Copy
View this email in your browser
Drammen Osteopati logo
Drammen Osteopati, infobrev med tema hodesmerter, tips og om behandlinger.

Tema hodepine!

I dette nyhetsbrevet kan du lese om forskjellige typer av hodepine, om plagene, lettskrevet nyttig info og tips til leserne blant annet. Smerter i hodet er blant de tre hyppigste diagnosene på verdensbasis. Og hvem av oss har ikke vært plaget med smerter i hodet en eller flere ganger?

Viste du at smerten sitter ikke i hjernen når du har hodepine? Det er smertereseptorer i bløtvev og knokkelhud i smerteområdet som aktiveres, eller det kan være triggerpunktsmerte avledet fra et annet sted i kroppen og ledes til hodet. På websiden er informative blogger om migrene, spenningshodepine og osteopatibehandling, og hodesmerter og psykomotorisk behandling.


Vi tar smittevern på alvor for din trygghet!
Drammen Osteopatis blogg om påmelding til nyhetsbrev
Ønsker du å melde deg på og få klinikkens infobrev, så klikk her. Det kommer med lettskrevet tekst om helse, nyttige tips og nyheter på klinikken. 
Tips vi anbefaler  ved hodesmerter!
Rådene kan variere fra person til person. Så vurder selv hva som kan være nyttig å prøve ut. Trenger du hjelp kan vi kontaktes på tlf 32897100, til refleksologen på tlf 92024775.
  • Oppsøk lege hvis du har alvorlige og kraftige smerter i hodet, akutt oppstått eller i kontinuerlig forverring, ledsaget av svimmelhet, synsforstyrrelser, nerveutfall i armer eller begrenser dagliglivet på jobb og fritid.
  • Avspenningsøvelser
  • Massasje
  • Tøye nakke og skuldre
  • Rette opp nakken i sittende og stående. Spesielt nyttig hvis du svaier/ henger bakover med hodet og får veldig press på strukturene i nakken.
  • Regelmessig søvn, mat og drikke.
Les mer på web siden vår og det er også mulig å bestille time på nett.
Kan kjennes som hodet sprenges, men hvor er årsaken?
Vi undersøker selvfølgelig hodet og nakken, men søker også for å finne om det er andre årsaker.

 For å finne den beste hjelpen er det viktig å finne årsaken.

Det er viktig å finne årsaken til smertene for å gi den riktige hjelpen. Mange har fått høre; Muskulært sa du? Stress ned så ordner det seg selv! Folk vet det høres enkelt ut, men så enkelt er det likevel ikke alltid. Noen ganger er det godt å få hjelp for å finne de gode tiltakene.

Hva skjedde rundt de tider hodesmertene oppsto, kan gi mange viktige ledetråder. Ok, så er det kanskje stress. Kanskje har du glemt hva som var begynnelsen. Men kroppen din husker. Hvilke følelser som satte seg i kroppen, kan det være nyttig å finne ut av.

Eller hvis hodesmertene begynte etter en fysisk skade, kan noe ha "slått seg fast" i kroppen? Blåmerkene gikk over, men i ettertid har hodemertene sneket seg på. Vi kan finne ut av hvordan de fysiske kreftene har ledet til nedsatt mobilitet og jobbe med det.

Websiden forteller mer i informative blogger.
Fall på setet? Spenninger herkan lede direkte til hodet via ryggens strukturer.

Vårt helseteam har lang erfaring og jobber med hodesmerteproblemer.

Psykomotorisk fysioterapeut Hasan Caner BSc, kan hjelpe deg til å løse på det kroppen husker og gir for eksempel hodesmerter. Du kan kontakte han om du registrerer at stress og spenninger er noe du er motivert til å jobbe med, eller hvis du har prøvd mange forskjellige behandlinger og fortsatt har dine plager.

Osteopatene Daniel Jaerson, BSc, DO og Ingunn Backe Wennberg DO ser etter bevegelighet i kroppen og jobber der det er for lite bevegelighet. Spesielt når det har vært et fysisk traume kan det har blitt for lite bevegelighet i kroppens bløtvev, muskler og ledd og dette kan ofte mobiliseres med forsiktige teknikker.

Refleksolog Morten Lutro, stimulerer nervepunkter i huden som står i forbindelse med kroppens indre strukturer og jobber med smerter og plager fra hele kroppen også hodet.

På websiden er en lettskrevet oversikt over behandlingene som tilbys ved kinkken. Kontakt oss ved spørsmål på tilf 32 89 71 00 og du kan også bestille time på nett her. Refleksolog Morten når du på tlf 92 02 47 75.
Trykkende hodepine og det blir verre ved stress, les mer om behandlingen.
Hodepine knipetak, stramt bånd  og trang hette og det blir verre av stress. Psykomotorisk fysio gir behandling og veiledning.

Hva skjer fremover?

Vår populære kollega psykomotoriske fysio BSc, Hasan Caner utvider åpningstidene opp til 3 dager i uka på klinikken. Han tar nå imot pasienter på man-, tirs- og fredager.

Daniel Jaerson osteopat BSc DO, er spurt om å følge sykkellandslaget på ritt denne sesongen. Den starter rett over påske og vi får anledning til å følge med. Vi gjør forberedelser nå for å kunne se hvordan livet med landslaget er, så følg med på websiden/fb/insta over hva som skjer. Alt er under regler for smittevern, selvfølgelig.

Instagramkontoen til klinikken aktiveres. For deg som liker å følge oss på insta så blir det mer som skjer der fremover. Osteopat Daniel Jaerson har dette som interesseområde og har ideer for å fylle opp med interessante innlegg.

Fødselsfestivalen, nå håper vi den går av stabelen den 4. juni og smitteforholdene gir muligheter når vi er kommet så langt. Osteopat Ingunn Backe Wennberg står på lista for foredragsholdere med temaet bekkensjekken, svangerskapsomsorg for mor før og etter fødsel. Ta en titt på blogg om bekkenløsning og behandling også om du ønsker.

Vi ønsker alle en god påske!

Klinkken ønsker alle leser av nyhetsbrevet en god påske!
Ta vare på deg selv og andre, hold avstand og utøve smittevern. God påske til alle uansett hvor du oppholder deg! Hilsen Drammen Osteopati sitt helseteam.
Bestill time hos Drammen Osteopati
Drammen Osteopati på Facebook
Drammen Osteopati hjemmeside
Copyright © 2021 Drammen Osteopati As, All rights reserved.


Bragernes Torg 4, 3017 Drammen, telefon 32 89 71 00

 Oppdater e-postadressen din eller meld deg av nyhetsbrevet.

Email Marketing Powered by Mailchimp