View online
Den Frie vinder kunstkritikerpris og lancerer ambitiøst performanceprogram på Folkemødet

Up Close – Performancekunst på Folkemødet 2022

Periode: 16.-18. juni 2022 

Lokation: Folkemødet på Bornholm (Allinge)
 
På baggrund af en invitation fra Ny Carlsbergfondet har Den Frie Udstillingsbygning sammensat et unikt program til Folkemødet 2022 med performances af bl.a. Esben Weile Kjær, Nina Beier, Molly Haslund og Ragnhild May.

Den Frie Udstillingsbygning og TOASTER har netop modtaget den danske kunstkritikerforenings pris for Årets kunstbegivenhed 2021 for den performative bådtur Another Map to Nevada. Nu fortsættes Den Fries kuratoriske arbejde med unikke, stedsspecifikke performanceformater i det offentlige rum med Up Close – Performancekunst på Folkemødet 2022, der præsenteres i samarbejde med Ny Carlsbergfondet.
 
Folkemødet er et vigtigt demokratisk rum, hvor der er direkte adgang til magthavere og meningsdannere, og hvor de sædvandlige rammer for dialog er udvidet. Med Up Close inviterer Den Frie Udstillingsbygning og Ny Carlsbergfondet kunsten ind i den politiske arena som samtalepartner og kritisk medspiller.
 
Programmet består af nyproduktioner udformet specifikt til Folkemødet, samt en række eksisterende performances, der er adapteret til de informationsmættede omgivelser. Kunsten vil udfolde sig på steder og i situationer, hvor de forbipasserende er åbne for det spontane møde, men ikke som udgangspunkt forventer at møde et performanceværk. I stedet for at binde sig til scenerne, hvor de traditionelle debatter foregår, vil de syv inviterede performancekunstnere indtage rummene imellem debatterne og i bevægelsen fra A til B: ombord på færgen eller i lufthavnen, på havnen i Allinge, op og nedad Nørregade eller på Cirkuspladsen.                           
                     
I et landskab af målrettede politiske budskaber fungerer Up Close som en poetisk intervention, der tilbyder alternative associationskæder og et friskt blik på omgivelserne. Publikum møder kunsten på uforudsete og tankevækkende måder, der sætter perspektiv på det virvar af holdnings- og sanseindtryk, man udsættes for, både på Folkemødet og i hverdagen.
 
Se hele programmet her.

De deltagende kunstnere er: Lilibeth Cuenca Rasmussen, Ragnhild May, Esben Weile Kjær, Nina Beier, Molly Haslund, Adam Christensen og Aske Høier Olsen.
For mere information kontakt udstillingsinspektør Iben Bach Elmstrøm på ie@denfrie.dk eller +45 60 43 74 09.
Instagram
Facebook
Website
Our mailing address is:

Som tilmeldt til Den Fries nyhedsbreve modtager du løbende informationer om udstillinger og arrangementer.
Copyright © 2021 Den Frie, All rights reserved.

You can update your preferences or unsubscribe from this list
Den Frie
Oslo Plads 1
Copenhagen Ø 2100
Denmark
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?