Copy
Nieuws van stichting Groenkracht
View this email in your browser
Kluswerk in buurttuinen

Niet alleen in de Delftse PROEFtuin wordt geklust, ook in de verschillende buurtuinen. Kinderen en volwassenen gingen samen aan de slag. In het Gillis Paradijs en buurttuin Bijentuin hebben de tuiniers bordjes en hekjes gemaakt om de tuinen beter te kunnen beschermen. Verder lezen
Bijzondere donatie

Onlangs maakte een particulier ons zeer blij met een mooie donatie ter gelegenheid van zijn pensioen. Als afscheidscadeau kon men een donatie schenken aan de PROEFtuin. Wij stonden ook met een standje op zijn afscheidsreceptie.

Wil je vriend worden en onze PROEFtuin financieel steunen? Dat kan! Je bent al vriend voor een bedrag van 20 euro. Je kunt vriend worden door een machtigingsformulier op te sturen. Klik hier voor meer informatie.
 
We hebben een keet!

Sinds kort staat er op het terrein van de Delftse PROEFtuin een heuse keet. We kunnen er schuilen als het regent. En natuurlijk ook samen koffie drinken.
De keet kan wel een opknapbeurt gebruiken dus dat kunnen we ook op 11 juli aanpakken op de extra klusdag.

Groenkracht Steunen?


Spreken onze doelen jou aan en wil je een bijdrage leveren? Bijvoorbeeld meehelpen met activiteiten of leveren van materialen? Laat ons weten wat je wilt doen. Als je mee wilt helpen kun je je van tevoren inschrijven.
 
Een plukker aan het woord

Martina Huijsmans heeft een plukabonnement. We vroegen haar of het bevalt.
"Het plukabonnement bevalt goed. Het aanbod is gevarieerd en lekker. Het is steeds een verrassing waar we mee thuiskomen. Sla is favoriet en dat komt goed uit, want er is volop sla te oogsten."
Vind je het makkelijk om de groente te verwerken? 
"Voor de meeste groenten heb ik wel een recept. Je kunt alle kanten op met groenten: soep, salade, hartige taart of gewoon roerbakken. En anders vind ik wel een recept op internet."
Heb je nog kooktips voor de lezer?
"Gewoon koken in water doe ik bijna nooit, wel stomen, roosteren of blancheren.
Tip: verse tuinbonen zijn kort gekookt op zijn lekkerst in een salade met munt en Parmezaanse kaas."

Meer tips van Martina lees je regelmatig op haar tweets: @Mar10aH
Extra klusdag 11 juli

Zaterdag 11 juli is er een extra klusdag gepland. Wat gaan we die dag doen?

We plaatsen regentonnen, we markeren de bedden en maken zitjes. De keet verdient ook wel een opknapbeurt. De tijden zijn zoals gebruikelijk op zaterdag van 10 tot 14.00 u. met uitloop zolang er genoeg mensen zijn. We horen graag als je wil meehelpen, ook als je suggesties voor andere klussen hebt.
 

Volg ons op twitter | volg ons op facebook 
 
Stichting Groenkracht
Professor Bosschastraat 27
2628HL Delft
groen@groenkracht.nl
www.groenkracht.nl


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond voor de activiteiten van Stichting Groenkracht. Klik om uit te schrijven. Klik hier om je voorkeuren aan te geven.