View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, januari 2022
Beste bestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 


Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Inhoudsopgave


Klik nu direct op het artikel wat jij wilt lezen!

1. AED in huis? Registeren en buiten ophangen!
2. Uitnodiging Lokaal akkoord Sport en Bewegen
3. Heb je jouw huiskamer of tuin al aangemeld? Gluren bij de Buren komt terug!
4. Vrijwilligers bedankt!
5. Koop nu je kaartjes voor het Sportgala 2021
6. De genomineerden van het Sportgala 2021
7. Pameijer in jouw kantine?!
8. Jonge gamers opgelet
9. Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod 
10. Vrijwilliger? Ontvang een bieb cadeaubon!

AED in huis? Registreren en buiten ophangen!

 
De gemeente Nissewaard wil graag dat op iedere plek binnen 6 minuten een AED beschikbaar is, om mensen met een hartstilstand te kunnen redden. Veel inwoners van Nissewaard weten niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. Van veel AED’s is niet bekend waar ze hangen, omdat ze niet geregistreerd zijn bij het landelijke oproepsysteem Hartslag.nu. Dit bemoeilijkt de hulpverlening. Het is dus belangrijk een AED ook direct te registreren bij Hartslag.nu.
 
Registreren en buiten ophangen
Voor effectief gebruik is het noodzakelijk dat AED’s 24/7 toegankelijk zijn én geregistreerd staan bij Hartslag.nu. Heeft u dus als vereniging, organisatie of als individuele inwoner een AED in uw bezit? Registreer deze dan bij Hartslag.nu en hang hem als het even kan buiten op. Dan kan iedere hulpverlener erbij op ieder moment dat een AED nodig is.
De gemeente heeft een regeling in het leven geroepen waarbij zij de kosten betaalt, als u uw AED buiten wilt ophangen. Dat is belangrijk, want des te meer de AED 24/7 beschikbaar zijn, des te groter is de dekking van beschikbare AED’s in Nissewaard en des te meer levens kunnen we redden.
 
Samen werken aan veilige buurt
De gemeente wil van heel Nissewaard een 6-minutenzone maken. Zo kunnen slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen en overleven meer mensen een hartstilstand. Maak dus samen uw buurtbewoners en uw buurt veiliger. Enerzijds door een bestaande AED te registeren bij Hartslag.nu, anderzijds door samen een AED aan te schaffen. Via het BuurtAED-platform kunnen particulieren en organisaties een crowdfundingsactie starten om gezamenlijk met bijv. de buurt, wijk, school een Buurt-AED aan te schaffen (www.buurtaed.nl). En nogmaals, als u hem buiten wilt ophangen, dan betaalt de gemeente de kosten.
 

Uitnodiging Lokaal akkoord Sport en Bewegen
Dinsdag 11 januari 19:30 – 21:30 uur                      

 
Beste Sportievelingen,
 
Op 16 december stond de bijeenkomst gepland voor het Lokaal akkoord Sport en Bewegen. Helaas is deze door te weinig aanmeldingen geannuleerd. Omdat wij dit toch een belangrijk onderwerp vinden is er gekozen om een nieuwe bijeenkomst te plannen op dinsdag 11 januari! Ook hierbij zullen we weer 'digitaal' bij elkaar komen. Tijdens deze avond blikken we kort terug op 2 jaar Lokaal Sport akkoord, maar we willen ook met een frisse blik samen antwoorden geven op de volgende vragen:

1. Hoe krijgen we iedereen in Nissewaard in beweging?
2. Hoe
 kun jij vanuit jouw vereniging/organisatie daarop inhaken? 
3. Wat als je € 1.000 mocht besteden aan de sport in jouw directe omgeving, wat zou jij dan doen?
 
Deze sessie is anders dan normaal. Door anders en creatief te denken met elkaar ontdek je vanuit onverwachte hoeken waar kansen liggen, ook voor jouw vereniging of organisatie!

Snelheid, interactie en een lach gegarandeerd. Deze inspiratie sessie wordt begeleid door Start2Create. Om het net even wat persoonlijker te maken, zorgen wi voor een hapje en drankje bij jouw thuis. 
 
Ben jij er bij? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl o.v.v. Lokaal Sportakkoord 11 januari. We sturen je 2 dagen voor aanvang een bevestigingsmail met een link naar Zoom om toegang te krijgen tot de bijeenkomst.
 
Heb je vragen?
Laat het ons gerust weten.
 
Tot de 11e!
Wij hebben er zin in.
 
Met vriendelijke groet,
Stuurgroep Lokaal Sport- en Beweegakkoord

Heb jij jouw huiskamer of tuin al aangemeld? Gluren bij de Buren komt terug!

Dit is het festival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune. Enthousiaste bewoners stellen voor dit evenement hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende huiskamer wordt één act gekoppeld die drie keer 30 minuten op vaste tijden optreden. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen. De huiskamers van Gluren bij de Buren zijn open voor alle kunstdisciplines. Je vindt er theater, dans, muziek, cabaret en spoken word.

Aankomende editie doen we daar nog een schepje bovenop met het: ‘hobby hoorcollege’. Iedereen met een bijzondere passie mag het podium betreden. Je kan denken aan een presentatie over krav maga, het delen van levensinzichten na het lopen van een pelgrimstocht of gewoon honderduit praten over jouw bijzondere verzameling. 

De datum was in eerste instantie zondag 13 februari 2022, maar door de huidige coronamaatregelen is dit evenement verzet naar 3 juli 2022. De tijden blijven hetzelfde namelijk van 13:00 - 18:00 uur en de entree is "pay what you can". Voor meer informatie kan de algemene website worden bezocht.  

