View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, september 2021
Beste bestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 


Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Meebouwen aan een tof Nissewaard? Dat kan vanaf nu!
 

Op donderdag 1 juli is het platform www.youngnissewaard.nl gelanceerd. Young Nissewaard is een platform waar jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud gave ideeën kunnen insturen waarmee de jeugd in Nissewaard letterlijk en figuurlijk in beweging wordt gebracht. Ze maken hiermee kans op een bedrag van 10.000 euro om het idee ook daadwerkelijk (met hulp vanuit de gemeente) uit te voeren.
 
Werkt jouw organisatie met kinderen tussen de 12 en 18 jaar? Help ons dan mee om het platform onder de aandacht te brengen. Social media berichten op onze Facebook en Instagram pagina delen stellen wij zeer op prijs. Maar je mag ook onderstaand bericht zoveel mogelijk zelf delen.
 
Meebouwen aan een tof Nissewaard? Dat kan vanaf nu!
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en heb je een gaaf idee voor de jeugd in Nissewaard? Stuur jouw idee in en wie weet wordt hij, met jouw hulp, uitgevoerd. Hoe gaaf is dat!

Check snel hoe je mee doet: www.youngnissewaard.nl

#youngnissewaard #openstad #jeugd #gave ideeën
 
 

Programma Vrijwilligersdag

Zonder actieve inwoners geen sterke samenleving! In bijna elk onderdeel van de samenleving speelt vrijwillige inzet (vrijwilligerswerk) een rol. Van vrijetijdsbesteding tot aan zorg en welzijn en veiligheid.

Daarom organiseert gemeente Nissewaard samen met alle vrijwilligersorganisaties en actieve inwoners op 2 oktober 2021 een themadag ‘Vrijwilligers’. Als bedankje. Als helpende hand. Als inspiratie. Als stimulans voor iedereen om zijn beste beentje voor te kunnen zetten in onze samenleving. Het wordt een dag met leerzaam en leuk aanbod. Denk aan lezingen, kennismaking, workshops, inspiratie, netwerken, vraag en aanbod, eten en drinken, en vermaak. Iedereen die graag wat actiever wil zijn in de buurt, netwerk of stad, is welkom om kennis te maken met het vrijwilligersaanbod in Nissewaard.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten of om je aan te melden op www.nissewaard.nl/vrijwilligersdag. Of op de speciaal ingerichte Facebookpagina van gemeente Nissewaard. Voor alle deelnemende activiteiten is er een Press-Kit ontwikkelt met extra losse promotie.

Word een Natuurouder!

Het project ‘Natuurouders’ is bedoeld om (groot)ouders en ieder ander geïnteresseerde volwassene op te leiden in het begeleiden van kinderen bij natuurlessen in de schoolomgeving.

De trainingen voor het worden van een natuurouder worden gegeven door ervaren natuurgidsen. Bij de training wordt niet alleen aandacht besteed aan het vergroten van natuurkennis maar wordt er ook aandacht gegeven aan de pedagogische en didactische vaardigheden. Afgelopen jaar hebben we voor het eerst deze cursus aangeboden, met een groot succes als gevolg. Juist daarom, bieden wij dit jaar weer onze training aan. Aanmelden voor het worden van een natuurouder kan via onze website.

De vijf trainingen vinden plaats vanaf 22 september op woensdagochtend van 09.30- 11.00 uur. 

Training 'Lastig Gesprek' van de vrijwilligersacademie


Een van de komende trainingen is het voeren van een 'lastig gesprek'. We hebben namelijk allemaal van tijd tot tijd wel eens een lastig gesprek. Het gesprek verloopt moeizaam en achteraf voel je je ronduit ongemakkelijk.

Vaak zijn het gevoelige kwesties, oplopende emoties en oplopende spanning. Vooraf en tijdens een gesprek. Lastige gesprekken worden vaak uitgesteld, vermeden of afgeraffeld.

Wat veroorzaakt nu die lastigheid in zo’n gesprek? Wat is de gemeenschappelijke deler met anderen?

Tijdens deze training worden de gemeenschappelijke delers besproken. We gaan kijken hoe het anders kan en hoe je dat concreet anders kunt aanpakken. Tevens bieden trainer en acteur je een aantal nieuwe perspectieven op het voeren van een voor jou lastig gesprek. Een volgende keer kun je het gesprek anders aanpakken, dat is de inzet van deze training. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op de website van de vrijwilligersacademie.

