectie biologische wijnen kunnen naar wens bij de gerechten geserveerd worden (betaling van wijn kan enkel op locatie verricht worden, na afloop van het diner). Boek direct je ticket 


Puur vers op je bord

Jonathan Karpathios van Vork & Mes zal op locatie een vijf-gangen diner klaarmaken voor het eerste Cool green events diner op de dakmoestuin van het Schieblock in Rotterdam! Voor een aantal gerechten zal gebruik worden gemaakt van de beschikbare oogst uit de dakmoestuin. Verser kan toch niet?

Jonathan Karpathios, een inspirerende chef-kok met een 'down-to-earth' mentaliteit die met zijn creatieve gerechten de mensen dichter bij de natuur wil brengen. Lokaal eten, kwalitatief en biologisch, dat is zijn filosofie en de basis van Vork & Mes. Jonathan kookt graag met groenten en kruiden en daarom bepaalt de oogst grotendeels de menukaart. Groenten en kruiden worden geteeld in zijn eigen kwekerij Eerlijke Oogst in Aalsmeer in samenwerking met een ecoloog die teelt in de heemtuinen in de Haarlemmermeer. Vaste prik: op dinsdagochtend trekken koks en bediening de overall en de laarzen aan om te gaan oogsten. Het hoort bij de no-nonsense filosofie van Jonathan. De beschikbare gewassen na de oogst worden verwerkt in eenvoudige, maar verrassende gerechten, en liggen smaakvol op je bord.

 

"Wat ik zie in de natuur, vertaal ik op je bord" 

 

Praktische informatie

Dakmoestuin op kantorencomplex Schieblock, Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam. Woon je in de regio, kom dan met de fiets of ga met iemand mee. Kom je van ver en is de auto enige optie dan kun je parkeren in de omgeving. Let op; in heel Rotterdam is het betaald parkeren met je chipknip of creditcard. Vanaf Rotterdam Centraal station is het ongeveer 5-10 minuten lopen naar het Schieblock.Inspiratie

Jonathan Karpathios kookt met respect voor mens, dier en milieu, aangepast naar elk moment van het seizoen. Hij werkt zoals hij zelf leeft, bewust en met oog voor pure smaak. Een chef die waarde hecht aan de herkomst van zijn producten en de werkwijze van leveranciers. Zo groeide onder andere ook zijn interesse om zelf te telen. 

Samen met de KRO ontwikkelde hij een televisieprogramma waarin klassen onder meer op zoek gaan naar lokale voedselproducenten en regionale specialiteiten.
Met zijn vrijdagse kookrubriek in de Volkskrant weet hij elke kookliefhebber te inspireren met de meest heerlijke recepten.


Op dit moment werkt hij aan de realisatie van
zijn eerste boek Echt Eten, welke 1 oktober 2013 as. zal verschijnen en bevat al zijn eigen geschreven en verzamelde recepten. Heel spannend! En wij kijken er nu al naar uit! Werken met deze bijzondere, creatieve en energieke Chef en zijn team is voor ons meer dan alleen leuk; het is fantastisch! Het geef ons inspiratie!


Lees alles over de ervaringen van deze Chef met een missie, op zijn weblog Dagboek van een Chef, Twitter en YouTube


Culinaire events

Cool green events organiseert culinaire crossover events, gebaseerd op drie componenten: FOOD, ART & MUSIC. Componenten die één ding gemeen hebben; creativiteit, die geuit wordt binnen de bandbreedte van wat ecologisch,- en duurzaam is. Duurzame, culinaire evenementen waar je aan tafel schuift voor lunch of diner, een proeverij, festival of workshop. Bij elke verschijningsvorm draait het om het serveren van biologisch, goed, verantwoord en kwalitatief eten, op de meest gekke, leuke, en mooie locaties in binnen- en buitenland, compleet gemaakt door de toevoeging van duurzame kunst en live muziek, waar je als gast op een uitdagende en interactieve manier kennis maakt met het werk van jonge talenten.

Cool green events zijn rondreizende culinaire evenementen vanuit een thuisbasis in Nederland.
Voor het eerste diner event in Nederland reizen met ons mee; Jonathan Karpathios en het team van Vork & Mes. Het beloofd een avond van genieten op deze zeer mooie locatie, op een bewuste en avontuurlijke manier waarbij niet alleen de smaakpapillen worden geprikkeld, nee alle zintuigen komen zeker aan bod! Kijk voor meer informatie op www.coolgreenevents.com
Copyright © 2013 Cool green events, All rights reserved.

Bij algemene vragen:
letters@coolgreenevents.com