Copy
NIEUWS VAN DE DAKMOESTUIN


FRESH CROPS & CITY LIGHTS

Nieuws over het eerste diner op Dakmoestuin Schieblock RotterdamNog maar een kleine 2 weken voor het eerste Cool green events diner op Dakmoestuin Schieblock in Rotterdam. We kijken er erg naar uit om met jullie te genieten van lekker eten, drinken en gezelligheid in deze betoverende omgeving met een geweldig uitzicht over de stad. Via deze nieuwsbrief geven we je een update, wat praktische informatie en lichten we een klein tipje van de sluier. In de komende week ontvangen jullie informatie over de chef-kok en het menu. Er zijn nog plekken, maar reserveer snel als je deze primeur niet missen wilt. Het gaat nu hard met de reserveringen. Klik op de link onderaan de nieuwsbrief en koop direct je tickets. Vrienden en kennissen binnen je netwerk die wel houden van lekker eten en een beetje avontuur? Vertel ze over het diner op deze unieke locatie!

Voor het eerst sinds de opening van de dakmoestuin in april 2012, kun je op 28 juni 2013 als eerste genieten van een vijf-gangen diner dat zal worden klaargemaakt door een creatieve chef. Eten en drinken tussen het groen en mooie gewassen, met het uitzicht op de skyline van Rotterdam op de dakmoestuin van het Schieblock .

Stadslandbouw op een wel heel bijzondere plek en de eerste dakmoestuin na Brooklyn Grange NYC waar de gewassen niet in bakken, maar in de volle grond geteeld worden!

Op de dakmoestuin van het kantorencomplex Schieblock in Rotterdam worden niet alleen groente en fruit geteeld, maar er staat ook een bijenkorf, een ruimte met een educatief karakter en een paviljoen met een complete keuken. De verse dakproducten worden geoogst en geleverd aan lokale restaurants en de dakakkerswinkel ter plekke. Codum en Bureau ZUS maakten het plan voor de ‘Dakakker’ dat samen met dakboerin Annelies Kuipers uit Haarlem werd ingericht en ingeplant. Op 19 september 2012 jl. won de Dakakker de JURYPRIJS GREENBUIDLING AWARD 2012. En terecht!

Op vrijdag 28 juni ga je van 18.00u tot 22.00u genieten van een 5-gangen diner, dat met zorg is samengesteld door de chef, en dat uitsluitend wordt klaargemaakt met biologische, lokale en bijzondere producten van het seizoen. Voor een aantal gangen maken we gebruik van de producten van de dakmoestuin. Verser kan haast niet. Dineren op grote hoogte aan mooi gedekte tafels tussen het groen en de schitterende gewassen van de moestuin.

Met behulp van onze partners begeef je je deze avond in een omgeving die niet alleen de smaakpapillen zullen prikkelen, nee, net als bij alle events komen ook hier weer alle zintuigen aan bod! Anders genieten, lekker en puur eten, in goed gezelschap.

Bezoek voor aanvullende informatie over Cool green events de website: www.coolgreenevents.com

Tot ziens op het dak!

Monica Abdoel 
Cool green events Food Art Music

Een Cool green event is niet compleet zonder de toevoeging van kunst en/of muziek. Tijdens het diner maak je op interactieve wijze kennis met jonge talenten en hun werken die gebaseerd zijn op duurzaamheid.


Praktische informatie

Dakmoestuin op kantorencomplex Schieblock, Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam. Woon je in de regio, kom dan met de fiets of ga met iemand mee. Kom je van ver en is de auto enige optie dan kun je parkeren in de omgeving. Let op; in heel Rotterdam is het betaald parkeren met je chipknip of creditcard. Vanaf Rotterdam Centraal station is het ongeveer 5-10 minuten lopen naar het Schieblock.


