September 2022
Her har I denne måneds nyhedsbrev fra Spor med nyt fra foreningen, relevante arrangementer, bøger m.v.
Husk, at du også kan være med til at gøre vores nyhedsbrev levende. Har du kendskab til arrangementer, nyheder, blogindlæg, en ny bog eller noget helt femte, må du meget gerne sende et tip til kontakt@landsforeningen-spor.dk og mærk mailen med Nyhedsbrev.
God læselyst!
|
|
I lørdags, den 3. september 2022, holdt vi generalforsamling i Odense og på Zoom. Generalforsamlingen er altid en festdag, hvor vi sammen kan fejre os alle sammen: deltagere i Spor-arrangementer og netværk, medlemmer, frivillige og ansatte.
Hold nu op, et engagement og en lyst til forbedre vores forening der blev udvist, med gode debatter og beslutninger.
Hvis du ikke allerede har læst den skriftlige beretning, kan vi kun opfordre dig til at gøre det. Måske i mindre bidder 😉 for der sker så meget i Spor, at det faktisk fylder 19 sider, hvis beretningen bliver printet. Du kan læse beretningen her eller i den mail, der blev sendt ud lørdag den 27. august 2022.
Vi fik valgt en ny bestyrelse, der endnu ikke har konstitueret sig.
Medlemmer: Jennie Langenbach, Tom Hjorth, Margit Elisa Juhl, Thomas Antshukov Kjær, Kiss Andersen, Marian Bridget Connolly og Helle Cleo Borrowman.
Suppleant: Lene Falgreen.
Vi glæder os til at tage fat i et nyt foreningsår!
|
|
Mange hilsner
Bestyrelsen
|
|
|
Fundraising - status september 2022
Hidtil har Spor ikke haft mange timer til fundraising på ugentlig basis, cirka 5 timer. Vi begynder nu at skrue op for timeantallet, så vi kan sikre ansatte, også i længere projekter/bevillinger, og så vi kan sikre understøttelsen af frivillige/frivillige afdelinger + sikre løbende nye projekter til gavn for målgruppen. Dette har sekretariatet og bestyrelsen holdt møder om både før og efter sommerferien, og arbejdet med at finde timer til fundraisingen samt tilrettelæggelse af området pågår stadig.
Pt. har vi netop ansøgt om endnu en runde af projektet 'Rullende Cafemøder' via Socialstyrelsens puljemidler. Derudover har vi sendt en meget stor projektansøgning til TrygFonden for at understøtte det frivillige engagement i foreningen. Der er søgt til et 2½ årigt projekt, med fokus på nuværende og nye afdelinger, samt generelt at styrke rammerne for frivilligheden i Spor.
Der går noget tid, før vi får svar på begge ansøgninger. Det bliver sandsynligvis i november måned. Derudover er der søgt til et mindre projekt (under kr. 50.000) til ugentlig online yoga for voksne med senfølger af overgreb. Vi håber, den bliver imødekommet af Velliv Fonden.
Derudover er der som sædvanlig gang i de lokale afdelingers fundraising. De kommunale §18 midler bliver søgt, og vi har aldrig haft så mange §18 midler i foreningen som nu. Derudover har nogle lokalafdelinger mod på selv at søge midler til mindre lokale aktiviteter – både Nordea Fonden og Velliv Fonden har en mulighed for dette.
Al national fundraising går via Lærke i sekretariatet og al lokal fundraising går via Mikkel. I er altid velkomne med projektidéer, input og lign.
|
|
De bedste hilsner
Sekretariatet
|
|
|
|
Synlighedsdagen er en årlig temadag om senfølger af seksuelle overgreb i barndom og ungdom. I år finder den sted i disse fire byer:
Århus d. 9. september
Randers d. 22. september
København d. 24. september
Esbjerg d. 8. oktober
På denne dag er det muligt for senfølgeramte og deres pårørende at mødes og indgå i et fællesskab med ligestillede. For studerende og fagprofessionelle er der mulighed for at få en viden, man ikke kan læse sig til i nogle bøger.
Emnerne på Synlighedsdagen kan være meget forskellige men fælles er, at de handler om følgerne af fortidens overgreb. Oplægsholderne er mennesker, der selv har været udsatte, samt professionelle der belyser emnet ud fra en faglige vinkel.
