View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, november 2021
Beste bestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 


Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Inhoudsopgave


Klik nu direct op het artikel wat jij wilt lezen!

1. Terugblik Vrijwilligersdag 2 oktober 
2. 
Uitnodiging Nationale Vrijwilligersdag
3. In het zonnetje
4. Stuur je vrijwilligers een kaartje op 7 december
5. Vacature oproep: "Once in a Lifetime"
6. Save the Date: Sportgala 2021
7. De nieuwe Kindergemeenteraad
8. Masterclass Publishing en Platenlabels 
9. Gratis workshop "Sport voor iedereen. Diversiteit in onze club"
10. Jubileumtentoonstelling Zendingserfgoedhuis Zuidland
11. Theatervoorstelling: De Nieuwe Lichting
12. Leer zijn wie je bent!
13. Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod

Terugblik Vrijwilligersdag 2 oktober


Op zaterdag 2 oktober vond de Vrijwilligersdag Nissewaard plaats. Een groot succes met 650 deelnemers vanuit meer dan 110 verschillende organisaties. Er zijn deze dag 31 activiteiten georganiseerd op basis van de thema's deskundigheidsbevordering, motiveren, ontmoeten en plezier en ontspanning. De doelgroep van deze dag bestond uit de actieve inwoners, vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en potentiele nieuwe vrijwilligers. Namens gemeente Nissewaard willen wij jouw bedanken voor jouw bijdrage aan onze gemeente als vrijwilligers! 

Want jij maakt Nissewaard!

Uitnodiging Nationale Vrijwilligersdag


Op dinsdag 7 december 2021 is het weer de nationale vrijwilligersdag. Een dag waarop we ALLE vrijwilligers in Nederland en dus ook in Nissewaard in het zonnetje willen zetten. Graag nodigen wij jullie uit voor een borrel in theater de Stoep.
 
Aanvang 19.00 uur
Uitreiking vrijwilligersmagazine 19.30 uur
Borrel 20.00 – 22.00 uur

Reserveer je gratis kaart via: https://theaterdestoep.nl/voorstelling/vrijwilligersdag-2021
 
Vrijwilligersmagazine ‘Jij maakt Nissewaard’
Voorafgaand aan de borrel wordt het eerste vrijwilligersmagazine van Nissewaard uitgereikt; ‘Jij maakt Nissewaard’. Hierin staan inspirerende verhalen van vrijwilligers. Waarom werken we al 5, 10 of 40 jaar als vrijwilliger? Wie komt er ’s nachts z’n bed uit om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Hoe kijkt oud en jong aan tegen het vrijwilligerswerk van nu? Mooie, humoristische en ontroerende verhalen van vrijwilligers uit Nissewaard. En het mooie is, er is voor elke vrijwilliger een magazine. Wil je de eerste exemplaren ontvangen, kom dan naar Theater de Stoep op 7 december en beleef de nationale vrijwilligers dag met elkaar.
 

In het zonnetje


Op 7 december a.s. wordt het vrijwilligersmagazine ‘Jij maakt Nissewaard’ uitgereikt.
Ken jij een vrijwilliger die in het zonnetje gezet mag worden. Stuur dan een bericht in met foto van diegene en vertel waarom hij/ zij zo’n top vrijwilliger is, bij welke organisatie, hoe lang al en waarom.
Dit bericht wordt dan zichtbaar in het vrijwilligersmagazine JIJ MAAKT NISSEWAARD wat wordt uitgereikt op 7 december a.s. Wil jij meedoen aan deze actie? Stuur dan een mailtje naar ic.boerma@nissewaard.nl.

Stuur je vrijwilligers een kaartje op 7 december


Wil je jouw vrijwilligers op 7 december in het zonnetje zetten? Stuur hem of haar dan een kaartje en laat weten waarom je blij bent met wat hij/zij doet. We hebben een aantal kaarten gemaakt, zie de voorbeelden hieronder.

Wil je een set kaarten ontvangen? Stuur dan een mailtje naar ic.boerma@nissewaard.nl
 
   
   


 

Vacature oproep: "Once in a Lifetime"


Moet het clubhuis geschilderd worden? Heb je een heg die gesnoeid moet worden?Kortom! Heb je een eenmalige vrijwilligersklus? Laat dit dan weten via het vacature bord in het vrijwilligersmagazine. Vermeld een leuke titel, korte uitleg van de taak, waar de taak moet worden uitgevoerd en wie te benaderen om in contact te komen. Maak de tekst zo origineel en leuk mogelijk, zodat er veel mensen op reageren.
 
Wil jij een oproep doen voor de ‘once in your lifetime – taak’? Stuur dan een mailtje naar ic.boerma@nissewaard.nl

Save the Date! Sportgala 2021

Sportgala Nissewaard 2021 vindt plaats op 4 februari 2022!  De organisatie is weer in volle gang. Van 5 tot 21 november kun jij bijzondere sportprestaties en sporthelden inzenden via www.actiefinnissewaard.nl/sportgala. Dat kan een prestatie van een sporter, talent, trainer, coach of team zijn, maar ook mooie of gave gebeurtenissen of bijzondere inzet van een vrijwilliger of sportvereniging worden meegenomen!
 
Om volledig op de hoogte te blijven kun je de Instagram accounts @actiefinnissewaard en @sportgala_nsw volgen!

Hopelijk zien wij jou 4 februari!

