View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, januari 2022
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 
Inhoudsopgave

Klik nu direct op het artikel wat jij wilt lezen!

1. AED in huis? Registreren en buiten ophangen!
2. Jonge Gamers opgelet!
3. Koop nu je kaartjes voor het Sportgala 2021
4. De genomineerden van het Sportgala 2021
5. Heb je jouw huiskamer of tuin al aangemeld? Gluren bij de Buren komt terug!
6. Vrijwilligers bedankt!
7. Contactgegevens Combinatiefunctionarissen Onderwijs

AED in huis? Registreren en buiten ophangen!


De gemeente Nissewaard wil graag dat op iedere plek binnen 6 minuten een AED beschikbaar is, om mensen met een hartstilstand te kunnen redden. Veel inwoners van Nissewaard weten niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. Van veel AED’s is niet bekend waar ze hangen, omdat ze niet geregistreerd zijn bij het landelijke oproepsysteem Hartslag.nu. Dit bemoeilijkt de hulpverlening. Het is dus belangrijk een AED ook direct te registreren bij Hartslag.nu.
 
Registreren en buiten ophangen
Voor effectief gebruik is het noodzakelijk dat AED’s 24/7 toegankelijk zijn én geregistreerd staan bij Hartslag.nu. Heeft u dus als vereniging, organisatie of als individuele inwoner een AED in uw bezit? Registreer deze dan bij Hartslag.nu en hang hem als het even kan buiten op. Dan kan iedere hulpverlener erbij op ieder moment dat een AED nodig is.
De gemeente heeft een regeling in het leven geroepen waarbij zij de kosten betaalt, als u uw AED buiten wilt ophangen. Dat is belangrijk, want des te meer de AED 24/7 beschikbaar zijn, des te groter is de dekking van beschikbare AED’s in Nissewaard en des te meer levens kunnen we redden.
 
Samen werken aan veilige buurt
De gemeente wil van heel Nissewaard een 6-minutenzone maken. Zo kunnen slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen en overleven meer mensen een hartstilstand. Maak dus samen uw buurtbewoners en uw buurt veiliger. Enerzijds door een bestaande AED te registeren bij Hartslag.nu, anderzijds door samen een AED aan te schaffen. Via het BuurtAED-platform kunnen particulieren en organisaties een crowdfundingsactie starten om gezamenlijk met bijv. de buurt, wijk, school een Buurt-AED aan te schaffen (www.buurtaed.nl). En nogmaals, als u hem buiten wilt ophangen, dan betaalt de gemeente de kosten.
Jonge Gamers opgelet!

Helaas zijn de High Five Wintergames geannuleerd, maar niet getreurd er wordt ook een online versie georganiseerd. De Online Wintergames is een gametoernooi dat het woord actie een nieuwe betekenis geeft. Aan dit toernooi kunnen jullie als deelnemers meedoen vanuit huis, waarbij jouw vrienden en familie live de uitzending kunnen meekijken. Bij deze worden alle jongeren uitgenodigd om deel te nemen aan de Online Wintergames esports toernooien waarbij flinke prijzen zijn te winnen.

De hele kerstvakantie kunnen de populairste games voor jongens en meiden worden gespeeld waaronder: FIFA 22, Mario Kart, Fortnite, Rocket League, Brawl Stars en voor de 18+ gamers Call of Duty: Cold War, Rainbow Six Siege, Valorant, Halo Infinite en nog veel meer. Het toernooi is toegankelijk voor iedereen vanaf 13 jaar en duurt van 27 december t/m 9 januari. Er zijn geen kosten voor de deelnemers en het aantal deelnemers is ongelimiteerd! Ben jij hier benieuwd naar? Neem dan een kijkje op de website https://esportsnederland.nl/Nissewaard

Koop nu je kaartjes voor Sportgala 2021

Kom jij samen met alle sportliefhebbers van Nissewaard genieten van een inspirerende en gezellig avond bij het Sportgala van Nissewaard!
Reserveer jouw (gratis) kaarten via de website van Theater de Stoep*: https://theaterdestoep.nl/voorstelling/sportgala-nissewaard-2022
 
* Bij eventuele wijzigingen in het programma met betrekking tot de Corona-maatregelen, wordt je geïnformeerd op het door jouw opgegeven mailadres.

De genomineerden van het Sportgala 2021

De jury heeft vanuit de vele inzendingen in iedere categorie 3 genomineerden gekozen. De genomineerden hebben we aan de deur verrast met hun nominatie.

Wie wordt de winnaar in de categorie; talent, trainer/coach, sportvrouw, sportman, sportteam en sportheld? Dat zien we 4 februari tijdens het Sportgala. Wie de publieksprijs wint bepaal jij! Breng je stem uit tussen 17 en 30 januari op www.actiefinnissewaard.nl/sportgala.

Maak hieronder alvast kennis met alle genomineerden. Benieuwd naar hun prestaties? Neem dan een kijkje op de Instagrampagina van het Sportgala Nissewaard, @Sportgala_NSW. Iedere dag maken we een nieuwe held bekend en hun geweldige prestatie bekend. 
 

 
 
 

Heb jij jouw huiskamer of tuin al aangemeld? Gluren bij de Buren komt terug!

Dit is het festival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune. Enthousiaste bewoners stellen voor dit evenement hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende huiskamer wordt één act gekoppeld die drie keer 30 minuten op vaste tijden optreden. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen. De huiskamers van Gluren bij de Buren zijn open voor alle kunstdisciplines. Je vindt er theater, dans, muziek, cabaret en spoken word.

Aankomende editie doen we daar nog een schepje bovenop met het: ‘hobby hoorcollege’. Iedereen met een bijzondere passie mag het podium betreden. Je kan denken aan een presentatie over krav maga, het delen van levensinzichten na het lopen van een pelgrimstocht of gewoon honderduit praten over jouw bijzondere verzameling. 

De datum was in eerste instantie zondag 13 februari 2022, maar door de huidige coronamaatregelen is dit evenement verzet naar 3 juli 2022. De tijden blijven hetzelfde namelijk van 13:00 - 18:00 uur en de entree is "pay what you can". Voor meer informatie kan de algemene website worden bezocht.  

De komende tijd is het nog mogelijk om je aan te melden als huiskamer of tuinpodium. Mocht dit iets voor jou zijn? Meld je dan nu aan via https://glurenbijdeburen.nl/nl/informatie/aanmelden/act

Vrijwilligers bedankt!

Dinsdag 7 december was het de nationale vrijwilligersdag. Om al onze vrijwilligers in Nissewaard te bedanken, hebben wij een vrijwilligersmagazine gemaakt. In dit magazine lees je verschillende verhalen van onze eigen helden uit Nissewaard. Heb jij hem nog niet? Haal dan nu jouw eigen vrijwilligersmagazine gratis op in de Bibliotheek de Boekenberg, Markt 40 Spijkenisse.

Contactgegevens Combinatiefuncationarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog best verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben met het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Rohan de Geus
Jeugd- en jongerenparticipatie
06-25 04 63 38
r.degeus@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl

Adriaan Spaans
Aangepast Sporten 
a.spaans@nissewaard.nl
 
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.