Synlighedsdagen er et offentligt, åbent arrangement. Alle interesserede over 18 år kan deltage, det er gratis og kræver ikke medlemskab eller tilmelding.
Læs mere på synlighedsdagen.dk - her kan du også se programmerne for de forskellige byer.
|
|
Kære læser
Du vil i de fremtidige nyhedsbreve (såfremt der bliver ved med at være noget at vise) kunne læse om, hvordan forskellige medlemmer bruger kreativiteten og kunst, som hjælp i deres healings proces. Dette kan komme til udtryk via kunstværker, strik, skrivning, digte, hækling, maling - ja kun du definerer, hvad der kan være healende i din proces.
Hvis du selv har noget kreativt, du arbejder med, og som hjælper dig i din proces, og som du ønsker at dele med andre senfølgeramte, så send en mail til jeanette.hindberg@landsforeningen-spor.dk.
|
|
Af Anne-Marie Kjærside, medlem af Spor
|
|
Skrivning blev min ventil til at nå ind til mine tanker og følelser,
og i min kreative proces tog jeg ejerskab over min livshistorie
Kreativiteten har altid været en del af mit liv, da jeg er vokset op i et musikalsk og kreativt hjem. Mine forældre har altid bakket mig op, vist interesse og deltaget aktivt i og omkring min skole, min kreativitet og mine fritidsinteresser.
Min skriveinteresse startede allerede som barn. I dansktimerne var det bedste jeg vidste, når vi skulle skrive stil, og jeg har skrevet sangtekster og teaterstykker igennem min skoletid også. Det kreative udtryk har altid været en naturlig del af mig og mit liv.
Jeg har skrevet dagbog on/off igennem hele livet. Men det har altid været selvkritisk og med fokus på, hvor forkert, klam, anderledes og mindre værd jeg følte mig. Til trods for, at jeg kom fra et kærligt hjem, og til trods for at jeg havde gode veninder. Alligevel følte jeg mig altid anderledes og var ”på vagt”. Jeg var så bange for, at nogen skulle se ind bag facaden.
Derfor undrer det mig, at jeg nu er på vippen til at udgive en digtsamling omkring mit mest personlige og mest smertefulde hemmelige indre: Jeg har et barndomstraume, med seksuelle krænkelser og overgreb, som jeg blev udsat for af en ældre dreng, fra jeg var ca. 7 til 10 år gammel. Det blev aldrig opdaget, og jeg fik først modet til at bryde tavsheden, da jeg var i starten af 20'erne. Desværre formåede hverken jeg eller mine forældre at få brudt tavsheden. I stedet gemte vi det væk igen for hver især at passe på os selv, hinanden og familien, troede vi!
Jeg tænkte; ”jeg skal da bare tage mig sammen.” Så jeg satte facaden op igen, og 'tog mig sammen', indtil jeg ikke kunne mere. I 2015 blev jeg første gang sygemeldt med en behandlingskrævende svær depression. Vejen hertil, hvor jeg er i dag, er en længere historie.
Det var først for ca. tre år siden, at jeg tog mod til mig og stille og roligt begyndte at tale med min psykolog om tanker og følelser omkring mit barndomstraume. Derfra er der sket meget.
Vi må hver i sær finde vores vej i vores helingsproces, men jeg tror ikke på, at vi heler os selv i tavshed, tværtimod. Min personlige oplevelse er, at mange af mine senfølger er blevet mindre fremtrædende, efter jeg har åbnet op, først i terapi og så i mine nære relationer. Det har været svært at finde ind til mine egne følelser og tanker. Dertil har skriveterapi, i samspil med samtaler med min psykolog, været et godt redskab, og skrivningen er blevet en ventil for de svære tanker og følelser. Fra skriveterapien begyndte skrivelysten og glæden ved ordenes magi at spire i mig igen. Jeg begyndte at skrive små digte, men det var længe en privat ting. Først da jeg sad med ca. 50 digte, fortalte jeg min mand, at jeg overvejede at udgive en digtsamling. Han har været en støttende, kærlig og konstruktiv sparringspartner i hele processen - fra sygdom og igennem hele min helingsproces. Det er jeg ham evigt taknemmelig for.
Skriveglæden er blevet vækket i mig, og jeg har lyst til at lege og videreudvikle min kreative skrivning. Derfor meldte jeg mig i foråret i et online skrivefællesskab; ”Klub bare Skriv”, hvor jeg er en del af et fællesskab med andre skriveglade mennesker. Det giver mig livskvalitet at bruge ordene både kreativt og som en ventil for mit sind.
