BMW Classic Sèries a Castellolí:

Martínez-Palau (Volkswagen) guanyen la cita que apostava per la resistència


En motocicletes s'imposa Josep Benaiges (Suzuki) i recupera el lideratEls cotxes del podi de Castellolí
 
Les BMW Classic Sèries presentaven una gran novetat en la tercera cita de les BMW Classic Sèries, celebrada en el Circuit de Parcmotor-Castellolí, al seu apartat reservat a cotxes clàssics: el campionat de regularitat afegia la fórmula resistència, transformant-se en una prova de tres hores, sense entrenaments ni temps de referència. Aquesta veia en el lloc més alt del podi a Jordi Martínez-Francesc Palau (VW Golf GTI/Grup CMMC_Xerox), el tàndem que fins al moment havia estat tercer i segon a les dues cites anteriors i que, amb la seva actuació molt regular, aconseguia la primera victòria de l'any.
 
Amb aquest format tan diferent a l'habitual, la prova donava inici a les 19.00 hores, per veure la bandera de quadres a les 22.00 hores, després que al matí les motocicletes haguessin ocupat la pista. Això suposava que els participants en cotxes ‘patissin’ la calor d'una tarda plenament d'estiu i també les dificultats de la nit, una barreja que va agradar molt, unida a la resistència. Els equips podien realitzar tants girs com la seva estratègia dissenyés, sempre que superessin un límit atès que comptabilitzaven les 41 millors voltes de cadascun.
 
Després del tàndem Martínez-Palau es va classificar Jordi Alabart (Porsche 911), l'actuació del qual va ser de reconeixement ja que participava sol i precisament es va convertir en el pilot que va donar més girs, un total de 69. Tercers van ser els francesos Francis Dastarac-Grégory Piau (Porsche 911), guanyadors de l'anterior cita. Les diferents parades dels equips per als canvis de pilot i per repostar van donar diferents voltes a la general, i posaren emoció fins als últims compassos.
 
A més del podi final que van configurar aquests protagonistes, cal destacar el guanyador del Trofeu Júnior 30, que es va endur Jordi García i el seu Autobianchi (que també es va inscriure sol i va realitzar 57 voltes), i en escuderies la vencedora va ser, una vegada més, Ecurie Pays Basque.
 
Classificació de la 3a cita de les BMW Classic Sèries – Cotxes/Castellolí
1.Jordi Martínez-Francesc Palau (VW Golf GTI/Grupo CMMC_Xerox)-200 punts
2.Joan Alabart (Porsche 911)-232 punts
3. Francis Dastarac-Grégory Piau (Porsche 911/Team Bicha HR)-240 punts
4.Paul Vinches-Ives Balasse (Caterham Seven)-330 punts
5.Jordi García (Autobianchi A 112 Abarth)-358 puntsBenaiges (foto 1) i Tejedo (foto 3), s'alternen al capdavant

Benaiges (Suzuki), guanya la prova i recupera el liderat

Després de mostrar gran domini en la primera de les cites de les BMW Classic Sèries i veure's desbancat de la primera posició per Alejandro Tejedo (Ducati) en la segona d'elles, amb la seva Suzuki clàssica Josep Benaiges va recuperar les regnes del campionat a Castellolí, en pujar al podi en les dues mànigues de cursa. Aquesta regularitat li va donar la victòria de la tercera prova puntuable a l'apartat de dues rodes i, amb ella, es va alçar en el liderat provisional, amb Eduardo Conde (BMW) segon, seguit d'Alejandro Tejedo. Per mànigues, la primera d'elles veia el domini de Miquel Colomeda (Suzuki), amb Conde i Benaiges darrere; i la segona era guanyada per Josep Llort (Yamaha), secundat per Benaiges i Tejedo, separats en la classificació per només 4 punts, quan el certamen ha superat ja el seu equador.
 
Classificació de la 3a cita de les BMW Classic Sèries – Motos/Castellolí
1.Josep Benaiges (Suzuki GSX-R750RK)-46 punts
2.Eduardo Conde (BMW R90S Daytona)-51 punts
3.Alejandro Tejedo (Ducati 900SS)-52 punts
4-Josep Llort (Yamaha FZR 600)-57 punts
5-Miquel Colomeda (Suzuki GSX 750 EF)-71 punts
 
Provisional motocicletes
1.Josep Benaiges (Suzuki)-87 punts
2.Alejandro Tejedo (Ducati)-83 punts
3-Miquel Colomeda (Suzuki)-67 punts
4-Josep Llort (Yamaha)-54 punts
5-Daniel Alcalá (Yamaha)-52 puntsLa propera cita de les BMW Classic Sèries no serà fins al final de l'estiu, en concret el 19 de setembre, a Calafat (Tarragona).

Tota la informació i classificacions completes de les BMW Classic Sèries a www.rallyclassics.eu i als seus respectius facebook i twitter.

Fotografies lliures de drets: BMW Classic Series by RallyClassics (Autor: Ramon Puig)

De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS, pulse "Darme de baja de la lista".

D'acord amb la Llei vigent, li enviem aquesta informació de premsa (no comercial) que li arriba automatitzada a través del nostre sistema electrònic. Si no desitja rebre més notes de premsa trameses per JAS, premi "Darme de baja de la lista".