Copy
Nieuws van Stichting Groenkracht
View this email in your browser
Eerste Oogstfeest in de PROEFtuin

Zaterdagmiddag 26 september: zet deze datum in je agenda! Tijden de nationale Burendag organiseert Groenkracht namelijk een Oogstfeest in de Delftse PROEFtuin. We organiseren het feest samen met IVN en De Groene Motor.

De gedachte achter Burendag is dat buurten socialer en leuker worden. Daar doen wij van harte aan mee. Tijdens het feest is er een markt, er zijn rondleidingen en onze vrijwilligers zorgen voor heerlijke hapjes en drankjes uit de PROEFtuin. Hou de website in de gaten voor het complete programma.
Tweede Lente?

Kort verslag van de eerste zomer van de Delftse PROEFtuin

Na enkele kurkdroge maanden is de grond op de PROEFtuin nu goed voorzien van regenwater. Terug van vakantie kreeg ik zelfs een beetje een voorjaarsgevoel. Sommige gewassen komen voor de tweede keer op, zoals raapsteeltjes. Veel bloemen zijn nu pas goed gaan bloeien: goudsbloemen langs het pad en cosmea's naast de kas. Ik verwacht binnenkort nog wat nieuwe blaadjes te zien aan de door de droogte geplaagde fruitbomen en bessenstruiken.
Toch denken we al aan de herfst. Om het volgende groeiseizoen goed voor te bereiden, liefst met meer plukabonnees, maken we eerst een beheerplan. Dat willen we deels eind oktober afhebben, zodat we tijdens de landelijke Natuurwerkdag op 7 november lekker veel werk kunnen verzetten.
De zomer sluiten we af met het Oogstfeest op 26 september. Ik kan alvast vertellen dat we gaan proeven wat iedereen thuis maakte van de oogst. Ik heb vorige maand al heerlijke bietenchutney geproefd. En nu hangt de kas vol tomaten. Ik daag de plukabonnees uit om daarmee aan de slag te gaan!

Marijtje, beheerder PROEFtuin
 

Help mee en steun Groenkracht!


Spreken onze doelen je aan en wil je een bijdrage leveren? Bijvoorbeeld meehelpen met activiteiten of leveren van materialen of donateur te worden? Laat ons weten wat je wilt doen een stuur en mailtje groen@groenkracht.nl.

Lees meer over vriend worden.

(foto: Marcel Boxmeer)
 
Cursus Moestuinieren

Vanaf donderdag 10 september geeft Rutger Spoelstra de cursus Gardening. Samen met Malik Tas leert hij je over permacultuur, moestuinbakken, bottle gardens en andere creatieve manieren van tuinieren. Deze cursus wordt aan de TU Culture gegeven, maar ook niet-studenten zijn van harte welkom. Meer info over de cursus vind je hier
Cursus Humisme in November

In dit Jaar van de Bodem organiseert Groenkracht, samen met Milieu Defensie Delft een tweedaagse bodemcursus Gevoel voor Humus. Op 14 en 15 november 2015, van 10.00-16.00 uur in De Papaver. Wil je meer leren over de structuur en textuur van de bodem, bodemleven, voedingsstoffen, schimmels en bacteriën? Lees meer hierover. 
 

Foodfestival

Op zondag 20 september vindt de tweede editie van het Food Festival plaats. Dit festival staat in het teken van gezond eten en wij zijn er present! Kom ons opzoeken.
Het festival is voor iedereen die een gezonde levensstijl belangrijk vindt of daarmee wil kennismaken. 

Aanrader

Cursus Ecologisch Tuinieren in oktober, georganiseerd door Velt in de Papaver, Meer informatie vind je hier.
 

Volg ons op twitter | volg ons op facebook | volg ons op Pinterest
 
Stichting Groenkracht
Professor Bosschastraat 27
2628HL Delft

groen@groenkracht.nl
www.groenkracht.nl


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt getoond voor de activiteiten van Stichting Groenkracht. Klik om uit te schrijven. Klik hier om je voorkeuren aan te geven.