Jeg vil gerne bryde tavsheden og tabuet omkring barndomstraumer og senfølger i voksenlivet, og samtidig inspirere andre til at søge hjælp og viden, f.eks. igennem Landsforeningen Spor og/eller Kvisten. Min helingsproces af mit barndomstraume blev 'nemmere', da jeg mødte andre overlevere, og fandt ud af, at der var 'andre som mig'. Det er i fællesskaberne med andre overlevere, og i de nære relationer som rummer mig med både min smerte og glæde, at jeg heler og finder min vej. Jeg ejer min livshistorie på godt og ondt, og jeg vil ikke gemme mig bag en facade mere. Jeg har fundet en måde at ventilere mine tanker og følelser på, så de bliver mindre farlige. Jeg er godt på vej, og glæder mig over alt det gode i livet og over, hvor meget kærlighed og nærhed jeg pludselig oplever i mit liv. Selv de dage, hvor mørke skyer er for solen, minder jeg mig selv om; at der er en ny dag i morgen, og jeg er elsket, og livet er trods alt kampen værd. Lyset kommer igen.
Find mig på:
Facebook: Anne-Marie Kjærside – offentlig
Instergram: anne_marie.kjaerside
|
|
|
Science Shows Something Surprising About People Who Love to Write
Undersøgelser viser, at det kan have store helbredsmæssige gevinster at skrive om sine traumer og følelser.
|
|
|
Dissociativ Amnesi er en manglende evne til
at huske minder – specielt ved traumer
Dissociativ Amnesi kommer ofte af enkelte eller gentagne traumatiske begivenheder med et stort antal traumatiske oplevelser. Det er vigtigt at tage Dissociativ Amnesi alvorligt, da den kan blive vedvarende og forårsage, at man glemmer nye traumatiske hændelser, når de opstår.
|
|
|
Kunsten å bearbeide følelser
Den norske artikel giver et nuanceret billede af, hvordan følelser opstår gennem både neurologiske, biologiske og psykologiske faktorer.
Der gives også et indblik i, hvordan følelser kan tænkes ind i behandling uden at skulle være noget, man enten skal kontrollere eller ventilere. I artiklen opstilles 7 systemer som kan bidrage til, at man kan fokusere på de grundlæggende følelser fremfor de symptomer der viser sig.
En lang og lidt nørdet artikel, som er virkelig oplysende, nytænkende og utrolig spændende, hvis man har en interesse i emnet.
|
|
|
|
5 Ways Almost All of Us Misunderstand Our Emotions
Det er (desværre) helt almindeligt at fejlfortolke sine egne og andres følelser. Når man ikke forstår, hvad de egentligt fortæller, kan man heller ikke håndtere dem.
I denne engelske artikel på Psychology Today skriver Alice Boyes om fem følelser, som næsten alle misforstår.
|
|
|
Taskforce: Ole sparker til myterne om senfølger efter overgreb
Hen over sommer og efterår 2022 præsenterer Kvistens sit Taskforce af tidligere brugere – seje mænd og kvinder – der har valgt at stå frem med deres historie for at inspirere andre til at søge hjælp for senfølger efter seksuelle overgreb som barn og ung.
Ole B. Jensen er frivillig i Kvistens Taskforce af tidligere brugere. Her fortæller han om, hvorfor han er med i Kvistens Taskforce, og hvad han får ud af det.
|
|
Videoer, film, podcasts, bøger m.v.
|
|
|
Hvorfor er det så s**** svært at være i en familie?
Hvorfor kan det til tider føles som om, man er fremmed i sin egen familie? Det spørgsmål stiller Katrine Marie Guldager sig selv i denne podcast. Efter forfatteren udgav en roman om at føle sig udenfor i sin egen familie, har læsere kontaktet hende for at fortælle om deres oplevelser med at føle sig forkerte blandt deres nærmeste. I denne podcast taler Katrine Marie Guldager med psykologer og eksperter om, hvorfor det kan være nødvendigt at bryde med sin familie.
'Fremmed i familien' er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med ugebladet Femina.
|
|
|
Senfølger i virkeligheden
Her er en trailer på det læringsmateriale, som Landsforeningen Spor og Feldballe Film & TV sammen har udviklet. Denne 7 min. lange video kommer vidt omkring og giver et godt indblik i, hvad senfølger er, og hvordan overgreb i barndommen påvirker mennesker.