       

De nieuwe Kindergemeenteraad


Op maandag 1 november van 17.00 tot 18.00 uur vindt de installatie van de Kindergemeenteraad 2021-2023 plaats in de raadszaal van de gemeente Nissewaard. Het betreft de tweede Kindergemeenteraad in Nissewaard. Tijdens de installatie neemt eerst de oude raad (KGR 2019-2021) afscheid, waarbij ze terugblikken op hun tijd in de Kindergemeenteraad en wat ze hebben bereikt. Zij geven het stokje door aan de nieuwe raadsleden welke hierna één voor één geïnstalleerd worden door de burgemeester van Nissewaard. Zij spreken hiervoor allemaal de belofte of eed uit. 
 
De Kindergemeenteraad is opgericht om kinderen al jong bij beleidsvorming te betrekken. Met de Kindergemeenteraad worden kinderen, het bestuur en de stad dichterbij elkaar gebracht. Kinderparticipatie in gemeentebeleid wordt bevorderd en kinderen leren hoe je via het beleid van de gemeente een verschil kunt maken voor andere kinderen (en volwassenen) in hun omgeving.
 
Kijk op maandag 1 november van 17.00 – 18.00 uur naar de livestream via facebook van Gemeente Nissewaard 
 

Masterclass Publishing en Platenlabels

Ben jij een artiest? Of heb je ambities om een platenlabel op te zetten?
Kijk dan deze masterclass over Publishing en Platenlabels gegeven door David Taylor. Hij vertelt meer over zijn ervaringen als artiest en schrijver, waarbij hij heeft samengewerkt met nationale en internationale artiesten zoals Maan en FÄIS.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan naar de masterclass van het lokale muziekplatform Puls! Meer weten over Puls? Kijk dan eens op hun website of social media kanalen.  

Masterclass: https://www.youtube.com/watch?v=TTGt45daHq4
Website: www.pulsmusic.nl
Facebook en Instagram: @PulsmusicNL

Gratis workshop "Sport voor iedereen. Diversiteit in onze club"


De Jonh Blankenstein Foundation biedt een gratis workshop aan voor jouw club!
Het doel van de workshop is dat je concrete handvatten wordt geboden waarmee je zelf in staat bent om op een proactieve wijze uitsluiting en discriminatie te herkennen en toe te werken naar inclusie.
Hiermee kan iedereen zelf bijdragen aan een positieve sociale norm en een veilig(er) sportklimaat binnen de club.

De workshops worden kosteloos aangeboden spelers en teams, trainers/coaches en andere begeleiders, bestuurders en ouders van sporters.

Vraag hier de workshop aan:
https://www.johnblankensteinfoundation.nl/vraag-een-gratis-workshop-aan/

Jubileumtentoonstelling Zendingserfgoedhuis Zuidland 10 jaar


Begin november bestaat het Zendingserfgoedhuis in Zuidland al weer 10 jaar. In die tijd is het uitgegroeid tot een niet meer weg te denken begrip in de Dorpsstraat. Door corona waren ze natuurlijk een stuk minder ‘in the picture’. Maar nu pakken ze uit met een heuse jubileumtentoonstelling van Topstukken uit onze collectie.

Die collectie groeide razendsnel, zodat er behalve het Zendingserfgoedhuis ook een extra opslagruimte gezocht moest worden. De tentoonstelling heeft veel verschillende stukken die allemaal bewonderd kunnen worden. Op zaterdag 6 november tussen 11.00-15.00 uur wordt het jubileum gevierd in het Zendingserfgoedhuis aan de Dorpsstraat 22-24  te Zuidland. Kom jij ook? 

          
Priesterlamp Bali                                            Staf van Dorpoudste Kenia

          
Statenbijbel uit 1704                                      Bezoekers uit het Zendingserfgoedhuis

Theatervoorstelling: De Nieuwe Lichting


Speciaal voor vrijwilligers geeft Theater de Stoep een aantal gratis kaarten weg voor de theatervoorstelling: De Nieuwe Lichting.
De Nieuwe Lichting is een muzikaal ‘Gesamtkunstwerk’. Afstudeerders van verschillende muziektheater- en musicaltheateropleidingen verenigen zich en laten zien wat ze in hun mars hebben.
Zij tonen de diversiteit van het muziektheatergenre en zoeken daarin de mogelijkheden en grenzen op. Samen met reeds erkende talenten bezingen zij een theaterale toekomst waarin ‘later al lang is begonnen’.
 
De Theatervoorstelling vindt plaats op maandag 8 november om 20.15 uur.
De normale prijs van deze voorstelling is: € 23,50, maar voor vrijwilligers dus gratis!
Gratis kaarten zijn te reserveren via:
https://theaterdestoep.nl/voorstelling/de-nieuwe-lichting-2021

Promotiecode: VRIJ2021
Let op: Maximaal 2 personen per reservering en op=op!

Leer zijn wie je bent!

Steun jij LHBTI+ leerlingen met jouw GSA/klas? Draag dan op vrijdag 10 december een outfit met de kleur paars en sta op voor een school waar iedereen zichzelf kan zijn! Post op deze dag je leukste paarse vrijdag foto en tag @s.p.a.c.e.010 op insta!


 

Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod

Vrijwilligers Academie Nissewaard organiseert maandelijks gratis trainingen en cursussen voor vrijwilligers in Nissewaard. Op de website vind je een actueel overzicht van alle trainingen de komende periode. 

Wil je op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard! Je kunt je onderaan de pagina aanmelden.
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email