View this email in your browser
nieuwsbrief verenigingen, januari 2021
Beste bestuursleden,

Allereerst de beste wensen voor 2021. Een nieuw jaar, een nieuwe start. Laten we er met elkaar een prachtig, sportief, natuurlijk, sociaal en cultureel jaar van maken. Wij zetten ons hiervoor in, op welke manier dan ook.

Ook in het nieuwe jaar blijven het nog even bijzondere tijden. Zeker voor verenigingen en andere organisaties. Alles draait om ontmoeting! In deze nieuwsbrief lees je welke informatie voor jou van belang/interessant kan zijn de komende tijd. 

Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Martijn Hamerslag & Léon Soeterboek 
Wethouder Sport / Wethouder Cultuur en Welzijn

 

Save the Date 29 januari 2021 – Online sportgala 2020

 
Hey sportieveling,
 
Wat was 2020 een bijzonder jaar. Een sportjaar waarin veel trainingen en competities kwamen te vervallen. Toch zijn er ook een hoop mooie prestaties geleverd. Die willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren we op vrijdag 29 januari het online Sportgala 2020. We blikken met elkaar terug en kijken vooruit. Ben jij erbij? Noteer de datum alvast in je agenda. Het beloofd een mooie avond te worden. Meer informatie ontvang je later deze maand in je mailbox.
 

Training: Grensoverschrijdend gedrag


Organisaties die met vrijwilligers werken en met kwetsbare groepen zoals ouderen, kinderen of mensen met een verstandelijke beperking, zouden zich bewust moeten zijn van grensoverschrijdend gedrag en zo nodig maatregelen nemen. 

Maar ook organisaties met vrijwilligers die met minder kwetsbare groepen werken doen er goed aan om beleid te hebben op grensoverschrijdend gedrag, zodat de vrijwilligers het gedrag leren herkennen en weten hoe ze actie kunnen ondernemen.

In deze interactieve workshop leren deelnemers grensoverschrijdend gedrag herkennen, bedenken zij waar hun eigen organisatie kwetsbaar is en krijgen ze instrumenten om hun vrijwilligersorganisatie veiliger te maken.

Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van organisaties die vrijwilligers inzetten.

Datum: 12 januari 2021
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: https://www.vrijwilligersacademienissewaard.nl/cursus/bijeenkomst-grensoverschrijdend-gedrag/

Voorafgaand ontvang je een uitnodiging voor deze online bijeenkomst met de link via Zoom.

Blijf op de hoogte van het actuele trainingsaanbod


Wil je als vrijwilliger of vrijwilliger coördinator op de hoogte blijven van het actuele trainingsaanbod, nieuws rondom vrijwilligerswerk en de kennisbank? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Vrijwilligers Academie Nissewaard!

Maandelijks zijn er gratis trainingen en cursussen te volgen voor alle vrijwilligers in Nissewaard. 

Benieuwd naar het overzicht of wil je maandelijks een update ontvangen?
Ga dan naar https://www.vrijwilligersacademienissewaard.nl/cursusoverzicht/ en meld je onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.
 

Kinderpeiling inrichting speeleiland in Hekelingen

Komend voorjaar start de gemeente Nissewaard met het inrichten van het nieuwe natuurlijke speeleiland aan de Huibrecht Hordijklaan in de wijk Heer & Meester.

De bedoeling is dat er een groene en avontuurlijke speelplek komt waar veel kinderen willen spelen. Het afgelopen jaar is er al flink gegraven en zijn er heuvels en een wandelpad aangelegd op het speeleiland.

Mening van de kinderen
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen die gebruik maken van de speeltuin daar ook naar hartenlust kunnen spelen en willen dan ook graag weten hoe de kinderen hun nieuwe speeleiland in Hekelingen willen inrichten.

Wat zijn hun speelwensen? Welke speeltoestellen vinden ze leuk? Hoe spelen ze het liefst in de natuur?  Willen ze sporten in de buitenlucht? Al deze vragen vind je terug in de online enquête.

Online enquête
Woon jij in Hekelingen en heb jij kinderen of ken jij kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar? Vul dan samen de online enquête in. 

Je kan de enquête invullen tot 10 januari 2021.

Start vragenlijst

Even voorstellen


Sport, sporter en supporter, dat geeft een goed beeld van wie ik ben en waar ik voor sta. Vanaf 2021 geef ik invulling aan de functie van Verenigingsontwikkelaar bij Gemeente Nissewaard, samen met het team van Preventie en Welzijn.
 
Sport is mijn grote passie: het zelf doen, het ondersteunen, begeleiden en/of organiseren ervan. Van sporten krijg ik energie. Sport betekent voor mij verbinding met mensen van diverse culturen in allerlei leeftijdsgroepen. Ieder met hetzelfde doel om plezier te maken en/of gezond te blijven!
 
Naast de functie van Verenigingsontwikkelaar bij Gemeente Nissewaard breng ik mijn passie voor sport ook tot uiting in mijn vrijwilligerswerk bij Sparta Rotterdam en The World Police & Fire Games 2022 wat in Rotterdam wordt gehouden.
 
Mijn verwachting van dit jaar? Een bijdrage leveren aan de gezondheid en het geluk van inwoners binnen de gemeente Nissewaard. En sportaanbieders ondersteunen bij het maken van een passend en toekomstbestendig sportaanbod.
 
