View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, februari 2022
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 
Inhoudsopgave

Klik nu direct op het artikel wat jij wilt lezen!

1. Ben jij er bij? Sportgala 2021 gaat live! AED 24/7 beschikbaar, is dat bij jou school het geval?
2. Schrijf jouw klas nu in voor de natuurexcursie
3. Nieuwe activiteiten en evenementen voor Bernissegebied gezocht!
4. AED 24/7 beschikbaar, is dat bij jou school het geval?
. Respect Foundation
6. Bijeenkomst kinderparticipatie Nissewaard
7. De voorjaarsvakantie activiteiten
8. Contactgegevens Combinatiefunctionarissen Onderwijs
9. Contactgegevens betrokken instellingen BCE

Ben jij er bij? Sportgala 2021 gaat live!

Op 4 februari zal in Theater de Stoep het Sportgala 2021 plaatsvinden. Omdat wij door de huidige maatregelen niet iedereen kunnen voorzien van een plek is er gekozen om vanaf 8 uur live te gaan! Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen een mogelijkheid heeft om mee te kunnen kijken naar deze geweldige avond. De livestream zal starten om 20.00 uur en is te volgen via het Facebook en YouTube account van gemeente Nissewaard. Houd goed de socials van de gemeente in de gaten voor de exacte link van de livestream of neem een kijkje op het Sportgala account (@Sportgala_NSW)

Scrhijf jouw klas nu in voor de natuurexcursie


Voor wie? Groep 1 t/m 4.
Wanneer? Voorjaar/ zomer 2022.
Let op, wees er snel bij want er zijn nog maar 5 plaatsen vrij!
https://www.actiefinnissewaard.nl/activiteiten/?idno=1406

Nieuwe activiteiten en evenement voor Bernissegebied gezocht!

Wij zijn op zoek naar leuke activiteiten of evenementen voor in het Bernissegebied. Organiseer jij graag een wildplukwandeling, een streekmarkt, speurtochten, openlucht theatervoorstelling of een verhalenavond voor kinderen? Lijkt het je leuk om een modderdag, of bijvoorbeeld een wedstrijd zandkastelen maken bij het strandje bij natuurspeeltuin Beverbos te organiseren? Laat het ons weten, deel je ideeën dan met ons. Dat kan door jouw idee te mailen naar communicatie@nissewaard.nl.

Er zijn al wat leuke initiatieven tot stand gekomen na een eerdere oproep. Zo kan je er Nel tegenkomen met haar bakfiets, die maar al te graag iets vertelt over de natuur in het gebied. Martin organiseert regelmatig wandelingen in het Bernissegebied, maar ook worden er sportactiviteiten georganiseerd. Maar er is nog veel meer mogelijk. In een tijd dat groen nog belangrijker voor ons is geworden, nodigen we je uit om mee te werken aan een bruisend Bernissegebied.

Het Bernissegebied is volop in ontwikkeling
Zo is er de afgelopen maanden hard gewerkt om het gebied aantrekkelijker te maken. Waterschap Hollandse Delta heeft onder andere vispaaiplaatsen, hondenstrandjes en ijsvogelwanden aangelegd. Er zijn ook bomen onder water geplaats en rietmoerassen aangelegd. Dit voorjaar worden er nog flink wat bomen geplant in het gebied. Dit allemaal om de biodiversiteit in het gebied rondom de Bernisse een impuls te geven.

Samen werken we zo aan een nog aantrekkelijker groengebied, met ruimte voor recreatie, sport, educatie en natuurbeleving.
Doe je mee?

  

AED 24/7 beschikbaar, is dat bij jouw school het geval?


De gemeente Nissewaard wil graag dat op iedere plek binnen 6 minuten een AED beschikbaar is, om mensen met een hartstilstand te kunnen redden. Veel inwoners van Nissewaard weten niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. Van veel AED’s is namelijk niet bekend waar ze hangen, omdat ze niet geregistreerd zijn bij het landelijke oproepsysteem Hartslag.nu. Dit maakt de hulpverlening erg lastig. Heb je een AED dan is het van belang dat je hem ook registreert op www.Hartslag.nu.
 
Registreren en buiten ophangen
Voor effectief gebruik is het noodzakelijk dat AED’s 24/7 toegankelijk zijn én geregistreerd bij Hartslag.nu. Heb jij als school een AED in eigen bezit? Registreer deze dan zo snel mogelijk en kijk of het mogelijk is om deze buiten te hangen in een speciale buitenkast, waar iedere hulpverlener bij kan wanneer hij/zij hem nodig heeft.
 
Subsidieregeling
De gemeente heeft een subsidieregeling in het leven geroepen waarmee je de installatiekosten vergoed krijgt wanneer je de AED buiten ophangt en registreert bij Hartslag.nu. Hoe meer AED’s 24/7 beschikbaar zijn, des te groter is de dekking van het aantal beschikbare AED’s in Nissewaard en des te meer levens kunnen we redden.
 
Meer informatie over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar sm.scherpenhuyzen@nissewaard.nl.
Respect Foundation

Wil je op de hoogte blijven van de Week van Respect en Respect Educatie van de Respect Foundation? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief via de website


Bijeenkomst kinderparticipatie Nissewaard


Graag nodigen wij jullie uit voor een bijeenkomst op donderdag 24 februari uur met alle partijen die iets te maken hebben met de adviezen van de Kindergemeenteraad. Denk hierbij aan maatschappelijke organisaties, scholen, bedrijven en de gemeente zelf.
Tijdens de bijeenkomsten maken alle betrokken partijen kennis met de diverse aspecten van de Kindergemeenteraad. In een actieve bijeenkomst gaan we in op de specifieke thema’s waar de Kindergemeenteraad actief mee aan de slag zal gaan en de rol die diverse partijen daarin kunnen spelen. Doel is om een breder draagvlak te creëren voor de Kindergemeenteraad en kinderparticipatie binnen de gemeente en dat er hierdoor uiteindelijk meer adviezen van de Kindergemeenteraad in de praktijk worden opgepakt.
 