De komende tijd is het nog mogelijk om je aan te melden als huiskamer of tuinpodium. Mocht dit iets voor jou zijn? Meld je dan nu aan via https://glurenbijdeburen.nl/nl/informatie/aanmelden/act


 

Vrijwilligers bedankt!
 

Dinsdag 7 december was het de nationale vrijwilligersdag. Om al onze vrijwilligers in Nissewaard te bedanken, hebben wij een vrijwilligersmagazine gemaakt. In dit magazine lees je verschillende verhalen van onze eigen helden uit Nissewaard. Heb jij hem nog niet? Haal dan nu jouw eigen vrijwilligersmagazine gratis op in de Bibliotheek de Boekenberg, Markt 40 Spijkenisse.
 

Koop nu je kaartjes voor het Sportgala 2021


Kom jij samen met alle sportliefhebbers van Nissewaard genieten van een inspirerende en gezellig avond bij het Sportgala van Nissewaard!
Reserveer jouw (gratis) kaarten via de website van Theater de Stoep*: https://theaterdestoep.nl/voorstelling/sportgala-nissewaard-2022

* Bij eventuele wijzigingen in het programma met betrekking tot de Corona-maatregelen, wordt je geïnformeerd op het door jouw opgegeven mailadres.
 

De genomineerden van het Sportgala 2021


De jury heeft vanuit de vele inzendingen in iedere categorie 3 genomineerden gekozen. De genomineerden hebben we aan de deur verrast met hun nominatie.

Wie wordt de winnaar in de categorie; talent, trainer/coach, sportvrouw, sportman, sportteam en sportheld? Dat zien we 4 februari tijdens het Sportgala. Wie de publieksprijs wint bepaal jij! Breng je stem uit tussen 17 en 30 januari op www.actiefinnissewaard.nl/sportgala.

Maak hieronder alvast kennis met alle genomineerden. Benieuwd naar hun prestaties? Neem dan een kijkje op de Instagrampagina van het Sportgala Nissewaard, @Sportgala_NSW. Iedere dag maken we een nieuwe held bekend en hun geweldige prestatie bekend. 
 

 
 
 

Pameijer in jouw kantine?


Pameijer is een organisatie voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. Ze helpen mensen verder bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Een van de activiteiten van Pameijer is de inloop, waarbij mensen een kopje koffie kunnen komen drinken, een hapje kunnen eten en gezelligheid centraal staat. Ze zijn op zoek naar een locatie om deze inloop voort te kunnen zetten waarbij ze fungeren als wijkrestaurant en iedereen welkom is.
Heeft jouw vereniging interesse in deze maatschappelijke bijdrage, gezelligheid én een financiële opsteker? Wellicht is jouw kantine dan geschikt voor Pameijer!
Voorwaarden:
  • Doordeweeks beschikbaar tussen 09:00 en 18:00 uur
  • Kantine in eigen beheer
  • Keuken waar maaltijden gemaakt kunnen worden beschikbaar
  • Oppervlakte van +/- 300m2
  • Rolstoel toegankelijk
In de ideale situatie zouden ze de inloop graag combineren met ‘Pameijer werkt’. Hier vinden activiteiten plaats zoals bijvoorbeeld het maken van kaarsen of schilderen.
Hiervoor zijn ze op zoek naar een oppervlakte van 480m2 (inclusief keuken en inloop ruimte).
Heeft jouw vereniging deze oppervlakte niet, maar wel voor genoeg ruimte voor de inloop, dan horen we het ook graag!
 
Heb jij interesse in meer informatie? Mail dan naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 

Jonge gamers opgelet!


Helaas zijn de High Five Wintergames geannuleerd, maar niet getreurd er wordt ook een online versie georganiseerd. De Online Wintergames is een gametoernooi dat het woord actie een nieuwe betekenis geeft. Aan dit toernooi kunnen jullie als deelnemers meedoen vanuit huis, waarbij jouw vrienden en familie live de uitzending kunnen meekijken. Bij deze worden alle jongeren uitgenodigd om deel te nemen aan de Online Wintergames esports toernooien waarbij flinke prijzen zijn te winnen.

De hele kerstvakantie kunnen de populairste games voor jongens en meiden worden gespeeld waaronder: FIFA 22, Mario Kart, Fortnite, Rocket League, Brawl Stars en voor de 18+ gamers Call of Duty: Cold War, Rainbow Six Siege, Valorant, Halo Infinite en nog veel meer. Het toernooi is toegankelijk voor iedereen vanaf 13 jaar en duurt van 27 december t/m 9 januari. Er zijn geen kosten voor de deelnemers en het aantal deelnemers is ongelimiteerd! Ben jij hier benieuwd naar? Neem dan een kijkje op de website https://esportsnederland.nl/Nissewaard

Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod

Vrijwilligers Academie Nissewaard organiseert maandelijks gratis trainingen en cursussen voor vrijwilligers in Nissewaard. Op de website vind je een actueel overzicht van alle trainingen de komende periode. 

Wil je op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard! Je kunt je onderaan de pagina aanmelden.
 

Vrijwilliger? Ontvang de Bieb cadeaubon!


Vrijwilligers vervullen een steeds belangrijkere rol in Nissewaard. Doe jij vrijwilligerswerk in onze gemeente? Dan beloont Bibliotheek de Boekenberg je graag voor dit goede werk; je krijgt namelijk een gratis vrijwilligersabonnement van hen. Hiermee kun je naar keuze een aantal boeken en media per jaar lenen en activiteiten bijwonen om jezelf te ontwikkelen of om te ontspannen. Vul het inschrijfformulier in op de website of aan de kassa. Veel lees-, kijk- en luisterplezier alvast!
 
Klik hier om naar de website te gaan. 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email