Materialet er et landsdækkende oplysnings- og kompetencegivende læringsmateriale, der ligger på en selvstændig hjemmeside under Spors hjemmeside.
Læringsmaterialet formidler viden og redskaber til mennesker ramt af senfølger samt til fagpersoner. Det vil styrke fagpersonernes kompetencer i at tage hånd om voksne med senfølger, så der i højere grad kan ydes en kvalificeret og omsorgsfuld indsats. Hele materialet har den traumebeviste tilgang i fokus.
|
|
DET SOM INGEN HØRTE - andet bind i trilogien
Første bind i trilogien om Monica, skrevet af Mona Kjærulff Hansen, hedder 'Og ingen taler om det'. Her hørte vi om de udfordringer, der følger med at vokse op i en familie, hvor kærligheden ikke har noget sprog.
Nu er bind to udgivet, og det hedder 'Det som ingen hørte'. Her følger vi Monicas rejse videre i livet, hvor hun tager kampen op og tager livtag med det, som præsenterer sig på den vej.
|
|
|
Håndjern og revne gulerødder
Igennem mange år var jeg ved at udslette mig selv totalt. Overgreb og trusler tvang en tavshed ind over mig, som intet barn burde opleve. Løgne, manipulation og facader styrede mit liv, min puls og alt omkring mig. Borderline, psykisk vold og indlæggelser blev en stor del af menuen. Stoffer, kaos og identitetskrise blev mit mellemnavn, indtil jeg fik nok.
Et utal af kærlige spark i røven, masser af støtte og motivation sprængte mørket itu. Nøglepersoner, boksehandsker og krøllede løsninger skulle vise sig at være vejen ud af det helvede, jeg befandt mig i.
|
|
|
Boganmeldelse af Spor medlem
|
|
|
Birgit Bang Mogensens personlige beretning, ”Jamen han holdt jo så meget af dig”, tegner et portræt af en opvækst og et voksenliv med udfordringer, som mange voksne med senfølger efter seksuelle overgreb vil kunne spejle sig i. Forfatteren beskriver et liv fyldt med kreativ genialitet og ikke uden dramatiske udsving i form af de krøller, hun slår på sig selv i kampen for at overleve, for at få de andres accept og ’få lov til’ at høre til.
Bogen, der også er illustreret med billeder fra familiealbummet, giver læseren et indblik i den familiekonstellation, forfatteren voksede op i, og de energier der prægede hendes udvikling. Der var ikke plads til at være barn på barnets præmisser, have sin egen mening, ej heller udvikle sin seksualitet i eget tempo.
|
|
Til kalenderen
Her videregiver vi information om relevante arrangementer og faste aktiviteter, som vi får kendskab til eller selv har arrangeret. Begivenheder bliver også lagt ind på Facebook-side, og egne arrangementer ligger i kalenderen på vores hjemmeside.
|
|
Fredag d. 9. september kl. 10.00 til 15.00
Sted: Dokk1, Store sal
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
På lørdag skydes den årlige temadag 'Synlighedsdagen' i gang i Aarhus.
Temaet i år er 'Senfølger i krop - sind - adfærd'.
Der vil være oplæg af både mennesker med senfølger og af fagprofessionelle. Derudover vil du kunne høre sang og musik af Lalou, og der vil være en fotoudstilling af af Mille Kristensen, der er aarhusiansk kunstner og
foredragsholder.
Deltagelse er gratis, og alle over 18 år er velkomne.
Du kan læse mere på www.synlighedsdagen.dk og hele programmet kan ses her.
|
|
Spor i Esbjerg
holder medlemsmøde
|
|
|
Næste gang d. 9 september
Tid: Fredag d. 9. september kl. 15-17
Sted: Frivillighuset Vindrosen, Exnersgade 4, 6700 Esbjerg.
Ved den store tavle ved indgangen kan man orientere sig om, hvilket lokale mødet afholdes i.
Kommende datoer: Fredagene d. 14 okt., 18 nov. og 9 dec.
Medlemmer, nye, gamle og kommende, inviteres til medlemsmøde med oplæg om at leve med senfølger efter seksuelle overgreb.