Allereerst krijgen jullie een introductie in het traject en maak je kennis met de doelen en activiteiten van de Kindergemeenteraad. Vervolgens wordt er een terugkoppeling gegeven van de adviezen die de vorige Kindergemeenteraad heeft gegeven en wordt actief gediscussieerd over mogelijke rollen en taken in het verder brengen van het oppakken van deze adviezen. In actieve vorm wordt er dus vooral aandacht besteed aan hoe personen zelf betrokken kunnen worden bij de Kindergemeenteraad. Aan het einde van de bijeenkomst kijken we vooruit naar het aankomende jaar, de eerste stap in het borgen dat de aankomende adviezen een goede plek krijgen. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar het creëren van een actief netwerk aan diverse partijen die een belangrijk rol kunnen spelen om kinderparticipatie in de gemeente Nissewaard nog actiever te gaan dragen.
 
Kindergemeenteraad
In 2019 is de eerste Kindergemeenteraad in Nissewaard van start gegaan. Op succesvolle wijze gaven de kinderen adviezen over onder andere fijn opgroeien en duurzaamheid, die intern door de gemeente al zijn opgepakt. Dit jaar is de tweede lichting van de Kindergemeenteraad van start gegaan met maar liefst 27 kinderen van 27 verschillende basisscholen.
 
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl. De bijeenkomst zal plaatsvinden van 13.00 – 14.30 uur. Hopelijk zien wij jullie donderdag 24 februari op het gemeentehuis van Nissewaard!
De voorjaarsvakantie schema

In de voorjaarsvakantie worden er een aantal activiteiten georganiseerd in Nissewaard. Op maandag 28 februari en dinsdag 1 maart organiseert E-Sport games een game-middag met spellen als Fortnite, Mariokart, Tennis en VR-experience. Op donderdag 3 maart is er in park Braband de smul,- en doe middag. Hierbij kunnen de kinderen verschillende dingen doen zoals moestuintjes maken, schminken, bloempotjes versieren, zelf bogen maken en nog veel meer!

E-sport Games
Waar: Sporthal Den Oert
Datum: 28 februari en 1 maart
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur

van 10:00 tot 13:00 kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar zich inschrijven.
van 13:00 tot 16:00 kunnen kinderen zich vanaf 13 jaar en ouder inschrijven.

De smul,- en doe middag
Waar: Speeltuin park Braband (aan de Moezelgaard)
Datum: 3 Maart
Tijd: 12:00 tot 16:00 uur

Het inschrijven voor beide activiteiten gaat via de website www.actiefinnissewaard.nl/activiteiten-kaart/ 

Contactgegevens Combinatiefuncationarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog best verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben op het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere,
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl,
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge,
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Wesley Kokken,
Jeugd- en jongerenparticipatie en Emancipatie
06-41 59 50 67
w.kokken@nissewaard.nl
 
Adriaan Spaans
Aangepast Sporten 
06-36 55 80 51
a.spaans@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en Rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl
 
Contactgegevens betrokken instellingen BCE

Heb je een vraag over een gemaakte afspraak voor de uitvoering of de inhoud van een BCE-activiteit? Dan kun je terecht bij de betreffende aanbieder. Contactgegevens vind je op https://www.actiefinnissewaard.nl/betrokken-instellingen/ en in onderstaande lijst.

Centrum voor de Kunsten Spijkenisse
Henny van Leeuwen
Nieuwstraat 83, 3201 EE Spijkenisse
0181-652250 of 06-40952097
h.vanleeuwen@nissewaard.nl

Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse
Educatieteam
Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse
0181-616622
educatie@deboekenberg.nl

Oudheidkamer Spijkenisse
Kees van der Meijde
Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse
0181-614504
c.meijde@upcmail.nl

Regio Art Rijnmond
Kunstenaar in de klas
Noordeinde 7, 3201 AK Spijkenisse
0181-612319
info@regioartrijnmond.nl o.v.v. BCE

Kunstenaars
- Esther van Duffelen, esthervanduffelen@hetnet.nl
- Marjon Hoogendijk, met@mar-jon.nl
- Els Pardon, elspardon@outlook.com
- Angeline Rosendaal, mail@angelinerosendaal.nl
- Mirian Zimmerman, mirianzimmerman@gmail.com
- Sasha Zuidam, Sasha@SashaZuidam.nl

Stichting Museumwoning Back to the Sixties
Evert Zoomer
Eikenlaan 37A, 3203 BG Spijkenisse
0181-621658
e.zoomer@kpnmail.nl

Stichting Stede en Vrye Heerlyckheyt Heenvliet (SSVH)
Minke Pomper
Korte Welleweg 1, 3218 AZ Heenvliet
06-53483463
y.minke.pomper@upcmail.nl

Theater de Stoep
Gaby Rikkers
Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse
0181-652204 of 06-52203701
g.rikkers@theaterdestoep.nl

Vereniging Historisch Spijkenisse (stadswandeling en rondleiding begraafplaats)
Nel van den Tol
nelvandentol68@gmail.nl

Platform Binnenschoolse Cultuureducatie/ Gemeente Nissewaard/ rondleiding dorpskerk Spijkenisse
Lieke Vergeer (apl.vergeer@nissewaard.nl) en Elsa van der Bijl (e.vanderbijl@nissewaard.nl), combinatiefunctionarissen
Stadhuis: Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse
Dorpshuis Kerkring 2, 3201 CX Spijkenisse
06-40459429 (Lieke) en 06-30221903 (Elsa)
combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.