View this email in your browser
nieuwsbrief scholen, november 2021
Beste leerkrachten/schoolbestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je informatie die voor het schoolseizoen van belang/interessant kan zijn. Heb je vragen of wil je over een bepaald onderwerp meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via combinatiefunctionaris@nissewaard.nl
 
Inhoudsopgave

Klik nu direct op het artikel wat jij wilt lezen!

1. Terugblik: Dag van de Duurzaamheid
2. De Nieuwe Kindergemeenteraad
3. Van archeologie tot architectuur van de toekomst
4. Uitnodiging Nationale Vrijwilligersdag
5. Terugblik Vrijwilligersdag 2 oktober
6. In het zonnetje
7. Stuur je vrijwilligers een kaartje op 7 december
8. Vacature oproep: "Once in a Lifetime"
9. Masterclass Publishing en Platenlabels
10. Sportgala Nissewaard 2021
11. Leer zijn wie je bent!
12. Contactgegevens Combinatiefunctionarissen onderwijs

Terugblik Dag van de Duurzaamheid


Op 8 oktober lazen de burgemeester en wethouders  op verschillende scholen voor over duurzaamheid. Op deze dag vond in heel Nederland de Voorleesactie ‘Dag van de Duurzaamheid’ plaats en ook Nissewaard deed mee.
 
Aansluitend bij de Kinderboekenweek kwam dit jaar een extra gast mee naar de klas om de kinderen te vertellen over zijn werk dat iets met duurzaamheid te maken heeft. De afvalcoach van Reinis, Harold Joëls van plogging.nu, duurzaamheidsdocent meester Rob en één van de vrijwilligers van Voorne Putten Energie gaven antwoord op alle vragen die de leerlingen bedacht hadden.

De Nieuwe Kindergemeenteraad


Op maandag 1 november van 17.00 tot 18.00 uur vindt de installatie van de Kindergemeenteraad 2021-2023 plaats in de raadszaal van de gemeente Nissewaard. Het betreft de tweede Kindergemeenteraad in Nissewaard. Tijdens de installatie neemt eerst de oude raad (KGR 2019-2021) afscheid, waarbij ze terugblikken op hun tijd in de Kindergemeenteraad en wat ze hebben bereikt. Zij geven het stokje door aan de nieuwe raadsleden welke hierna één voor één geïnstalleerd worden door de burgemeester van Nissewaard. Zij spreken hiervoor allemaal de belofte of eed uit. 
 
De Kindergemeenteraad is opgericht om kinderen al jong bij beleidsvorming te betrekken. Met de Kindergemeenteraad worden kinderen, het bestuur en de stad dichterbij elkaar gebracht. Kinderparticipatie in gemeentebeleid wordt bevorderd en kinderen leren hoe je via het beleid van de gemeente een verschil kunt maken voor andere kinderen (en volwassenen) in hun omgeving.
 
Kijk op maandag 1 november van 17.00 – 18.00 uur naar de livestream via Facebook van Gemeente Nissewaard.


 

Van archeologie tot architectuur van de Toekomst


Bekijk ons uitleenmateriaal eens, misschien zit er wel iets bij om jouw les of project in de klas iets extra’s te geven. Voor een directe link naar de website kan er geklikt worden op een van de onderwerpen!

Archeologie uit je achtertuin 
Leskist Oud Spijkenisse, stadswandeling en huisje Mak 
Materiaalkist Elementen 
Materiaalkist Grondstoffen
Toekomstbouwers

Uitnodiging Nationale Vrijwilligersdag


Op dinsdag 7 december 2021 is het weer de nationale vrijwilligersdag. Een dag waarop we ALLE vrijwilligers in Nederland en dus ook in Nissewaard in het zonnetje willen zetten. Graag nodigen wij jullie uit voor een borrel in theater de Stoep.
 
Aanvang 19.00 uur
Uitreiking vrijwilligersmagazine 19.30 uur
Borrel 20.00 – 22.00 uur

Reserveer je gratis kaart via: https://theaterdestoep.nl/voorstelling/vrijwilligersdag-2021
 
Vrijwilligersmagazine ‘Jij maakt Nissewaard’
Voorafgaand aan de borrel wordt het eerste vrijwilligersmagazine van Nissewaard uitgereikt; ‘Jij maakt Nissewaard’. Hierin staan inspirerende verhalen van vrijwilligers. Waarom werken we al 5, 10 of 40 jaar als vrijwilliger? Wie komt er ’s nachts z’n bed uit om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Hoe kijkt oud en jong aan tegen het vrijwilligerswerk van nu? Mooie, humoristische en ontroerende verhalen van vrijwilligers uit Nissewaard. En het mooie is, er is voor elke vrijwilliger een magazine. Wil je de eerste exemplaren ontvangen, kom dan naar Theater de Stoep op 7 december en beleef de nationale vrijwilligers dag met elkaar.