Kom og vær med i et dejligt lokalt fællesskab med ligesindede og mærk, hvordan det kan noget, når vi spejler os i hinanden og i vores livshistorier.
Vi glæder os til at se dig.
Kontakt Clara der er den lokale koordinator på møderne på tlf.: 50147663 eller mail: Clara.bakkeli@landsforeningen-spor.dk
|
|
Gratis foredrag på Risskov Bibliotek -
Håndjern og revne gulerødder
Tid: Onsdag d. 14. september kl. 19-21
Sted: Varde Bibliotek - Rådhusstræde 2, 6800 Varde
|
|
|
Chenette Schou Tideman er overlever efter seksuelle overgreb i barndommen. Hun har kæmpet med senfølger, psykisk vold, stoffer, medicin og livet som svingdørspatient på psykiatriske afdelinger.
Oplev en rå og barsk fortælling, hvor sort humor er en del af overlevelsen. Fortællingen handler også om motivation fra nøglepersoner. Det gav hende power, at de støttede op om hendes drømme og mål. Hør, hvorfor vi aldrig må miste troen på, at mennesker kan komme sig.
Pris: 20 kr. Fri entré for medlemmer af Landsforeningen Spor.
Find event her
|
|
Spor i Helsingør afholder cafémøde
|
|
|
Cafémøde i Helsingør i september
Tid: Torsdag d. 15. september kl. 17.30 - 19.30
Sted: Café Kagefryd - Stengade 58 - 3000 Helsingør
Kommende datoer: Vores mål er at holde et cafémøde om måneden, bortset fra i sommermånederne.
Aftenens oplægsholdere er Pia Friis og Henrik Kofod Sørensen, begge fra Spor i Helsingør. Pia og Henrik vil fortælle om deres baggrund og hvordan de hver især oplever det at leve med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen, henholdsvis som kvinde og som mand.
Der vil være mulighed for at købe lidt godt at spise og drikke fra Café Kagefryds lækre sortiment under Cafémødet.
Formålet med cafémøderne er...
at komme et sted med ligesindede i en tryg og varm atmosfære.
at høre om andres terapeutiske rejse eller historie.
at lære af fagfolks viden.
at være i et miljø, hvor man kan være anonym og ikke skal præstere noget.
Det er det, cafemøder handler om.
Generelt om cafémøderne
Cafemøderne varer to timer, og alle over 18 år er velkomne. Ideen med møderne er både at formidle viden om senfølger og skabe netværk. På alle møder vil der være et oplæg på ca. 40 min, som vil omhandle senfølger på en eller anden måde. Det kan f.eks. være en person med senfølger, der fortæller om sin vej mod heling, eller det kan være en fagperson, der har erfaring med senfølger.
Efter oplægget vil der være en kort pause, hvor man evt. kan snakke lidt med de andre eller bare sidde og slappe af. Derefter er det tid til spørgsmål og debat om det pågældende emne. Det er ok, hvis man ikke har lyst til at sige noget, det er helt fint bare at sidde og lytte.
Jeg (Pia) har været med til at arrangere og stå for cafemøderne i Spor i København i ca. otte år, indtil coronaen kom. Det var en fantastisk oplevelse hver gang, og jeg glæder mig meget til at komme i gang igen.
Hvis der skulle være spørgsmål til cafemøderne, er I meget velkomne til at kontakte mig på pia@landsforeningen-spor.dk.
|
|
|
Spor i Aarhus holder åbent hus i Aarhus
|
|
|
Næste gang fredag d. 16. sep.
Tid: Hver fredag kl. 10:00 til 13:30 (undtagen d. 9. sept., hvor der afholdes Synlighedsdagen samt i skoleferierne)
Sted: Frivilligcenter Aarhus - Sønder Alle 33, Aarhus C (lige overfor rutebilstationen)
Hver fredag indtil videre holder Midtjysk Spor åbent hus for medlemmer og andre venner mellem kl. 10.00 til 13.30.
Vi holder til i Frivilligcenter Aarhus. Der er skiltning indenfor. Vi kommer også gerne ud til gården, så vi lige kan følges ind i huset.
Her er fint med plads til at mødes med hinanden, at få en kop kaffe eller te og en god snak.
Kontakt Jeanne, der er tovholder, ved evt. spørgsmål på mail jeanne@landsforeningen-spor.dk eller mobil 2890 3675.
|
|
Spor Bornholm
holder Walk & Talk
|
|
|
Tur ved 'Den smukke sø' i Rø Plantage
Tid: Torsdag d. 22. september kl. 14.
