Copy
Nieuws van Stichting Groenkracht
View this email in your browser
Groenkracht beheert of is betrokken bij acht Delftse moestuinen. De nieuwste tuin is Popta Garden. Lees in deze nieuwsbrief hierover meer. Lees meer over deze tuinen.
Nieuwe tuin: Popta Garden

In mei werd de nieuwe tuin Popta Garden geopend. Deze tuin ligt naast het nieuwe schoolgebouw van de Parkschool en de Horizon in de wijk Poptahof. In samenwerking met beide scholen, Woonbron, hovenier van der Heijden en de deelnemers is de moestuin aangelegd die gebruikt wordt door de scholen, maar waar ook ruimte is voor omwonenden. De tuin is financieel mogelijk gemaakt door Fonds1818 en GEM Poptahof. 

Het is een samentuin voor de scholen en de buurt; samen is de tuin aangelegd en samen wordt hij onderhouden. Er zijn o.a. vlinder- en bijenplanten, fruitbomen en fruitstruiken, groentebedden, kruidenspiralen, compostbakken en een wilgenpoort. Lees meer hierover

Zomers plukken!

De zomer komt eraan en wat is er mooier dan elke week je eigen groente plukken. Neem een plukabonnement. Veertig weken lang zelf je wekelijkse portie groenten en kruiden plukken. Lees meer hierover 
Midzomernacht

Vrijwilligers, medewerkers en bestuur genoten van een heerlijke midzomernacht in de PROEFtuin.

Bedrijfsuitjes

Zoek je een leuk uitje voor je bedrijf? Groenkracht kan een bedrijfsuitje organiseren bijvoorbeeld met een rondleiding en een workshop zelf pesto maken. Vraag naar de mogelijkheden.
Heb je onze vlag, de tasjes en de flyers al gezien?

 
Agenda

Donderdag 7 juli vanaf 19.30 uur
Wildplukwandeling in de PROEFtuin.

 Zaterdag 16 juli van 14 tot 15.30 uur
Educatieve wandeling in Delftse PROEFtuin: Zentekenen – Wouter van den Haak

Vrijdag 5 augustus van 15 tot 16 uur
Educatieve wandeling in Delftse PROEFtuin: wandeling, thema volgt

Zaterdag 20 augustus van 14 tot 15.30 uur
Educatieve wandeling in Delftse PROEFtuin: Zaaien – Anouk Winkler

Educatieve wandelingen in de PROEFtuin

Ken je al onze tweewekelijkse educatieve wandelingen? Ook in de zomer zijn er diverse wandelingen telkens met een ander thema. De wandelingen zijn gratis. Lees meer over deze wandelingen.


 
Wildplukwandeling op donderdagavond 7 juli

Edwin Cornelissen alias Bosbaas geeft enthousiast leuke en interessante wandelingen en workshops over eetbare wilde planten en paddenstoelen. In berm, bos, duin, hei, weiland, stadspark weet hij overal lekkers te vinden! Nu ook in de PROEFtuin!  Kijk hier voor meer informatie.

Volg ons op twitter | volg ons op facebook | volg ons op Pinterest
 
Stichting Groenkracht
groen@groenkracht.nl
www.groenkracht.nl