Dos Rally Costa Brava en dues setmanes consecutives
 

El 2016 els dos Rally Costa Brava tindran lloc al llarg de dues setmanes consecutives. Al 64 Rally Costa Brava FIA (velocitat i regularitat per a vehicles clàssics, 11 i 12 de març), el seguirà el XIII Rally Costa Brava Històric, que se celebrarà del 17 al 20 de març, amb seu a Lloret de Mar encara que la sortida es donarà des de Barcelona. Aquest ral·li està obert únicament a la regularitat per a clàssics, sent puntuable per al FIA Trophy Historic Regularity Ral·lis.
 


Fer clic sobre el cartell corresponent per a la nota de premsa del:
64 Rally Costa Brava FIA (esquerra) i XIII Rally Costa Brava Històric (dreta)
 
 
L'Històric canvia de dates
17 a 20 de març. Lloret de Mar exhibeix el seu llegat; Barcelona dóna la sortida
 

Només cinc dies després d’haver finalitzat el Rally Costa Brava FIA començarà la XIII edició del Rally Costa Brava Històric. Lloret de Mar serà la base d’una prova que constarà de tres etapes concentrades en dues jornades, si bé la sortida es donarà des del Port Vell de Barcelona (OneOcean Club). D’aquesta manera, el ral·li deixa el mes d’octubre per passar a celebrar-se al març, una autèntica novetat amb la qual l’organitzador vol mantenir en actiu, durant dues setmanes, els pilots apassionats pels cotxes clàssics i la regularitat. La cita és puntuable per al FIA Trophy Historic Regularity Rallies 2016, obrint així el calendari europeu de vuit cites, estrenant-se en ella les ECOseries (2a etapa).Aquesta XIII edició constarà de tres etapes (18, 19 i 20 de març), amb un recorregut total d’uns 1.000 km, la meitat d’ells corresponents a trams de regularitat, desconeixent-se encara el nombre exacte (en l’última edició van ser més de 40). L’itinerari de les dues primeres etapes es publicarà el 17 de març (19:00h), encara que fins al dia 18, amb l’entrada al parc tancat, no es lliurarà el road-book als participants, per evitar així que els equips hagin pogut entrenar amb anticipació. Per donar més dificultat i emoció a la cita, el recorregut de la tercera i última etapa serà secret fins que finalitzi la segona.

Aquesta fórmula que empra RallyClassics per a un altre dels seus ral·lis estrella, és molt apreciada pels inscrits, ja que la classificació sol fluctuar força durant tota la seva disputa i la classificació resulta incerta fins a gairebé els seus últims instants, especialment per les sorpreses que confereixen un final que, en aquesta ocasió, pot complicar-se encara més si les condicions climatològiques no acompanyen, ja que gel, boira i fins i tot neu, poden fer acte de presència per la zona en la qual es disputarà. S’establirà un tram de calibratge d’uns 8 kms, que serà publicat amb uns dies d’antelació a la web www.rallyclassics.org.Lloret–Barcelona-Lloret

Dels detalls ja coneguts, destacar que el dijous 17 de març les verificacions tècniques tindran lloc de 18 a 20 hores a l’Hotel Evenia Olympic Palace, base, al seu torn, del ral·li. L’endemà els vehicles es traslladaran a Barcelona, on quedaran en règim de parc tancat a les 13.30 hores a l’exclusiu OneOcean Club, on la bonica caravana podrà ser admirada pel públic que es desplaci al Port Vell de la Ciutat Comtal. Després d’una benvinguda amb autoritats i el lliurament dels carnets de ruta, el primer participant prendrà la sortida del podi a les 15.00 hores.

El final d’aquesta primera etapa serà ja a Lloret de Mar, que des d’aquest moment capitalitzarà tota l’atenció. Serà al podi instal·lat al Passeig Marítim i en plena matinada: 03.15 hores del dissabte 19. La segona etapa començarà a les 11.00 hores des d’aquest mateix escenari, per finalitzar a les 20.00 hores. Aquest mateix dissabte arrencarà la tercera i última jornada de ral·li, a les 22.00 hores i amb molt poc temps perquè els pilots i copilots puguin descansar. El final del ral·li està previst a les 03:30h del diumenge dia 20 al podi de Lloret, publicant-se els resultats a les 05.00 hores. El Passeig Marítim de Lloret serà escenari també del lliurament de trofeus als guanyadors, que s’esdevindrà a les 11:30h d’aquest mateix 20 de març.

Les inscripcions per aquesta prova es van obrir ja el desembre i es tancaran el 14 de març. Els preus d’inscripció són cuidats al màxim per facilitar l’esforç de pilots i equips, amb molts descomptes que premien especialment la continuïtat de participació en aquesta cita, així com els vehicles ‘eco’ o els formats per dones, i fins i tot els tàndems que aspiren a trofeus com el Papi Babler (que l’edat de pilot i copilot sumi més de 110 anys), o Júnior (que tots dos sumin màxim 60).L’exclusiu OneOcean Club s’uneix al Rally Costa Brava Històric

Els patrocinadors d’aquesta XIII edició són Lloret de Mar i EsportsCat de la Generalitat de Catalunya. RallyClassics compta també amb la col·laboració en aquesta edició de OneOcean Club. Es tracta de l’exclusiu club privat del port esportiu OneOcean Port Vell, inaugurat a principis de 2015 i concebut per unir, en un espai singular i distingit, als tripulants i amos dels súper iots amb la societat catalana. Aquest exclusiu club compta amb un restaurant i cocteleria amb unes increïbles vistes panoràmiques de Barcelona. Per tenir accés a les seves instal·lacions és necessari registrar-se com a soci a través de la seva pàgina web: http://www.oneoceanclub.es.

Barcelona, SEAT, Moritz i Blunik també donaran suport a la cita.

Tots els detalls d’aquest XIII Rally Costa Brava Històric a l’enllaç http://goo.gl/rqPMUP


 
Fotos libres de derechos: Jaime Palau-Ribes, Adrià Masferrer, Ramon Puig, Maria Comas, Miquel Liso, Manel Cabot

De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS, pulse "Darme de baja de la lista".

D'acord amb la Llei vigent, li enviem aquesta informació de premsa (no comercial) que li arriba automatitzada a través del nostre sistema electrònic. Si no desitja rebre més notes de premsa trameses per JAS, premi "Darme de baja de la lista".