Final de les BMW Classic Series by RallyClassics 2016 al Circuit de Barcelona-Catalunya
 
·Quart títol per a José Luis Marcó (Porsche); i primer de Juan Carlos Martín (Yamaha)
 
En l'última cita es comptabilitzen 180 participants i s'imposen Jaume Campreciós (Porsche) en cotxes i la Yamaha del llorejat Martín en motos
 
Baixada de bandera per les ECOseries, amb victòria de Joan Mussull (Mazda) després de comptabilitzar-se eficiència i regularitat, i de Sergi Giralt (Mercedes) en ELECTROseriesJosé Luis Marcó (Porsche) i Juan Carlos Martín (Yamaha), Campions 2016

Circuit de Catalunya, 25 de setembre de 2016. José Luis Marcó (Porsche 911 T) s'ha proclamat vencedor de les BMW Classic Series 2016, un triomf que el confirma com el gran especialista en aquest campionat de regularitat en circuits per vehicles clàssics. Marcó ja va aconseguir anteriorment els títols al 2009, 2010 i 2014. L'última prova de la temporada en quatre rodes ha estat per Jaume Campreciós (Porsche), cosa que li ha permès proclamar-se subcampió. En motocicletes, un certamen més jove en el temps, s'ha imposat Juan Carlos Martín (Yamaha), pilot que ha aconseguit a més el triomf en el Circuit, cita que ha viscut un gran ambient festiu, amb 180 pilots en pista.


Jaume Campreciós (Porsche) i Jordi Martínez-Francesc Palau (VW Golf)

Després de vuit temporades com a campionat, les BMW Classic Sèries han demostrat ser un vedat gairebé tancat dels pilots amb Porsche, atès que han estat els victoriosos en totes elles a excepció d'una, la de 2013, en la qual s'imposava el VW Golf de David i Jordi Tarín. D'aquests títols, quatre tenen el mateix protagonista, José Luis Marcó, qui avui ha tornat a ser el millor en la primera màniga de cursa i assegurant-se així matemàticament la corona, veient com Jaume Campreciós, aquest amb un Porsche 944, s'imposava en la segona i en la final combinada de totes dues, podent rubricar a més el subcampionat. El tercer lloc del podi final era per al tàndem Francesc Palau i Jordi Martínez (VW Golf), segons en la final catalana per davant de Carlos Miró (Porsche 924), 4t del campionat.
 
Automòbils - Circuit de Barcelona-Catalunya
1-Jaume Campreciós (Porsche 944), 139 punts
2-Jordi Martínez-Francesc Palau (VW Golf GTI), 141 punts
3-Carles Miró (Porsche 924), 162 punts
4-Tieno Viler de Ariceta-Christian Cabot (Ford Escort Mk 1), 185 punts
5-Juan Manuel Andreu-Jessica Andreu (Garbí GTS), 187 punts
6-Francis Dastarac-Gregory Piaud (Porsche 911 Carrera 3.0), 201 punts
7-Eric Lasserre (Caterham Seven), 202 punts
8-Joan Pedragosa-Josep Beltri (Lotus Seven), 205 punts
9-Eduardo Conde Muntadas-Eduardo Conde Lucaya (BMW 3.0 CSI), 224 punts
10-Eric Geeraert (Westfield Aerorace 300), 261 punts
Etc. fins 59 classificats
 
Final campionat
1-Josep Lluís Marcó (Porsche 911 T), 173,75 punts
2-Jaume Campreciós (Porsche 944), 141,50 punts
3-Francesc Palau (Volkswagen Golf GTI), 136,5 punts
3-Jordi Martínez (Volkswagen Golf GTI), 136,5 punts
4-Carles Miró (Porsche 924), 128,5 puntsEn motocicletes, seguint la tònica de les proves anteriors, Juan Carlos Martín i la seva Yamaha FZ 750 aconseguia el doblet, primer guanyant la cita del Circuit després de les dues mànigues de cursa (que han vençut, respectivament, les Honda d'Àlex Anglès i Óscar Martín) i seguidament imposant-se en el campionat que es tancava també a l’autòdrom català, seguit en el podi per Helder Ricardo Almeida (Honda CBR F600), avui també segon, i del veterà però sempre molt eficaç Alejandro Tejedo (Ducati).
 
Motocicletes - Circuit de Barcelona-Catalunya
1-Juan Carlos Martín (Yamaha FZ 750), 36 punts
2-Helder Ricardo Almeida (Honda CBR F 600), 40 punts
3-Juan Manuel Ruiz (Yamaha FZR 600), 48 punts
4-Xavier Angrill (Yamaha FZR 600), 49 punts
5-Josep Ferrer (Yamaha FZ), 52 punts
6-Josep Benaiges (Suzuki GSX-R 750), 59 punts
7-Oscar Martín (Honda CBR 600), 60 punts
8-Eduardo Lorente (Yamaha FZR 600), 61 punts
9-Alex Anglès (Honda CBR F), 64 punts
10-Alejandro Tejedo (Ducati F1 750), 69 punts
Etc. fins a 49 classificats
 
Final campionat
1-Juan Carlos Martín (Yamaha FZ 750), 145 punts
2-Helder Ricardo Almeida (Honda CBR F 600), 127,5 punts
3-Alejandro Tejedo (Ducati F1 750), 104 punts
4-Josep Benaiges (Suzuki GSX-R 750), 97,5 punts
5-Andrés Fernández (Yamaha FZR 600), 76 punts


 
Aquesta final de festa de les BMW Classic Series s'ha caracteritzat per un ambient replet d'activitats paral·leles al rodar en la pista. L'aparcament era gratuït per a tots els assistents amb vehicles clàssics o amb models BMW, marca patrocinadora del campionat. El village ha estat replet d’estands pensats per al gaudi de tota la família: simuladors; exposició de vehicles GT i Clàssics BMW; cotxes infantils a pedals; Drive Me; photocall Moritz; set de televisió; espai Coca-cola; escenari amb grups de música en viu, en el qual han actuat ‘Zàping Trio’ i ‘Sabine van Waesberghe’; zona de Chill Out; Zumba fitness benèfica… Aquesta trobada també ha comptat amb la presència de la Fundació Vicente Ferrer, que ha recollit fons per comprar bicicletes per a escolars de l'Índia.
 
Tot plegat s'ha amenitzat amb la participació de personalitats o personatges famosos, com ha estat el cas d'Albert Salazar, un dels joves actors que conforma el planter de cuiners de la sèrie de TV3, La Riera, que ha participat amb un BMW elèctric en el citat campionat verd, igual que el també actor en el repartiment de Torrente, Eloy Yebra (Nissan); o Isabel Muradàs (Regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona), Santi Manzano (Director General de Moritz) i Ivan Tibau (exSecretari General d’Esports de la Generalitat), que ho han fet tots ells a les mànigues de les BMW Classic Series. Cal destacar, un any més, la participació del pilot de BMW Barcelona Premium, Eduardo Conde, l'únic que ha competit en els dos campionats, en dues i quatre rodes, ocupant en tots dos un lloc en el top ten.
 
Aquesta última cita ha tingut en pista a 180 pilots, si es compten totes les especialitats, un gran èxit de participació que s'ha mantingut en el desenvolupament de totes les proves del calendari 2016, en aquesta ocasió amb diversos cotxes Sport (prototips i barquetes) que han donat color al gran parc de vehicles present en aquest final de festa. Alex Romaní, màxim responsable de les BMW Classic Series, agraïa la col·laboració de totes les marques que han fet possible la vuitena temporada del certamen i destacava, a més, el fair play que sempre es viu en cada prova: “La maduresa aconseguida per aquest campionat que agrada tant als afeccionats als cotxes clàssics com als de les motocicletes, i que eleva a un primer plànol la regularitat en circuits. Un any més, tanquem molt satisfets”.


 
Final per les ECOseries, amb protagonisme de Mazda i Mercedes
La primera temporada del certamen de regularitat i eficiència per a vehicles respectuosos amb el medi ambient organitzat sota la batuta de RallyClassics, organitzador també de les BMW Classic Sèries, ha vist la participació de 18 vehicles i la victòria de Miquel Martín (Mazda MX5) i d'Alfonso Peralvo (Renault Mégane) en les dues mànigues de cursa. En el còmput global de regularitat s'imposava el Mercedes Clase A d’Albert de la Torre, però en la suma de consum més regularitat era Joan Mussull (Mazda MX5) qui vencia per davant del propi De la Torre i del seu company Miquel Martín. Magda Oliver (Mercedes Clase C) guanyava en ECOdames, categoria en la qual aconseguia també el títol. En ELECTROseries, la victòria era per un altre gran de la regularitat, Sergi Giralt (Smart Electric Drive).
 
Amb la cita catalana, Miquel Martín s'adjudica el títol de les ECOseries, seguit de Joan Mussull i Albert de la Torre. En els cent per cent elèctrics, ha guanyat Xevi Casas (Tazzari Zero), amb Sergi Giralt subcampió, encara que aquesta classificació és provisional en faltar la confirmació oficial per part de la FCA.

 
Miquel Martín (Mazda), i Sergi Giralt i Albert de la Torre (Mercedes)
 
Classificació ECOseries, Circuit de Barcelona-Catalunya
1-Joan Mussull (Mazda MX5), 52,50 punts
2-Albert de la Torre (Mercedes Clase A 200 CDI), 52,50 punts
3-Miquel Martín (Mazda MX5), 42 punts
4-Magda Oliver (Mercedes Clase C 220 CDI), 42 punts
5-Arnaud Desnouck (Volkswagen Golf), 34,50 punts
 
Classificació ELECTROseries, Circuit de Barcelona-Catalunya
1-Sergi Giralt (Smart Electric Drive), 60 punts
2-Xevi Casas (Tazzari Zero), 51 punts
3-Josep Chaume (Nissan Leaf), 45 punts
4-Hiram Danimbe (Nissan Leaf), 39 punts
5-Eloi Yebra (Nissan Leaf), 33 punts


Martin-Musull (Mazda), Campió i subcampió ECOseries; l'actor Albert Salazar va participar amb BMW

Totes les informacions, classificacions i temps es poden consultar a www.rallyclassics.org
 
Fotos lliures de drets gentilesa de Ramon Puig, Fafael Llandres i Rosa Tantiñà (JAS)
www.jas.es · @JASInfoService
+34 93 885 22 56 · jas@jas.es
Darme de baja de la lista
 
Enviar a un amigo

Ver en el navegador

De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS, pulse "Darme de baja de la lista".

D'acord amb la Llei vigent, li enviem aquesta informació de premsa (no comercial) que li arriba automatitzada a través del nostre sistema electrònic. Si no desitja rebre més notes de premsa trameses per JAS, premi "Darme de baja de la lista".