Tot snel!
Ralf JonkersBeste bestuursleden,

Mijn naam is Marian Bentvelzen, per 1 januari ben ik begonnen als Ontwikkelaar Buurtparticipatie en Leefbaarheid bij het team Preventie en Welzijn.
Ik ga de gebiedsontwikkelaars en buurtcoaches ondersteunen bij het verder ontwikkelen van de programmering en het leggen van verbindingen tussen fysiek en sociaal.

Met veel plezier ga ik eraan bijdragen dat iedereen zich thuis kan voelen in Nissewaard en zich gehoord en gezien voelt.
Ik hou van mensen, natuur en lekker uitwaaien op het strand. Verder vul ik mijn tijd met het grootbrengen van 3 pubers :-). 

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel een keer!

Actief in je buurt? VSB fonds doet mee!

Ben je op zoek naar financiering en tips om activiteiten in jouw buurt te starten? Bekijk de video hieronder (link naar video) of neem contact op met het VSB fonds. Zij helpen je graag verder.

VSB fonds draagt bij aan het versterken van buurten, wijken en dorpen. Buurten waar mensen elkaar leren kennen en omkijken naar elkaar. Buurten waar iedereen aan kan bijdragen en bij kan horen. Kortom, betrokken buurten. Het fonds steunt vanuit de gedachte allerlei initiatieven. Zij steunen met name met donaties, maar delen ook graag hun netwerk en ervaringen van andere buurtmakers.

Doe de donatiescan om te zien of jouw initiatief in aanmerking komt voor een donatie: www.vsbfonds.nl/mens-maatschappij/komt-u-in-aanmerking-voor-een-subsidie

Rookvrije generatie awards van start
Aanmelden voor 31 januari


De Rookvrije Generatie Awards komen er weer aan! Van 17 november 2020 t/m 31 januari 2021 kun je een initiatief aanmelden dat het afgelopen jaar en in 2019 een bijdrage heeft geleverd aan een rookvrije generatie. Met de Rookvrije Generatie Awards zet de rookvrije generatie mooie initiatieven die zich inzetten voor een rookvrije generatie in het zonnetje.

De Awards worden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Door de coronacrisis is de uitreiking begin dit jaar niet doorgegaan. Om ervoor te zorgen dat er geen initiatieven buiten de boot vallen, mogen inzendingen uit 2019 en 2020 meedoen voor de Awards. Voor meer informatie en aanmelden: https://rookvrijegeneratie.nl/awards/.
 

Opening foto tentoonstelling 'Vrijwilligers in beeld'

In samenwerking met de Vrijwiligersacademie Nissewaard opent wethouder Leon Soeterboek zaterdagmiddag 23 januari om 15:00 uur de tentoonstelling 'Vrijwilligers in Beeld' in het Dorpshuis Hekelingen. Fotograaf Jan Brons brengt een diversiteit aan vrijwilligers vanuit Nissewaard in beeld en vertelt daarbij hun verhaal over het hoe en waarom zij vrijwilliger zijn. De tentoonstelling reist in 2021 door Nissewaard en is steeds weer in een andere kern of wijk in Nissewaard te bewonderen.

Naast deze opening reikt fotograaf Karin van Es haar fotoboek van het project 'Behind Doors and Windows' uit aan wethouder Soeterbroek. Hierin staan foto’s en verhalen over de coronatijd in Nissewaard.

De opening is online te zien via de website www.vrijwilligersacademienissewaard.nl/.

Wensboom actie
 

In december 2017 heeft Stichting WaterlandSpijkenisse in samenwerking met JUMBO Vlinderveen een wensboom geplaatst voor wijkbewoners die wel een opkikkertje konden gebruiken.

Nu, 3 jaar later in een bijzonder roerige tijd werd er een nieuwe wensboom samen met enthousiaste JUMBO Spijkenisse filialen opgezet. Voor de kerst is gestart met een “digitale wensboom” die, zodra de maatregelen het toelaten, ook fysiek in de winkels zullen komen te staan.

Eenzaamheid
Juist rond kerst en in het begin van het nieuwe jaar voelen veel mensen zich eenzaam en helaas was/is dit door de aangescherpte coronamaatregelen dit jaar nog vele malen erger. Eenzaamheid komt tegenwoordig steeds vaker voor bij ouderen, mantelzorgers maar ook bij jongeren. Voor deze groepen is de wensboom bedoeld.
Iedereen die een wens heeft voor een inwoner uit de wijken Waterland, Groenewoud of Maaswijk kan een berichtje sturen naar info@waterlandspijkenisse.nl.

Wat zet je in het bericht;
- Wens voor: naam en adres.
- Beknopte reden waarom je graag een wens voor deze persoon in vervulling ziet gaan.
- Wens afkomstig van; jouw naam.
- De aanvraag moet wel realistisch zijn.

Eenmaal per twee weken wordt er één wens per wijk getrokken. De niet getrokken wensen blijven in de wacht staan tot de volgende trekking. 

Met elkaar, voor elkaar!
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je eerder hebt aangegeven dat je deze wilt ontvangen.
Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier. 
Facebook
Website
Instagram
Email