Sted: Borgedalstien/borgedalsøen, Sigtevej 14, 3760 Gudhjem
Medlemmer, nye, gamle og kommende, inviteres til Walk & Talk ved 'Den smukke sø' i Rø plantage.
Medbring gerne krus til kaffe/the.
Er du voksen med senfølger efter seksuelle overgreb i barn- eller ungdom eller pårørende til en senfølgeramt, så har du denne dag mulighed for at møde ligesindede, finde svar på evt. spørgsmål samt høre om Landsforeningen Spor og Spor på Bornholm.
Det vil glæde Spor på Bornholm at møde dig og byde velkommen til et forum, hvor vi i fællesskab deler samtaler, idéer, oplevelser og erfaringer.
|
|
|
Spors rullende Cafemøde med kvinderne bag podcasten
"Når barndommen giver PTSD"
Torsdag d. 22. september kl. 17-19 - online
På dette online cafémøde vil Sarah og Kisia fortælle om processen fra at have oplevet dårligdom, både fysisk og psykisk, til at få diagnosen PTSD og frem til hvor de er nu: hvor de kan tale højt om deres barndom og deres traumer og er med til at bryde tabuer samt belyse senfølger efter seksuelle overgreb.
Klik her for at læse mere og få link til deltagelse
|
|
Synlighedsdagen i Randers
|
|
|
Torsdag d. 22. september kl. 17.00 til 21.00
Sted: Kulturhuset - stuen v. biblioteket
Stemannsgade 2
8900 Randers C
I år er temaet for Synlighedsdagen i Randers 'Relationer'.
Der vil være oplæg af både mennesker med senfølger og af fagprofessionelle.
Deltagelse er gratis, tilmelding er ikke nødvendig, og alle over 18 år er velkomne.
Hele programmet kan ses på synlighedsdagen.dk .
|
|
Synlighedsdagen i København
|
|
|
Lørdag d. 24. september kl. 10.00 til 15.30
Sted: Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
København S
I år er temaet for Synlighedsdagen i København 'Sammen skabes nye spor'.
Der vil være oplæg af både mennesker med senfølger og af fagprofessionelle.
Deltagelse er gratis, tilmelding er ikke nødvendig, og alle over 18 år er velkomne.
Hele programmet kan ses på synlighedsdagen.dk .
|
|
Spor i Varde
holder netværksmøde
|
|
|
Næste gang onsdag d. 28 september
Tid: Fra 19.00-21.00
Sted: Frivillighuset Varde, Storegade 25B, Varde.
Kommende datoer: Onsdagene d. 12. okt. og 23. nov.
Spor i Varde er Landsforeningen Spors nyeste lokalafdeling. Kom og vær med til et lokalt fælleskab, hvor vi kan spejle os i hinanden på godt og ondt.
Du er velkommen til at komme forbi og prøve at være med til et medlemsmøde. Sammen får vi sat rammerne for efterårets program i Varde.
Den 28. september samt d. 23. november deltager Mette Wolfram, der er mangeårigt medlem af Spor, og hun vil dele ud af sine erfaringer med at afholde gode, trygge medlemsmøder lokalt
Har du spørgsmål så kontakt, lokalkoordinator Lene Falgreen på mail: falgreen@landsforeningen-spor.dk eller tlf. 2629 7210.
|
|
Spor i Randers
holder netværksmøde
|
|
|
Næste gang torsdag d. 29 september
Tid: Sidste torsdag i måneden kl. 18.30 til ca. 20.30
Sted: Psykiatriens Hus, Gl. Hadsundvej 3 – indgang B, 1. sal, 8900 Randers C
Kommende datoer: 27. okt., 24. nov. og 15. dec.
Den sidste torsdag i måneden afholder Spor i Randers netværksmøder for voksne med senfølger i barndommen og ungdommen.
Vores netværksmøder er et fortroligt rum. Vi kan snakke om det, der rører sig i vores liv her og nu, tale om de udfordringer vi har og dele erfaringer.
Du skal være velkommen :)
Se datoer for alle arrangementer på Spors hjemmeside og på vores Facebookside.
