Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN

Morgen, Hemelvaartsdag, is HypotheekCompany gesloten.
Op vrijdag 27 mei zijn wij niet telefonisch bereikbaar. Heb je spoedzaken? Dan kun je mailen naar supportcenter@hypotheekcompany.nl En kan het wachten tot na het weekend? Dan heel graag!
Houd er ook rekening mee dat diverse geldverstrekkers, notarissen etc. vrijdag ook gesloten zijn of niet telefonisch bereikbaar! 
Geldverstrekker updates

Nieuwe hypotheekgids


De acceptatierichtlijnen van ASR zijn per 1 juni gewijzigd. Klik hier en download de nieuwe hypotheekgids. 

Meeneemregeling nu direct via HDN aan te vragen


Goed nieuws! Vanaf nu is het mogelijk om direct een bijBouwe hypotheek met meeneemregeling aan te vragen via HDN. Dank aan alle adviseurs die hier feedback over hebben gegeven. 

Hoe zit het ook alweer met de meeneemregeling van bijBouwe? 
In hoofdstuk 9.3 “Meeneemregeling” van de Acceptatiehandleiding beschrijven ze uitgebreid alle voorwaarden rondom de meeneemregeling. Sinds kort hebben ze ook een informatiepagina op de website staan. 

Nieuwe mogelijkheden in portaal ondernemersinkomen


Voor de aanvraag van een zakelijk inkomen (IKV) gebruik je bij BLG Wonen het portaal ondernemersinkomen.nl. BLG heeft een aantal aanpassingen gedaan, op basis van jouw reacties. Zo wordt het gebruik ervan nóg prettiger!
 • Het accountantsportaal: de accountant van de klant kan nu inkomensgevens invoeren en documenten uploaden
 • De invoerservice: snel een inkomensverklaring regelen, ook als je het druk hebt of als je wat hulp kunt gebruiken
 • Keuze ‘Onderneming’ wordt uitgesloten in het HDN schema: zakelijke stukken werden via een bepaalde keuze vanuit jouw Adviespakket in het rente-aanbod soms dubbel opgevraagd. Dit is hiermee verholpen.
 • ViiZ wordt toegevoegd als externe rekenmeester naast Raadhuys, Overviewz, Pentrax en Zakelijk Inkomen. 

Meer dan hypotheken


In mei is Centraal Beheer gestart met een nieuwe consumentencampagne, gericht op de oversluitersmarkt. Tijdens deze campagne bezoekt de mobiele escaperoom diverse plekken. 

Centraal Beheer biedt meer dan alleen hypotheken. Ook voor een eenvoudige ORV en 3e pijler-producten kun je bij Centraal Beheer terecht. 

Uitnodiging webinar


Sinds 11 mei staat MUNT de Desktop Taxatie toe voor bijna alle doeleinden. Tijd om het hybride taxatiemodel van Calcasa nader onder de loep te nemen!

Daarom nodigt MUNT je met veel plezier uit voor het volgende webinar:

TAXEREN ANNO 2022
Datum: woensdag 1 juni 2022
Tijd: van 12:00 tot 12:45

Wat is een hybride taxatie precies? Wat zijn de grote voordelen van op deze wijze taxeren? Waar moet je als adviseur op letten bij een Desktop Taxatie en waarvoor is dit type waardering het meest geschikt?

Op 1 juni praten ze je graag bij en bespreken ze wat de Desktop Taxatie voor jou en jouw MUNT-klant betekent. Daarnaast gaan ze samen met Tijs Pellemans van Calcasa dieper in op hun werkwijze van taxeren anno 2022.

MUNT houdt van interactie. Dus je bent tijdens dit Webinar van harte uitgenodigd om te reageren en vragen te stellen. 
Aanmelden? Klik hier

ORV aanvragen voor je zakelijke klant? Dan checkt NN het UBO-register


Vraag je voor je klant een zakelijke overlijdensrisicoverzekering bij NN aan? Dan gaan ze in het aanvraagproces de zogenoemde Ultimate Beneficial Owner (UBO) identificeren en controleren. Ze raadplegen hiervoor het UBO-register. Lees meer over het UBO-register en onze UBO-check.

Nestr update


Voor de acceptatie van je financieringsaanvragen heeft Nestr onder andere een recente aangifte IB nodig. Nestr accepteert de volgende varianten:
 •  aangifte IB2021;
 • tot 1 juni 2022 de aangifte IB2020
 • vanaf 1 juni 2022 de aangifte IB2020 met een uitstelverklaring van de accountant of de Belastingdienst;
Dit betekent dus dat vanaf 1 juni de aangifte IB2020 nog wel acceptabel is, mits deze gepaard gaat met een uitstelverklaring. Wordt je dossier na 1 juni 2022 beoordeeld, is deze verklaring vereist, dus voeg deze bij.

Nog eenvoudiger en sneller oversluiten


In het eerste kwartaal van 2022 zijn er in Nederland bijna 120.000 aanvragen gedaan om de hypotheek over te sluiten. Je weet als geen ander dat oversluiten op dit moment booming is vanwege de lage - maar stijgende - rente en de drukte op de huizenmarkt. Hierdoor kiezen veel huizenbezitters voor verbouwen (en verduurzamen).

Om het voor jou en jouw klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, wijst NIBC je erop dat het oversluitproces van NIBC Direct eenvoudig en snel is. Maak zoveel mogelijk gebruik van een desktop taxatie (let op! Tot maximaal 90% LTV) en een Inkomensbepaling Loondienst (IBL).

