Copy
Nieuws van Stichting Groengracht
View this email in your browser
Neem een Plukabonnement!


Ineens weet je het! Je wordt plukker. Vanaf april kun je plukker worden in de PROEFtuin. Veertig weken lang zelf je wekelijkse portie groenten en kruiden plukken. Gezond, groen en lokaal. En we bieden regelmatig recepten aan. Een plukabonnement kost € 250,- dat is € 7,35 per week.

Je bent als plukker elke week welkom en je kunt dan vijf porties per week oogsten. Het oogstseizoen loopt van eind april tot december/januari. Er is dit jaar plek voor dertig plukkers dus wees er snel bij. Opgeven? Mail naar proeftuin@groenkracht.nl. Lees meer over het plukabonnement.
NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook bij ons kun je een dag(deel) meehelpen. Opgeven via NLDoet.

Delftse PROEFtuin, 11 maart
Om de Delftse PROEFtuin klaar te maken voor het seizoen 2016 gaan we onder meer de paden voorzien van een nieuwe laag houtsnippers en een onderkomen voor kinderen maken. 

Poptahof, 12 maart
In de Poptahof komt een nieuwe buurtmoestuin en zo krijgen kinderen van de school een groene, eetbare schooltuin tot hun beschikking, waar ze zich kunnen verwonderen over de natuur.

Comité van aanbeveling

In 2015 is een Comité van Aanbeveling van Stichting Groenkracht opgericht. De leden van het Comité vergroten de bekendheid van Groenkracht binnen hun eigen netwerk. Op onze website stellen een aantal leden zich voor o.a. topkok Yuri Verbeek.
 
Cursus moestuinieren

Corrien van Ruijvenstart start binnenkort een cursus Moestuinieren. Meer informatie hierover staat op haar website.
 
Bijeenkomst met ruilactie & film

Vrijdag 4 maart is er een leuke bijeenkomt in de Loods015 voor iedereen.Tijdens het informeel samenzijn met hapjes en drankjes kun je vanaf 15.30 uur overtollige zaden met elkaar ruilen. Om 17.00 uur start TINGELEN de movie, een film over de waarde van tijdelijk gebruik in de Spoorzone en het realiseren van de Delftse PROEFtuin.

Tingelen
Ron Blom van Tingelen was de afgelopen jaren zeer actief in de Spoorzone en realiseerde samen met veel buurtbewoners onder andere het voetbalveldje, een versierde Loods015, realiseerde een schildering op het elektriciteitshuisje, een bijenhotel, en een echt Tingelenspel. Reserveren voor de bijeenkomst via groen@groenkracht.nl


 
Bedrijfsuitjes

We organiseren regelmatig bedrijfsuitjes rond de thema´s gezond eten, stedelijk groen, permacultuur en moestuinieren met rondleidingen, lezingen of workshops bijvoorbeeld pestomaken in Delftse PROEFtuin. Zoek je ook zoiets voor je bedrijf? Dat kan! Wij maken graag een programma op maat. Wij organiseren onze uitjes samen met Yogastudio Jnana. Lees meer hierover.
Workshop Kinderen in de groene stad

Groen Dichterbij organiseert op 18 feb. de workshop ‘Kinderen in de groene stad’ in de Papaver. Tijdens de workshop vertelt buitencoach Jennifer Smit hoe kinderen natuur beleven en hoe je een spelactiviteit voor kinderen kan ontwikkelen op jouw buurtinitiatief. Meer hierover leest u hier. 
 

Volg ons op twitter | volg ons op facebook | volg ons op Pinterest
 
Stichting Groenkracht
groen@groenkracht.nl
www.groenkracht.nl