Terugblik Vrijwilligersdag 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober vond de Vrijwilligersdag Nissewaard plaats. Een groot succes met 650 deelnemers vanuit meer dan 110 verschillende organisaties. Er zijn deze dag 31 activiteiten georganiseerd op basis van de thema's deskundigheidsbevordering, motiveren, ontmoeten en plezier en ontspanning. De doelgroep van deze dag bestond uit de actieve inwoners, vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en potentiele nieuwe vrijwilligers. Namens gemeente Nissewaard willen wij jouw bedanken voor jouw bijdrage aan onze gemeente als vrijwilligers! 

Want jij maakt Nissewaard!

In het zonnetje

Op 7 december a.s. wordt het vrijwilligersmagazine ‘Jij maakt Nissewaard’ uitgereikt.
Ken jij een vrijwilliger die in het zonnetje gezet mag worden. Stuur dan een bericht in met foto van diegene en vertel waarom hij/ zij zo’n top vrijwilliger is, bij welke organisatie, hoe lang al en waarom.
Dit bericht wordt dan zichtbaar in het vrijwilligersmagazine JIJ MAAKT NISSEWAARD wat wordt uitgereikt op 7 december a.s. Wil jij meedoen aan deze actie? Stuur dan een mailtje naar ic.boerma@nissewaard.nl.

Stuur je vrijwilligers een kaartje op 7 december


Wil je jouw vrijwilligers op 7 december in het zonnetje zetten? Stuur hem of haar dan een kaartje en laat weten waarom je blij bent met wat hij/zij doet. We hebben een aantal kaarten gemaakt, zie de voorbeelden hieronder.

Wil je een set kaarten ontvangen? Stuur dan een mailtje naar ic.boerma@nissewaard.nl
 
   
   

Vacature oproep: "Once in a Lifetime"

Moet het clubhuis geschilderd worden? Heb je een heg die gesnoeid moet worden?Kortom! Heb je een eenmalige vrijwilligersklus? Laat dit dan weten via het vacature bord in het vrijwilligersmagazine. Vermeld een leuke titel, korte uitleg van de taak, waar de taak moet worden uitgevoerd en wie te benaderen om in contact te komen. Maak de tekst zo origineel en leuk mogelijk, zodat er veel mensen op reageren.
 
Wil jij een oproep doen voor de ‘once in your lifetime – taak’? Stuur dan een mailtje naar ic.boerma@nissewaard.nl

Masterclass Publishing en Platenlabels

Ben jij een artiest? Of heb je ambities om een platenlabel op te zetten?
Kijk dan deze masterclass over Publishing en Platenlabels gegeven door David Taylor. Hij vertelt meer over zijn ervaringen als artiest en schrijver, waarbij hij heeft samengewerkt met nationale en internationale artiesten zoals Maan en FÄIS.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan naar de masterclass van het lokale muziekplatform Puls! Meer weten over Puls? Kijk dan eens op hun website of social media kanalen.  

Masterclass: https://www.youtube.com/watch?v=TTGt45daHq4
Website: www.pulsmusic.nl
Facebook en Instagram: @PulsmusicNL


Save the Date! Sportgala 2021 

Sportgala Nissewaard 2021 vindt plaats op 4 februari 2022!  De organisatie is weer in volle gang. Van 5 tot 21 november kun jij bijzondere sportprestaties en sporthelden inzenden via www.actiefinnissewaard.nl/sportgala. Dat kan een prestatie van een sporter, talent, trainer, coach of team zijn, maar ook mooie of gave gebeurtenissen of bijzondere inzet van een vrijwilliger of sportvereniging worden meegenomen!
 
Om volledig op de hoogte te blijven kun je de Instagram accounts @actiefinnissewaard en @sportgala_nsw volgen!

Hopelijk zien wij jou 4 februari!
 

Leer zijn wie je bent!

Steun jij LHBTI+ leerlingen met jouw GSA/klas? Draag dan op vrijdag 10 december een outfit met de kleur paars en sta op voor een school waar iedereen zichzelf kan zijn! Post op deze dag je leukste paarse vrijdag foto en tag @s.p.a.c.e.010 op insta!

Contactgegevens Combinatiefunctionarissen Onderwijs


We merken dat het soms nog best verwarrend is bij welke combinatiefunctionaris je terecht kunt met vragen die betrekking hebben met het onderwijs. Hieronder vind je per onderdeel de juiste persoon en zijn / haar contactgegevens. Schroom niet om ze bij vragen te bellen of te mailen.
 
Lars Blacquiere
Sport en onderwijs
06-36 57 29 72
l.blacquiere@nissewaard.nl
 
Elsa van der Bijl
Onderwijs algemeen en BCE
06-30 22 19 03
e.vanderbijl@nissewaard.nl
 
Rohan de Geus
Jeugd- en jongerenparticipatie
06-25 04 63 38
r.degeus@nissewaard.nl
 
Jet de Jonge
Natuur- en milieueducatie
06-51 32 75 31
hg.dejonge@nissewaard.nl
 
Lieke Vergeer
BCE en rookvrije schoolpleinen
06-40 45 94 29
apl.vergeer@nissewaard.nl
 
Denk je dat jouw collega's deze nieuwsbrief ook interessant vinden? Stuur 'm door!
Ben jij de geïnteresseerde collega en wil je jezelf abonneren op deze nieuwsbrief? Meld je aan door een e-mail te sturen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl .
Facebook
Website
Email
Instagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.