Het nieuwe hart van Rotterdam

De luchtsingel is een houten voetgangersbrug, gemaakt voor en door burgers en bedrijven. De brug vormt een ketting van nieuwe plekken: bouwplaatsen worden parken, donkere hoeken worden speelplekken en lege ruimtes transformeren tot voorzieningen. Hofplein wordt weer een levendig gebied met een hertenkamp en buitenbioscoop. De Luchtsingel is de start van het nieuwe hart van Rotterdam: jong, ondernemend, cultureel en innovatief. De Luchtsingel laat het Hofplein eindelijk weer bruisen. Kijk voor meer informatie: www.luchtsingel.org


Join the Pipe

Kraanwater is er natuurlijk voldoende op tafel tijdens Cool green events, al dan niet op smaak gebracht met verse kruiden van het dak. Maar er is ook een mobiele tap van Join the Pipe aanwezig waar iedereen naar wens van kan tappen. En wil je na afloop nog wat water mee voor onderweg, maar heb je geen waterfles bij je, dan is er deze avond de mogelijkheid een waterfles van Join the Pipe te kopen. En je steunt er net als wij een van de mooie doelen van Join the Pipe bij. Cool toch?


Een primeur welke je niet mag missen!

Het allereerste diner op de dakmoestuin van het Schieblock. En er zijn nog plekken voor deze primeur! De prijs voor een onvergetelijke avond aan tafel op deze unieke locatie bedraagt Euro 50,00 pp inclusief welkomstdrankje, water uit de Join the Pipe tap en home-made sappen met verse kruiden. Een mooie selectie biologische wijnen kunnen naar wens bij de gerechten geserveerd worden (betaling van wijn kan enkel op locatie verricht worden, na afloop van het diner). Boek direct je ticket 


Wandelen door de moestuin

Er zijn echt zoveel heerlijke en bijzondere gewassen verkrijgbaar in de moestuin op het dak van het Schieblock. Zoals hier op de foto; de Vicia faba, oftewel de Tuinboon in volle groei. Maar er groeit ook Vijg, Radijs, Snijbiet, Courgette, Artisjok, Kiwi, kruiden, eetbare bloemen en nog zoveel meer. Na het welkomstdrankje en vlak voor we aan tafel gaan, eerst een rondleiding op het dak, zodat jullie zelf kunnen zien hoe betoverend het hier boven is. 


Chocolade munt graag

We eindigen de avond in de Cool green mobiele theetuin met een keuze uit verschillende verse biologische kruiden van het dak. Er groeien momenteel zoveel mooie smaken, aardbeienmunt, bananenmunt, ananasmunt en nog veel meer. Voor de liefhebbers is er slow koffie, met of zonder verse kruiden. 


Culinaire events

Cool green events organiseert culinaire crossover events, gebaseerd op drie componenten: FOOD, ART & MUSIC. Componenten die één ding gemeen hebben; creativiteit, die geuit wordt binnen de bandbreedte van wat ecologisch,- en duurzaam is. Duurzame, culinaire evenementen waar je aan tafel schuift voor lunch of diner, een proeverij, festival of workshop. Bij elke verschijningsvorm draait het om het serveren van biologisch, goed, verantwoord en kwalitatief eten, op de meest gekke, leuke, en mooie locaties in binnen- en buitenland, compleet gemaakt door de toevoeging van duurzame kunst en live muziek, waar je als gast op een uitdagende en interactieve manier kennis maakt met het werk van jonge talenten.

Omdat Food, Art & Music niet gebonden zijn aan grenzen heeft Cool green events vanzelfsprekend een internationaal karakter, al was het alleen om de toegankelijkheid van invloeden en inspiratie mogelijk te maken. Cool green events zijn rondreizende culinaire evenementen vanuit een thuisbasis in Nederland. Reis met Cool green events mee, kom genieten op een bewuste, avontuurlijke manier en laat niet alleen de smaakpapillen prikkelen, nee alle zintuigen komen zeker aan bod met Food, Art & Music. Kijk voor meer informatie op www.coolgreenevents.com
Copyright © 2013 Cool green events, All rights reserved.

Bij algemene vragen:
letters@coolgreenevents.com