Kontakt Margit, der er tovholder ved evt. spørgsmål på mail margit@landsforeningen-spor.dk
|
|
Spor i KBH holder familiecafé
Kreativ fordybelse for børn og voksne
|
|
|
Næste gang lørdag d. 1. oktober
Tid: Kl. 11-14
Sted: Spors kontor, Vodroffsvej 5, st. tv., 1900 Frederiksberg
Kommende datoer: Lørdag d. 12. november til dans og live musik og lørdag d.10 december til julefrokost og jule-klippe-klisterdag
Om målgruppen:
- Du er forælder og lever med senfølger efter seksuelle overgreb i barndom/ungdom.
- Du har børn (uanset alder), som er meget velkomne til at være med.
- Du har lyst til at møde ligesindede i trygge, uformelle rammer.
- Din evt. partner er også meget velkommen med.
Klik her for at læse mere om, hvad familiemøderne er.
Kontakt tovholder Jeanette på tlf.: 3014 5848 eller på mail jeanette.hindberg@landsforeningen-spor.dk ved evt. spørgsmål.
Find Facebook-event her
|
|
Spor i Helsingør
Walk & talk
|
|
|
Walk & talk
Næste gang søndag d. 2. oktober 2022 kl. 11.00
Tid: 11:00 - 12:30
Sted: Vi mødes foran indgangen til biblioteket på Kulturværftet.
Kommende datoer: 11.00 den første søndag i hver måned.
Er du voksen, dvs. over 18 år, lever du med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen/ungdommen, og har du lyst til at møde andre voksne med senfølger?
Så har du muligheden her.
Vi mødes kl. 11:00 foran indgangen til biblioteket på Kulturværftet, hvorpå vi går en tur rundt om Kronborg.
Turen er ca. 2 km lang og tager omkring en halv times tid. Vi går ikke hurtigere end alle kan være med, og hvis der er stemning for det, slutter vi af med en forfriskning på en af caféerne i området.
Walk&Talk er en ganske uforpligtende måde at mødes på. Man kan deltage fuldstændigt anonymt og behøver ikke at sige noget. Man kan gå med bare for selskabets skyld.
Spor i Helsingør Walk&Talk er en tilbagevendende begivenhed som finder sted første søndag i måneden.
For mere info kontakt da Henrik på mail: henrik.kofod@landsforeningen-spor.dk
|
|
Synlighedsdagen i Esbjerg
|
|
|
Lørdag d. 8. oktober kl. 13.00 til 18.00
Sted: Exnersgade 4
6700 Esbjerg
I år er temaet for Synlighedsdagen i Esbjerg 'Senfølger'.
Der vil være oplæg af både mennesker med senfølger og af fagprofessionelle.
Deltagelse er gratis, tilmelding er ikke nødvendig, og alle over 18 år er velkomne.
Hele programmet kan ses på synlighedsdagen.dk .
|
|
Fra skam til kompetence
Tid: Onsdag d. 9. november kl. 19-21
Sted: Varde bibliotek
Michael Rasmussen Palm tager os med på en rejse ind i at vende skam efter seksuelle overgreb i barndommen til kompetencer i livet. Omdrejningspunktet i forvandlingen handler om at lave koblingen mellem symptomer og årsag. Hør erfaringsekspertens historie om, hvordan det er gået.
Pris: 20 kr. Fri entré for medlemmer af Landsforeningen Spor.
Find event her
|
|
|
Recovery Labs aktiviteter i København 
Læs mere her
|
|
Aktiviteter i CSM frivilligsektioner
|
|
|
Telefonrådgivning for senfølgeramte
og deres pårørende
Har du brug for råd og vejledning, eller kender du én der har? Er du pårørende?
Ring til os. Vi har telefonerne åbne fast hver uge, tirsdage og onsdage aftener.
Vi har tavshedspligt, og du kan være anonym.
Læs mere her
|
|
|
|
Joan-Søstrene
Anonym rådgivning for kvinder som har været udsat for vold, voldtægt, incest eller seksuel chikane.
Læs mere her
|
|
Kvistens anonyme telefonrådgivning
|
|
|
Telefonrådgivningen er for dig, der er berørt af seksuelle overgreb og dig der er pårørende eller er bekymret for et andet menneske.
CSM Midt Nord
CSM Øst
|
|
Anonym chatrådgivning
Læs mere her
|
|
Gratis ledsagelse til en aftale i sundhedsvæsnet
Læs mere her
|
|
|
|
|