View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, juni 2021
Beste bestuursleden,

In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 


Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Versoepelingen voor sport-, kunst-, en cultuuractiviteiten

 
De volgende stap in de versoepelingen van de Corona maatregelen is vanaf zaterdag 5 juni gezet. Dat betekent dat we weer iets meer mogen en kunnen. Denk hierbij vooral aan sport- en cultuuractiviteiten. Wil je weten welke versoepelingen er zijn ingezet? Kijk dan op www.nissewaard.nl/coronavirus-1 of op www.rijksoveroverheid.nl.
 

High Five Kick-Off 19 september 2021
Wat voor workshop/clinic organiseer jij? 

Dit jaar organiseren we op zondag 19 september de High Five Kick-Off. Een dag waarop kinderen van 4 tot 18 jaar kennis kunnen maken met het vrijetijdsaanbod in Nissewaard. 

Net als vorig jaar vinden op verschillende plekken in Nisseswaard gratis clinics/workshops plaats waar kinderen zich voor kunnen inschrijven. Wil jij dat kinderen kennismaken met jouw club? Schrijf je dan in. Dat doe je door het invullen van het inschrijfformulier en te mailen naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.

In de video zie je hoe gaaf de dag vorig was en waarom je op deze dag absoluut niet wilt ontbreken. 

 

Vitaliteitsscan Nissewaardse sportverenigingen

In maart heeft Gemeente Nissewaard de jaarlijkse vitaliteitsscan uitgezet bij alle Nissewaardse sportverenigingen. Dit jaar alleen wel met een ander doel. Na een bijzonder jaar wilden wij dit jaar met de vitaliteitsscan vooral inzoomen op de corona periode en wat het voor de sport en de verenigingen heeft betekend. Met de resultaten uit de ingevulde scans hopen we als gemeente een nog beter beeld te krijgen waar de behoeftes liggen en waar wij de verenigingen bij kunnen ondersteunen.
 
Bedankt
De Vitaliteitsscan is door Ruim 68% van de verenigingen die de uitnodiging hebben ontvangen ingevuld. Dat is een mooi percentage. De gemeente is de verenigingen die de moeite hebben genomen hier dankbaar voor.
 
Hoe nu verder?
Met de verkregen antwoorden gaan we als eerste in gesprek met alle verenigingen, zodat we met elkaar de antwoorden kunnen doornemen en waar nodig kijken naar mogelijkheden en oplossingen. Elke vereniging wordt door de combinatiefunctionaris van de gemeente benaderd voor een afspraak. Daarnaast worden de antwoorden van alle verenigingen gebruikt om met een bredere blik de verenigingsondersteuning structureel te optimaliseren.
 
Heb je nog vragen over de vitaliteitsscan? Neem dan gerust contact op met je eigen combinatiefunctionaris of een stuur een e-mail naar combinatiefunctionaris@nissewaard.nl.

Gemeentewinnaars Club van het Jaar 2021

Verschillende sport- en cultuurclubs uit onze gemeente hebben dit jaar meegedaan aan de verkiezing Club van het Jaar 2021. Helaas dit jaar geen landelijke winnaar uit Nissewaard, maar wel twee mooie gemeentewinnaars die het in de algemene ranking toch ver hebben geschopt.
 
Gefeliciteerd SC Botlek en Popkoor Singing Beat! Er komt een presentje vanuit de gemeente jullie kant op.

Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod

Vrijwilligers Academie Nissewaard organiseert maandelijks gratis trainingen en cursussen voor vrijwilligers in Nissewaard. Op de website vind je een actueel overzicht van alle trainingen de komende periode.
 
Wil je op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard! Je kunt je onderaan de pagina
aanmelden
 

Strijd jij ook mee in het NK Tegelwippen
 

Het NK Tegelwippen is in volle gang.  Welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?
 
Tegels wippen in Nissewaard
Tot 30 september kan iedereen in Nissewaard zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand en tellen mee voor de Nationale Tegelteller. Het NK is onderdeel van de campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin!’.
 
De Gouden Tegel en de Publiekswipper
De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper die begin oktober wordt uitgereikt.
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email