View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, juli 2021
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 

Meebouwen aan een tof Nissewaard, dat kan vanaf nu!


Op donderdag 1 juli is het platform www.youngnissewaard.nl gelanceerd. Young Nissewaard is een platform waar jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud gave ideeën kunnen insturen waarmee de jeugd in Nissewaard letterlijk en figuurlijk in beweging wordt gebracht. Ze maken hiermee kans op een bedrag van 10.000 euro om het idee ook daadwerkelijk (met hulp vanuit de gemeente) uit te voeren.
 
Wij zouden het op prijs stellen als de ouders van jullie leerlingen van het platform op de hoogte worden gebracht. Onderstaand bericht is ter informatie voor de ouder(s)/verzorger(s).

Tussen de 12 en 18 jaar oud? Bouw vanaf nu mee aan een tof Nissewaard!
De gemeente Nissewaard lanceerde donderdag 1 juli het platform www.youngnissewaard.nl. Op dit platform kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud gave ideeën insturen waarmee zij denken dat Nissewaard een stuk aantrekkelijker wordt voor de jeugd. Ze maken hiermee kans op 10.000 euro om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren, met behulp van de gemeente.
 
Is uw zoon/dochter tussen de 12 en 18? Laat ze meebouwen aan een tof Nissewaard en hun ideeën insturen. De beste ideeën nemen het in de finale tegen elkaar op.
 
Wilt u meer weten over het platform of wilt uw zoon/dochter meedoen? www.youngnissewaard.nl.
 
Vragen?
Alvast bedankt voor het delen en zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Neem dan gerust contact op met Lars Blacquire via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.
 
Word ook Natuurouder!
 
Het project ‘Natuurouders’ is bedoeld om (groot)ouders en ieder ander geïnteresseerde volwassene op te leiden in het begeleiden van kinderen bij natuurlessen in de schoolomgeving. De trainingen worden gegeven door ervaren natuurgidsen. Bij de training wordt niet alleen aandacht besteed aan het vergroten van natuurkennis, maar juist ook aan pedagogische en didactische vaardigheden.
 
Afgelopen jaar hebben we voor het eerst deze cursus aangeboden en dat was een succes. Daarom gaan we hem vanaf september opnieuw organiseren. Ken jij Natuurouders die een training willen volgen van natuurgidsen?
 
Wanneer: 5 trainingen vanaf 8 september op woensdagochtend.
Tijd± van 09.30-  11.00 uur.

Meer informatie en aanmelden.

                                                                                                                              

Theatervoorstellingen diversiteit


De afgelopen weken waren er 4 theatervoorstellingen voor alle 3 vmbo en 4 havo leerlingen van Penta collega Scala Rietvelden over seksuele diversiteit. De kinderen kregen les en vervolgens zagen ze een voorstelling over een jongen die worstelde met zijn gevoelens en moest kiezen tussen de kerk en zijn grote liefde. Na de voorstelling werd een open gesprek gevoerd. De jongeren waarin hierin erg open-minded en stelden veel vragen.
 
De docenten krijgen nog een training aangeboden, zodat ze rondom thema’s zoals seksuele diversiteit en mentale gezondheid de ontwikkelingen van hun leerlingen kunnen volgen.
Een mooie samenwerking tussen Theater AanZ, Penta college Scala Rietvelden en niet te vergeten de professionaliteit van Theater de Stoep! Wat tevens werd aangeboden door het Ministerie OCW.
 
Nieuwe Kindergemeenteraad Nissewaard

Na een geweldig drukke sollicitatiemiddag op woensdag 16 juni hebben we een spiksplinternieuwe Kindergemeenteraad. Enorm veel kinderen willen meedenken in deze gemeente. Dat blijkt uit de bijna 90 sollicitaties! Bijna alle basisscholen (28 leerlingen van 27 basisscholen) in Nissewaard hebben een afvaardiging in de Kindergemeenteraad. En die afgevaardigden staan natuurlijk open voor de ideeën van hun schoolgenoten.
 
Wij hebben er zin in! Nog even wachten totdat de zomervakantie is afgelopen voor het eerste overleg van de nieuwe Kindergemeenteraad.
 

Contactgegevens
Combinatiefunctionarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog best verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben met het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere,
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl,
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Rohan de Geus
Jeugd- en jongerenparticipatie
06- 25 04 63 38
r.degeus@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge,
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl
 
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.