Se denne mail i en browser
Idrættens Analyseinstitut
Nyhedsbrev 110
November 2016

Store skolebørn vil helst være fri for voksenstyret leg og bevægelse i frikvartererne


På tværs af 12 kommuner er 56 pct. af eleverne i 4.-10. klasse uenige i, at de voksne skal være med til at sætte gang i lege og spil i frikvartererne, mens blot 16 pct. er enige. Foto: Colourbox.


Mange skolebørn er glade for bevægelse i skolens frikvarterer, men undersøgelser fra Idrættens Analysesintitut viser, at de ældste elever på mellem- og udskolingstrin er skeptiske over for voksenstyring i deres frikvarterer.

Eksperter vurderer, at det kræver særlig omtanke at organisere bevægelse i frikvartererne. 

Læs artiklen

Læs også idan.dk's omtaler af de seneste undersøgelser på skoleområdet


Nedenstående artikler giver indblik i skolernes arbejde med at implementere bevægelse i skoletiden, effekterne af fysisk aktivitet blandt eleverne og samarbejdet med idrætsforeningerne om at gøre flere børn aktive.

Nyt studie viser sammenhæng mellem karakterer og kondital


Et studie fra AAU viser, at folkeskolelever med højt kondital scorer bedre karakterer i skolen end deres klassekammerater med lavt kondital.

Læs artiklen

Flere lærere bruger bevægelse i de boglige fag


En ny undersøgelse fra KORA viser, at der siden 2014 er sket en stigning blandt lærere, der gør brug af motion og bevægelse i timerne, men udbyttet er størst for de yngste elever.

Læs artiklen

Skoler og idrætsforeninger samarbejder om at gøre flere børn aktive


En ny undersøgelse fra CUR konkluderer, at konceptet ’Åben Skole’ har fat i mange foreninger, men der er forskel på, hvor højt skoler og foreninger vægter samarbejdet.

Læs artiklen

Hovedstaden halter bagud med bevægelse blandt skolebørn


Mange folkeskoler lever op til kravet om 45 minutters aktivitet i skoledagen, men de jyske regioner er langt bedre til at sætte skolebørn i bevægelse end Hovedstaden og Sjælland, viser en undersøgelse for TrygFonden og Dansk Skoleidræt.

Læs artiklen

 

 Følg Idan på:
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Share
Tweet
Share
Forward
Idrættens Analyseinstitut 2016