View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, mei 2021
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 

Game in real life

Zondag 9 mei van 13.00 – 17.00 uur
 
Deze meivakantie organiseren Stichting JOZ Nissewaard en Gemeente Nissewaard in samenwerking met House of Esport op zondag 9 mei van 13:00 uur tot en met 17:00 uur een E-sport middag op de JOZ locatie Westdijk. Speel mee met Fortnite of stap in een virtuele wereld met de VR-brillen. In deze wereld kun je een potje boxen of even lekker de voetjes van de vloer. Een ervaring die de deelnemers niet snel vergeten.
 
Iedereen tussen de 10 en 26 jaar is welkom. Wil je meedoen? Aanmelden kan via Instagram
Deelname is gratis, inschrijving is wel verplicht.
 

Jaarprogramma High Five Onderwijs 2021-2022


Ondertussen is onze website alweer goed gevuld met aanbod voor volgend schooljaar. De activiteiten uit het BCE-programma Uit de Kunst!, het aanbod vanuit het Milieu Huis, sportactiviteiten en activiteiten zoals bijvoorbeeld de lessen rond de Week van het Geld.
 
Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op de website. Vanaf 26 mei kan er weer ingeschreven worden.
 
Vragen? Neem contact met ons op.

Jeugdbestuurder gezocht

Ken jij een jongere tussen de 14 en 18 jaar die geïnteresseerd is in water en enthousiast om te leren én te vertellen over de genomen van het waterschap en waterbewustzijn? Waterschap Hollandse Delta zoekt opvolgers voor Mick en Judith, die deze functie 3 jaar hebben vervuld.
 
Jeugdbestuurders bevelen ons waterschap met raad en daad aan over hoe wij het beste jongeren bereiken en empirisch bij de fascinerende wereld van water (beheer). De ene dag geven ze een gastles op een basisschool, de andere dag gaan ze in gesprek met de dijkgraaf of directie over hun visie op waterbeheer. Ze leren beter aanbieden, debatteren, organiseren en in het openbaar spreken. Voor hun inzet krijgen ze een vergoeding én ze doen enorm veel ervaring op!
 
Jeugdbestuurder Judith: “Ik vind het superleuk om andere jongeren iets te leren over het waterschap, wateropvang en klimaatverandering. Door de jeugdbestuurdersfunctie is een wereld voor mij opengegaan en ik kan het iedereen aanraden!”
 
Interesse? Klik hier voor meer informatie en sollicitatieprocedure op.  

Online workshop Schiedams LEF

 
Hierbij een herinnering om je aan te melden voor de online workshop op 18 of 20 mei. In de week van 1 maart 2021 hebben alle basisscholen van de gemeente Nissewaard een LEF-kist gekregen.
 
Gratis workshop
Schiedams LEF speelt tijdens de workshop het Geboortespel, een interactief spel dat veel informatie geeft over (diversiteit). Daarnaast nemen zij de inhoud van de LEF-kist door en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
 
Wie: de stagiair (e) begeleider (s) van uw school
Wanneer: 18 of 20 mei
Tijd: 16.00-17.00 uur
Waar: Online
 
Aanmelden kan tot 13 mei door een e-mail te sturenmet je naam, school, datum van de workshop en je e-mailadres. We zien je graag op een van de workshops!
 
DRAAG jij ook een STEENTJE BIJ?
 
Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Met het NK Tegelwippen maken we Nederland samen een stukje groener. Dit doen we door tegels te vervangen voor planten.

Wie kan er mee doen?
Het antwoord is iedereen! Maar zorg wel dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Ga niet zomaar in de openbare ruimte een plein wippen. Ook de gemeente Nissewaard geeft gewipte tegels door wanneer we bijvoorbeeld de openbare ruimte vergroenen. Bedrijven van scholen die hun terrein vergroenen kunnen ook gewipte tegels opgeven. Zo heeft recent de Gelinckschool in de Schenkel hun groene schoolplein aangelegd en deze tegels hebben we ook doorgeven op de website van NK Tegelwippen. Op dit moment staat gemeente Nissewaard op plek 26 van de 79 gemeenten die meedoen aan het NK Tegelwippen. Maar dat kunnen er natuurlijk veel meer zijn.

Doe jij ook mee?  
Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente. Wil je weten welk groen je het beste kan planten? Lees hier meer over supersnelle tuintips.

                   
Koningsdag Nissewaard was geweldig

We hebben een aantal livestream gegeven met Dj's van het lokale muziekplatform Puls in Theater de Stoep opgenomen, er zijn diverse dansworkshops geweest met dansscholen uit Nissewaard. Ook hebben we een bezoek gebracht aan diverse verzorgingstehuizen samen met dansschool Dee Move, kinderstadsdichter Meike, docente Amber van Opijnen van Centrum voor de Kunsten en de voorleeskampioen Mila van de Boekenberg. Weer veel blije gezichten gezien van toeschouwer tot aan de artiesten. Wil je nog nagenieten van een prachtige dag? Hieronder de links naar de livestreams.
 

Dansschool DEE MOVE
StudioT2LD
CvdK Spijkenisse
Dansstudio KP
Stream DJ's Theater de Stoep
QR-op-uit in Nissewaard

Kun jij zingen, dansen, schilderen, fotograferen, voordragen, beeldhouwen of toneelspelen of heb jij een ander talent dat je op jouw favoriete locatie aan heel Nissewaard wil laten zien? Doe dan mee aan de QR-op-uit route!
 
Maak een foto of filmpje van jouw talent op jouw favoriete plek in Nissewaard en stuur hem op naar ZoBlits. Zij zorgen ervoor dat jouw inzending wordt vastgelegd met een pinpoint op de QR-op-uit routekaart. Zo kan iedereen die op jouw favoriete locatie komt en de QR-code scant, jouw talent bewonderen en wordt jouw favoriete plek in Nissewaard nóg een stukje mooier.
 
Inspiratie opdoen? Bekijk hier de eerste inzendingen.  
 

Contactgegevens
Combinatiefunctionarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog het beste verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben met het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere,
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl,
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Rohan de Geus
Jeugd- en jongerenparticipatie
06- 25 04 63 38
r.degeus@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge,
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl
 
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.