Strijd jij mee in het NK Tegelwippen
 

Het NK Tegelwippen is in volle gang. Welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?
 
Tegels wippen in Nissewaard
Tot 30 september kan iedereen in Nissewaard zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller. Het NK is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin!’.
 
De Gouden Tegel en de Publiekswipper
De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper die begin oktober wordt uitgereikt.
 

High Five Kick-Off 19 september


Op 19 september organiseren we opnieuw de High Five Kick-Off bij jou in de wijk. Alle kinderen van 4 tot en met 18 jaar zijn welkom!

Schrijf je in op de speciaal ingerichte website. Op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 september komen wij langs om de Kick-Off te promoten. Wij willen jullie vragen om de Kick-Off de komende weken ook actief te promoten. Hiervoor zijn wat middelen samengesteld die je kunt gebruiken. Je vindt ze in een speciaal ingerichte Press-Kit.

De Derde editie van ZoBlits 28 uurs Theaterfestival


Vijf groepen bestaande uit heuse theaterdieren, acteurs en schrijvers gooien al hun theatervaardigheden in de strijd om de juryprijs en de bijbehorende wisselbeker mee naar huis te nemen. Maximaal vijftig toeschouwers bepalen wie de publieksprijs wint voor een uniek concept waarin makers binnen 48-uur een theatervoorstelling maken en presenteren aan het publiek.
 
Vrijdag 10 september komen de teamcaptains bijeen in het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. Hier krijgen ze een aantal leuke uitdagingen mee, waarna ze met hun teams aan de slag gaan om een theaterstuk te schrijven, te regisseren en te spelen. Een team kan bestaan uit spelers, maar er kan bijvoorbeeld ook een tekstschrijver of regisseur in het team zitten. Zaterdag 11 september worden alle teams in het Centrum voor de Kunsten verwacht. Hier krijgt ieder team een half uur professionele ondersteuning. Zondag 12 september is de dag waarop het complete script ingeleverd wordt en de stukken gespeeld worden voor een vakjury en een select publiek in Theater De Stoep. Kijk voor meer informatie op op de website.
 

Youngminds Celebration


Woon jij in Nissewaard en wil jij impact maken? Kom op 2 oktober naar theater de Stoep! Er zijn optredens van o.a. de internationaal bekende artiest Fäis, motivatiesprekers en interactieve discussies. Ook zetten we jongeren met ideeën voor een mooier of veiliger Nissewaard in het zonnetje . Tickets zijn gratis en kun je bestellen op de website van Theater de Stoep.

Open Monumentendag

Sinds 1987 wordt ieder jaar in het tweede weekend van september de Open Monumentendag georganiseerd. Gemeentelijke – en rijksmonumenten in heel Nederland worden gratis voor het publiek opengesteld. Dit jaar vindt Open Monumentendag plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september en Nissewaard doet weer mee!
 
Verschillende monumenten, monumentale gebouwen en erfgoedlocaties zijn opengesteld om u kennis te laten maken met het verleden van Nissewaard. De ideale gelegenheid dus om op bezoek te gaan bij monumentale en historische plekken die Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Hekelingen, Simonshaven, Spijkenisse en Zuidland te bieden hebben!
 
Het evenement is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendag.nl.
 
Erfgoedplatform Nissewaard
Open Monumentendag wordt mede mogelijk gemaakt door Erfgoedplatform Nissewaard. Dit is een groep enthousiaste erfgoedliefhebbers, die zich inzetten voor het vergroten van het netwerk en draagvlak voor cultureel erfgoed. Ken of ben jij ook erfgoedliefhebber en zet jij je graag in voor het bevorderen van de samenwerking en zichtbaarheid binnen de erfgoedsector, laat dit ons dan weten via de mail!

Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod

Vrijwilligers Academie Nissewaard organiseert maandelijks gratis trainingen en cursussen voor vrijwilligers in Nissewaard. Op de website vind je een actueel overzicht van alle trainingen de komende periode. 

Wil je op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard! Je kunt je onderaan de pagina aanmelden
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email