View this email in your browser
nieuwsbrief scholen,  januari 2021
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

Allereerst de beste wensen voor 2021. Een nieuw jaar, een nieuwe start. Laten we er met elkaar een prachtig, sportief, natuurlijk, sociaal, cultureel en bovenal een gezond jaar van maken. Wij zetten ons hiervoor in, op welke manier dan ook.

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 

Onderwijsaanbod High Five en corona


Het blijft een heel onzekere tijd met corona. Dat heeft ook invloed op de uitvoering van activiteiten voor scholen. Gelukkig hebben veel activiteiten de afgelopen maanden ‘gewoon’ plaatsgevonden. We proberen alles zoveel mogelijk door te laten gaan, maar dat lukt helaas niet altijd. Wij en de aanbieders die de activiteiten aanbieden proberen jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Zijn er toch vragen of loop je tegen dingen aan? Laat het ons weten door een e-mail te sturen combinatiefunctionaris@nissewaard.nl

Wat vind jij van ons aanbod?


De komende tijd gaan wij aan de slag met het jaarprogramma High Five Onderwijs voor het volgende schooljaar. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat ons aanbod zo veel mogelijk aansluit bij de behoefte en mogelijkheden van de scholen, leerkrachten en natuurlijk de kinderen.
 
Daarom ontvangen wij graag jullie feedback op onze plannen.
Wil jij deze aan ons geven? Stuur dan je gegevens naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.  Dan nemen wij contact met je op.
 
Alvast bedankt!

Rookvrije Generatie Awards van start
Meld je voor 31 januari aan
 

Van 17 november 2020 tot en met 31 januari 2021 kun je een initiatief aanmelden dat het afgelopen jaar en in 2019 een bijdrage heeft geleverd aan een rookvrije generatie. Met de Rookvrije Generatie Awards worden mooie initiatieven die zich inzetten voor een rookvrije generatie in het zonnetje gezet. De awards worden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Vanwege de coronacrisis is de uitreiking begin 2020 niet doorgegaan. Naast de inzendingen uit 2020 mogen dan ook de inzendingen uit 2019 nog worden ingestuurd voor de Awards.

Meer informatie en aanmelden: https://rookvrijegeneratie.nl/awards/.
 

Kinderpeiling inrichting speeleiland Hekelingen


Komend voorjaar start de gemeente Nissewaard met het inrichten van het nieuwe natuurlijke speeleiland aan de Huibrecht Hordijklaan in de wijk Heer & Meester.
De bedoeling is dat er een groene en avontuurlijke speelplek komt waar veel kinderen willen spelen. Het afgelopen jaar is er al flink gegraven en zijn er heuvels en een wandelpad aangelegd op het speeleiland.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen die gebruik maken van de speeltuin daar ook naar hartenlust kunnen spelen en willen dan ook graag weten hoe de kinderen hun nieuwe speeleiland in Hekelingen willen inrichten.
Wat zijn hun speelwensen? Welke speeltoestellen vinden ze leuk? Hoe spelen ze het liefst in de natuur?  Willen ze sporten in de buitenlucht? Al deze vragen vind je terug in de online enquête.

Online enquête
Willen jullie onderstaande enquête uitzetten onder jullie leerlingen? Hij is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die in Hekelingen wonen. De enquête kun je tot 10 januari 2021 invullen. 

High Five beweeambassadeurs


Dit schooljaar zijn de High Five beweegambassadeurs, in totaal 60 studenten, actief op tien verschillende basisscholen in Nissewaard.

Het project High Five Beweegambassadeurs is een samenwerking tussen het Albeda College sport & bewegen en gemeente Nissewaard. Tijdens dit project geven studenten van het Albeda pauzeclinics op scholen. De pauzeclinics zijn zo ingericht dat het korte en makkelijke (beweeg)spellen zijn die kinderen snel oppakken. Het doel is dat kinderen deze spellen zelf op het schoolplein of daar buiten gaan spelen.
 
De studenten zijn het hele schooljaar betrokken bij de scholen en als afsluiting verzorgen zij de Koningspelen.
 
Ben je als school geïnteresseerd in dit project en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via combinatiefuntionaris@nissewaard.nl.
 

Inspiratie voor natuurlessen

 
Ben jij leerkracht van de midden- of bovenbouw en wil je graag inspiratie voor natuurlessen? Meld je aan voor de gratis lessenbundel Zuid-Hollandse natuur en ontvang in 2021 tien natuurlessen en bijbehorende Youtube-filmpjes met buitenopdrachten (zowel thuis als op school te doen)!
 
Leerkrachten die zich voor 12 januari aanmelden krijgen een extra lesbrief ‘overleven in de winter’ cadeau: Meld je snel aan aan via onderstaande link: https://doemee.ivn.nl/aanmelden-zuid-hollandse-lessenbundel
 

Agenda schoolactiviteiten


Hieronder vind je een aantal activiteiten die voor de komende maanden op de planning staan. Uiteraard is alles afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. 

Activiteit: Boerderijbezoek en boerderijlessen voor groep 1 t/m 8
Wanneer? Voorjaar en zomer 2021
Inschrijven?
- Groep 1 en 2: https://www.actiefinnissewaard.nl/activiteiten/?idno=1126
- Groep 3 t/m 8: https://www.actiefinnissewaard.nl/activiteiten/?idno=1098
 
Activiteit: Muzikale afvalles in de klas voor groep 3 en 4
Wanneer? Maart en april 2021
Inschrijven? https://www.actiefinnissewaard.nl/activiteiten/?idno=1071
 

Wandelen met de kinderen


Ben jij op zoek naar een leuke activiteit in de buitenlucht? Voor het 5 jarig jubileum heeft de gemeente Nissewaard twee leuke wandelroutes uitgezet in Nissewaard!
1. De wolvenroute in De Uitwaaier.
2. De beverroute bij het Beverbos.
 
Heb jij de route gelopen? Dan krijg jij van ons een leuke verassing!
 
Kijk voor meer informatie over de routekaart en de leuke verassing op www.eropuit.nl of houd onze socials in de gaten.

De route is vooralsnog te lopen tot en met 18 januari 2021. 
 
Denk je dat jouw collega’s deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur ‘m door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.