Wanneer je een reguliere aanvraag* hebt voor het oversluiten van de hypotheek, dan hoef je in principe deze vijf documenten aan te leveren:
 1. Legitimatie;
 2. Bankafschrift;
 3. IBL/ IKV/ MPO;
 4. Desktop taxatie;
 5. Overzicht huidige hypotheek.
Door gebruik te maken van dit oversluitproces houd je tijd over om meer woonwensen waar te maken. Dat is het effect van NIBC Direct. 

Nu minder gedoe bij echtscheidingen, tips bij rente aanbod én meer


Echtscheiding of meeverbinden, bij Obvion vanaf 18 mei 2022 Echt met minder gedoe!
Bij Obvion willen ze vlot financiële rust bieden met een gewijzigd en soepeler proces bij ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid of meeverbinden. Een relatiebreuk is vaak een vervelende en emotionele situatie die voor de klant snel en zo zorgeloos mogelijk geregeld moet worden. Om zo weer plannen voor de toekomst te kunnen maken. En daar houden ze bij Obvion graag rekening mee. Dit is nog maar een eerste stap voor dit verbeterproces, er volgt later meer. 

Hoe bieden ze vlot financiële rust?
 • De manier van aanvragen gaat eenvoudiger en sneller met het nieuwe interactieve aanvraagformulier.
 • De OHA experts denken met mee. 
 • Met een geoptimaliseerde stukkenlijst lever je meteen aan wat écht nodig is.
 • Soepeler proces en kortere doorlooptijden.
Das overzichtelijk!
Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid, mét of zonder een verhoging? Of wellicht wordt er een nieuwe partner toegevoegd aan de hypotheek? Obvion snapt dat elke
situatie anders is. Kijk hier hoe ze omgaan met diverse klantsituaties.

TIP: Houd geldigheid rente aanbod in 't oog. Met alle rentewijziging is het belangrijk om binnen de geldigheid van het rente aanbod het dossier compleet te maken en stukken te uploaden. 
 

Meer tijd voor kopers nieuwbouw en flexibel verduurzamen


De financiering van de woning van je klanten moet natuurlijk zo soepel mogelijk verlopen. Rabobank verlengt daarom tijdelijk de opnametermijn voor hypotheekoffertes van nieuwbouwwoningen met Basisvoorwaarden.

Veel nieuwbouwprojecten hebben te maken met vertraging. Onder andere door de beperkte beschikbaarheid van bouwpersoneel en materiaal. Rabobank ziet dat hypotheekoffertes met Basisvoorwaarden die ze verstrekken voor nieuwbouwwoningen daardoor niet altijd binnen de opnametermijn bij de notaris kunnen passeren. Daarom verlengen ze tijdelijk de opnametermijn voor hypotheekoffertes met Basisvoorwaarden voor nieuwbouwwoningen met maximaal 6 maanden.
 
Wijs je klant op flexibiliteit Rabo Groendepot
Rond de aankoop van de woning komt er veel op jouw klant af. Niet iedereen heeft in deze drukke periode tijd of zin om zich te verdiepen in de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. Het Rabo Groendepot biedt dan de flexibiliteit die jouw klanten waarschijnlijk goed kunnen gebruiken.

Dit bouwdepot is speciaal voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Zoals bekend zijn er ruimere leennormen voor klanten die hun (toekomstige) woning verduurzamen. Samen met de klant bepaal je welk bedrag van de hypotheek er in het Rabo Groendepot wordt opgenomen. Een aantrekkelijke mogelijkheid nu de energiekosten sterk toenemen.

Potje voor verduurzaming
Met het Rabo Groendepot heeft je klant twee jaar lang een potje voor verduurzaming tot zijn beschikking. Wanneer het schikt betaalt de klant hieruit de erkende energiebesparende maatregelen. Denk aan isolatie of de plaatsing van zonnepanelen of een warmtepomp. Of een combinatie van duurzame maatregelen. Zolang het geld niet wordt gebruikt, ontvangt je klant over het geld in het depot een rentevergoeding die gelijk is aan de te betalen hypotheekrente. Alle reden dus om klanten te wijzen op de mogelijkheden van het Rabo Groendepot. 

Woonnu verlengt de actie met gratis energielabel


Geen renteverhoging vandaag! Maar wel een verlenging van een mooie actie.

Actie verlengd: gratis energielabel t.w.v. 299 euro bij oversluiten naar Woonnu!

Wegens het succes van de actie van een paar weken geleden, heeft Woonnu besloten deze te verlengen. Goed nieuws, want een energielabel geeft je klant inzicht in de mogelijkheden om het huis te verduurzamen en zo te besparen op de energierekening. Ook levert het je klant mogelijk nog eens een extra rentekorting op!

Sluit voor 10 juni over naar Woonnu en je klant ontvangt een gratis energielabel t.w.v. 299 euro. Dit label is nodig om de hypotheekaanvraag compleet te maken.
Zie ook onze actievoorwaarden.

RENTETIP 1

10 JAAR NHG 2,89% | Vista hypotheek
Annuïtair en lineair 
 

RENTETIP 2

20 jaar NHG 3,15 | Lot Hypotheek
Annuïtair en lineair
 
RENTETIP 3
30 jaar NHG 3,33%* | Obvion Hypotheek
Annuïtair en lineair 
* met duurzaamheidskorting
Copyright © 2022 HypotheekCompany, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp