Calafat inaugura el calendari de la regularitat clàssica en circuits per a automòbils i motocicletes

Llum verda a les BMW Classic Series 2016

Aquest dissabte, 9 d'abril, s'iniciarà la campanya 2016 de les BMW Classic Series, el campionat de regularitat en circuits per a vehicles clàssics que organitza RallyClassics. Amb una important llista d'inscrits en les modalitats d'automòbils i motocicletes, la qual cosa demostra una vegada més la maduresa d'aquestes sèries, a la sortida no hi faltaran els dos Campions que defensaran els seus títols: Francis Dastarac-Grégory Piau (Porsche 911) i Josep Benaiges (Suzuki GSX-R). Poden participar cotxes clàssics esportius de tot tipus fabricats fins a 1989, mentre que les motocicletes clàssiques hauran d'haver estat fabricades abans del 31 de desembre de 1989, i han d'anar equipades amb el motor, xassís i sistema de suspensions que corresponguin al model d'origen. 
El circuit de Calafat acollirà la prova debut d'aquest any, un esdeveniment que veurà sis mànigues diferents, dues per als cotxes i quatre per a les motos, atès que la gran inscripció en aquest apartat obliga a fer una doble graella de sortida. Els participants amb cotxe tindran 60 minuts d'entrenaments (de 10 a 11 hores), el mateix temps de que disposaran les motocicletes, dividit en mitja hora per a cada grup (d'11.10 a 12.10 hores).

Els cotxes realitzaran la primera màniga, d'una hora de durada, a les 12.20 hores. La segona, també de 60 minuts, serà a les 15.30 hores i, en aquesta ocasió, amb sortida tipus ‘Le Mans’. Els participants amb moto tindran pista per a les respectives mànigues a les 13.30 i 14.00 hores (segons graella) i a les 16.35 i 17.05 hores. La cita servirà també d'assaig lliure per als inscrits a les ECOseries que ho desitgin, activitat que tancarà pista poc després de les 18h.

Bona inscripció
La popularitat de les BMW Classic Series és ben palesa vista la gran inscripció de la qual gaudeix el campionat, que reuneix a un bon elenc dels millors pilots de la regularitat espanyola i catalana i que n’atreu també a molts de francesos, amb la important ‘Ecurie Pays Basque’ entre les que més participants aporta. Aquest any s'estrena també com a equip el ‘Porsche Center Barcelona’, amb dos grans pilots en les seves files, com són Josep Lluís Marcó i Carles Miró, entre d’altres. En motocicletes, la llista d'inscrits descobreix molts pilots que porten tota la vida triomfant, entre ells Alejandro Tejedo (Ducati), exguanyador de les 24 hores de Montjuïc. 
Festa i solidaritat al pàdoc
Amb el patrocini de BMW que en aquesta primera cita de l'any aportarà una infinitat d'activitats per a un públic eminentment familiar, RallyClassics seguirà aquesta tònica en totes les proves, convertint el pàdoc en una festa amb actuacions musicals i tot tipus de diversió per a petits i grans. Aquest any també es col·labora amb la Fundació Vicente Ferrer per ajudar a comprar bicicletes perquè nenes del sud de l'Índia puguin desplaçar-se a les escoles.

A la pista seguiran les novetats, en aquesta ocasió amb la creació de la ‘Challenge Nankang’, en la qual prendran part tots els participants que equipin aquestes cobertes racing de carrer, molt poc conegudes al nostre país i que des d'Holanda demanen pas per ser introduïdes en campionats de referència.

Les BMW Classic Series és un certamen que gaudeix amb un bon nombre d'adeptes competint, però també d'aficionats al món dels clàssics. RallyClassics va aconseguir al 2016 una xifra molt interessant: el resum televisiu final va ser vist a 10 milions de llars americanes, una cosa que li confereix una internacionalitat que fins ara no estava contemplada.


 
Altres quatre cites
Després de Calafat (9 d'abril), el calendari de les BMW Classic Series 2016 seguirà a Alcarràs (7 de maig), ParcMotor Castellolí (4 de juny, 3 hores de resistència), Calafat (3 de setembre) i Circuit de Barcelona-Catalunya (24 de setembre, final amb coeficient 1,5).
 
Totes les informacions, classificacions i temps es poden consultar a www.rallyclassics.org

Fotos lliures de drets: Ramon Puig

De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS, pulse "Darme de baja de la lista".

D'acord amb la Llei vigent, li enviem aquesta informació de premsa (no comercial) que li arriba automatitzada a través del nostre sistema electrònic. Si no desitja rebre més notes de premsa trameses per JAS, premi "Darme de baja de la lista".